Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červenec, 2011

prší a prší

Obrázek
Tak tomu říkám vydařené víkendové počasí... sedělo by na to citovat pana Kemra ve filmu "Na samotě u lesa", ale to by se mohlo zdát sprosté :-))), tak jsem to napsala slušně :-) Můj plán dokončit skalku se dnes tedy opravdu nekonal. I přes deštivé počasí nám vykvetly krásné růžičky. No a dnes je u nás stejně líno jako je venku deštivo, stavěli jsme puzzle, kostky , četli knížky a koukali na telku. Nevím proč, ale okno v obýváku si oblíbila nejen naše kočka Pupu , která tam odpočívá za každého počasí :-), ale i Adík pro sledování televize :-). Zítra asi nebude líp, tak budem muset naplánovat nějakou tu domácí zábavu:-) Přeji pohodový sobotní večer! PSSST: Musím to napsat...můj muž dnes roztřídil Adámkovi hračky, stavebnice a tak do správných škatulek ...tak o to se musím podělit :-)

Target

Obrázek
Hmm, tak kde je to léto?  Nevím jestli je to datumem a nebo tím počasím, ale dnes ráno mi přišlo úplně automaticky na mysl: "Musím si pořídit něco nového na podzim na sebe"! Ale , pak jsem to zahnala...pevně budu věřit , že ty sluníčka co jsou vždy v dlouhodobé předpovědi počasí až na konci období, zase přijdou...a budu věřit ještě pevněji ,že to bude alespoň během mé dovolené , druhý týden  v srpnu :-))) Ale dnes jsem se chtěla podělit o můj současný "cíl", kterým je tato židle: VITRA DSW Je to už pár měsíců, co mě zaujala a myslela jsme si , že mě to brzo opustí...,ale už šetřím...bohužel není z nejlevnějších a já bych chtěla alespoň 4 (no  2 by pro začátek stačily :-)) Tak jsem zvědavá zda se mi to podaří a budu si moci někdy vystavit foto jídelny s těmito kráskami :-))) Přeji krásný start víkendu!

sami doma

Obrázek
Dnes jsme byli s Budym sami doma, tak jsme pověsili v pokojíčku nová umělecká díla :-) a pak si udělali k véče oblíbené špagetky. maminka je má ráda s česnekem , jablky a parmasanem, ale Budy dává přednost javorovému sirupu. Mlask!

nedělní odpoledne s bagrem :-)

Obrázek
Dnes jsme seděli na zahradě s kávou a pozorovali plody rakytníku, které začínají žloutnout...tak jsem jen nadhodila, jak to bude krásný až budou oranžové a okolo všude to barevné listí...až mě B zarazil a připomenul mi, že jsme uprostřed léta a že podzim je sice krásný, ale prý přeci jen doufá, že se léto ještě vrátí .  Tak taky doufám:-) Dala jsem si do vázy jediný okrasný bodlák, co vyrostl za domem...a k mému překvapení úplně skvěle ladí s obrazem na psacím stolem. ...a na závěr víkendu tu mám, teď už úsměvnou, příhodu.. můj muž si kdysi koupil velmi, ale velmi starý "Landrover", stále funkční...ne jednou jsme ocenili během kruté zimy , že nás s ním vytáhl z našeho údolí  zpět do civilizace.  Jako správný "kluk" má můj muž rád dobrodružství a tak se jel projet "džumbákem" (tak nazývá všechny džípy Adík :-)), po vzoru čtyřkolkářů naším potokem. No takhle skončil a dál už mu to nejelo... ... a tak si usmyslel, že si pomůže sám a vzal si na pomoc

obývák

Obrázek
Dnes bylo krásné počasí, slunečno, ale ne moc vedro...ideální k práci na zahrádce :-) Však jsme si zase dali do těla...ale první etapa výstavby skalky,se už blíží do finále. Teď už se těším jak si sedneme k TV a dáme nějaké dobré červené víno , nějaký pěkný filmeček a vydatně si na zítřek odpočineme :-) Aktuální stav našeho obývacího pokoje: Přeji příjemné stravéní sobotního večera!

stromový dům

Obrázek
Adámek už tu má prvního z brášků a je opravdu nadšený, můj muž se opět pustí do prací na "stromovém domě" už s tím začali chlapci vloni, ale protože kluci tu nejsou tak často, práce na něm trochu vázne. Každopádně takto nějak by měl dům ve finále vypadat, finální podobu ještě nevíme, ale tímto se inspirujeme: No a tady je ten náš...zatím v počáteční fázi :-) Jsem zvědavá kam to letos dotáhnou. Přeji krásný víkend!

dáreček

Obrázek
Hurá, tak konečně mám kluky doma a dovezli dáreček...tentokrát ne pro mě, ale pro moji sestru, která už dlouho touží po botičkách jako mám já...a pořád říká, jak mi je závidí... no posuďte nejsou skvělé... ... to jsou ty co budou patřit mojí sestře :-) . Ty moje nosím často na zahradu  a tak podle toho vypadají :-) Jsou to trochu vylepšené "holandské dřeváky"  a  v Holandsku se dají koupit v každém zahradnictví. Nevěřila jsem tomu, ale jsou úžasně pohodlné a hlavně v zimě v nich můžu bez problémů vyběhnout naboso ven a není zima od nohou...jo holt pořádná dřevěná podrážka. Tak dobrou noc! A sladké sny!

...na prázdniny....

Obrázek
Dnes je to rychlovka, mám spoustu práce. Za chvíli se mi vrátí muž , který si byl doma v Holandsku vyzvednout prvního , ze čtyř synů (já jim říkám "instantní" děti). Já musím zabalit věci pro sebe a pro Adíka, protože nefunguje školka - jedeme na prázdniny k babičce. Za 14 dní přijedou další dvě "instantní " děti a to bude teprve ten pravý mazec :-) No ale teď si rychle sním co jsem si navařila , hi hi! Miluju saláty! A pak mě čeká moje velmi neoblíbená činnost , uhodnete jaká? Přeji krásný večer a zbytek týdne !

balónek

Obrázek
Konečně jsem se dostala k tomu vypátrat kontakt na místo odkud k nám připlul modrý balónek. Adámek byl s tetou v lese na houbách a najednou uviděli mezi stromy balónek ,naplněný heliem...ještě se trochu vznášel. Adík přemluvil tetu a šli se tam spolu podívat ...vypadalo to strašidelně :-) ...a našli na balónku připevněný vzkaz. Už jsme jim napsali, mělo by to být nějaké zařízení pro děti, tak jsem zvědavá jestli se nám ozvou zpět. ...neměli s sebou foťák , tak jsem si dovolila načrtnout... :-))) ještě pár obrázků z našeho údolí Přeji příjemný večer!

a zase neděle

Obrázek
Oslava narozenin byla náročná...hodně jsme jedli, pili a málo spali... ...ale na chaloupce bylo nádherně... Zrovna rozkvétalo bodláčí a bylo plné včeliček a čmeláků. Chaloupka je sice mini, ale někdy se tam vejde lidí :-) A protože to byl tak náročný víkend, doma jsme toho moc neudělali a pro dnešní večer už mám v plánu jen bylinkový čaj, pěkný film v TV a trošku manikůry a pedikůry :-) Krásný nedělní večer!

hřiště

Obrázek
Dnes jsme ,brzy ráno ,odvezli tatínkovo auto do servisu ,do vesnice kousek od nás...a když jsme čekali na tatínka ,než si to zařídí našli jsme s Budym moc krásný hřiště .  A protože bylo tak brzká raní hodina, měli jsme ho pro sebe :-). Tak jsme se náležitě vyřádili. Taky to je dobrá inspirace...stále řešíme jak udělat pískoviště a nějaký ten domeček na hraní  pro Adíka u nás na zahradě.  Budyho jsem pak odvezla na prázdniny k babičce, takže teď jen posekat zahradu, nakoupit, oslavit narozky mojí milé sestry , uklidit, vyprat , vyžehlit....no a snad se mezitím najde chvilka na odpočinek. Přeji krásnou sobotu!

páteční odpoledne

Obrázek
Tak huráá  - zase víkend!  Taky máte v pátek odpoledne takový příjemný pocit :-). Tady je pár aktuálních obrázků a běžíme ven a připravit na grilování. Tak krásný víkend všem!

zvenku...

Obrázek
Moc děkuji všem co mi nechali a nechají komentář! Tak pro  Evík a  , ale i pro ostatní trochu  našeho "mlýna" zvenku. Mlýn jako takový je teprve před rekonstrukcí a dům, ve kterém teď žijeme, je původní pekárna a ještě to není  úplně hotové...tak jsem se pokusila vyfotit to co se dá :-)... ...je tam pár detailů odkryté, původní hráze pro rybník , "fotitelná" část zadní zahrady a taky naše zlatá číča Pupu. Přeji příjemný podvečer!

Inspirace

Obrázek
Poslední dobou se probírám fotkami a internetem s obrázky zahrady a terasy a posezení...a že té inspirace je... tady je malá ochutnávka... ...hned bych si sama sebe dokázala představit,  se sklenkou dobrého vína a dobrého čtení, nebo něčeho dobrého k poslouchání...hmm... ....přeji dobrou bouřlivou noc ! (bouřlivou  - myslím podle toho jak to teď vypadá za okny a taky podle předpovědi počasí :-))

cesta

Obrázek
Krásné, prosluněné úterní odpoledne :-) Pro dnešek jen fotečka "cesta od nás, cesta k nám" Přeji hezký večer!

neděle a taky velmi horká

Obrázek
téééda to byla v noci bouře...spíš několik najednou Bouřky mám ráda , ale z téhle jsem měla docela respekt, běžela jsem pozavírat střešní okna a pootvírat špehýrky, aby bylo ráno dýchatelno, ale jeden zásah byl asi dost blízko až jsem měla pocit , že se zatřásl dům ...a v tom vypadly pojistky...no ještě že se tak blýskalo, že nebyl problém najít baterku :-) Ráno po pohledu z okna , jsem zjistila, že za pomoci zavlažovacího systému, který jsme více než vydatně  zkoušeli v sobotu večer a za pomoci počasí, máme místo zahrádky rybníček.  Naštěstí bylo celý den opět tak nádherně, že to vyschlo a my jsme mohli bez obav přijmout návštěvu na grilování. Na to jsme ovšem museli trochu zapracovat na posezení, které se v mezičase změnilo v dílnu :-) no a Adík byl moc rád, že mohl pomáhat s přípravou mufinů, pečení je jeho oblíbená činnost Přeji hezký večer !

velmi teplá sobota

Obrázek
Tak dnes to tedy na práci na skalce opět nevypadá, neboť bych se asi uvařila. Tak jsem alespoň doplnila obsah do vázy v obýváku... ... a udělala rychlou čínu. Moc mi chutná a je to hrozně jednoduché jídlo...a snad i celkem zdravé.  Suroviny:  kuřecí nebo krůtí prsa (ale asi jde použít jakékoli maso, či soja) lžička solamylu sojová omáčka (já používám sladkou) lžička vegety  nebo já teď používám podravku NATURA pórek (na 3kuřecí prsíčka mám 2 pórky) olivový olej na smažení Postup: Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky zasypeme lžičkou solamylu a lžičkou podravky, zalijeme sojovou omáčkou cca 3pol. lžíce , ale může být i víc, nechat chvilku uležet  (ideální je cca 1-2 hodinky před přípravou na lince -přikryté). Nakrájet pórek na kolečka cca 1cm silná. Rozpálit pánev s olivovým olejem a osmahnout maso, když už je z venku hotové, přidat pórek, promíchat a když pórek jen lehce začíná vadnout, přidat ještě trochu sojovky podle chuti. čína je hotová, kdy

Ráno

Obrázek
Krásné dobré ráno, jsme doma a užíváme si to. Trochu jsme vylepšili obývák ...nová sedačka to ještě není, ale alespoň pár polštářků pro zútulnění :-).  Adík si je užívá při sledování TV...proto ten jeho výraz :-) ...a krásně nám voní rozkvetlý Stephanotis... Krásný den!

ŽIDLE

Obrázek
Tak počasí mi stále nedovolí jít se věnovat skalce, teda pokud nechci podstoupit bahenní lázeň :-). Dovezla jsem si  židli, kterou jsme pořídili spolu s domem rodičů, našla jsem jí místo a teď se musím podívat po nějakém pěkném stolečku k ní. Trošku jsem změnila kout obýváku...tak snad je to k lepšímu :-). Jsou sice věci , které bych poladila jinak, ale musím brát ohledy na mého muže a nechat mu některé jeho věcičky "na očích".  Hezké sváteční, volné úterý !

skalka

Obrázek
Tak a víkend je za námi a protože neděle propršela měla jsem na úpravu skalky jen sobotu...no po 4 hodinách práce mám snad první metr...jestli mi to půjde tímhle tempem , tak mám za 5 let hotovo :-) ...co jsem se naběhala než jsem všude kolem našla ty správné kameny a psk je poskládat a případně zahloubit do země ....uf...no ale první vydatný déšť trochu prověřil odolnost...a huráááá nerozpadá se mi to :-) Krásný začátek nového týdne!

A je tu další víkend

Obrázek
Tak týden práce po dovolené proběhl celkem v pohodě, ale pocit, že jsem odpočatá je ta tam :-( Každopádně moje zlato Adík odjel na víkend na chalupu s tetou a svou sestřenicí (mimochodem sestřenici je 25 takže to zas tak velký kamaradšoft nebude), ale moc se těšil , tak doufám , že si to užije... ...už teď se mi stýská... ...no a já jsem si naplánovala zvelebit tu mou skalku kolem schůdků s mlýnským kamenem, tak jsem zvědavá jestli se mi něco zadaří :-), tady zase kousek zahrady , no spíš posezení, který se dá publikovat trochu škoda že se docela zkazilo počasí a nějakých 15°C v červenci není žádný šlágr. Tak doufám, že po víkendu toho budu mít k nafocení ze zahrady trochu víc:-) Přeji krásný víkend a trochu lepší počasí!