Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z srpen, 2011

tento týden jsem se cítila jako Robinson...

Obrázek
...čekala jsem až přijde PÁTEK! Zdravím všechny blogerky! Není to úžasné jak se to počasí snaží vynahradit nám trochu studené prázdniny v posledním týdnu :-))). Dnes vzal taťka svého "brigádníka" do kina a mamka s Adíkem si užívali bazén, sbírání malin (moc jich není, ale možná ještě nějaké dozrají ), relax s oblíbeným čtením a sklenkou bílého.... ....parááááda! Už se moc těším na zítřejší ráno, které nebude v 5:00, jako každý den, ale bude v ..... ....no až se do růžova vyspinkáme :-))). Což ovšem záleží vždy na našem Adíkovi, což je největší ranní ptáče. Přeji všem krásný start víkendu!

na zahrádce

Obrázek
Všechny zdravím a přeji krásné ještě letní dny. Jak je vidět co nám počasí nedopřálo během celých prázdnin , to chce vynahradit teď :-). My jsme dnes měli opravdu krásné letní odpoledne, které jsme si užívali na zahrádce. Už dozrává Rakytník...ale bohužel za syrova je trochu kyselý...ale zdravý a tak si Adík i přesto dává :-) A protože se mi poslední dobou s těmi orchidejemi opravdu daří , posílám foto jedné, která mi vykvetla asi po roce...a to jeden čas vypadala, že půjde spíš do koše. Ještě ,že jsem ji dala ještě šanci...a "tygřice" se krásně vybarvila  :-) Moc Vám všem děkuji za příspěvky, opravdu moc potěší. Doufám že náležitě užíváte letních dnů a čerpáte energii ze sluníčka...a že jí je :-))) Mějte se mooooc krásně!

Léto vítej zpět

Obrázek
Tak , já už se pomalu začínala ladit na těšení se na podzim, ale zdá se , že to ještě chvíli počká :-) Dnes bylo parádní počasí. Jak všechny milé dámy máte během letních dnů?  Já doufám, že počasí vydrží i na víkend, jedu se sestrou a neteří  na dámskou jízdu na chaloupku (tedy Adík bude se mnou, tak ne úplně dámskou:-)). A v sobotu jedeme slavit 74. narozeniny mojí maminky. Sice máme tyto letní dny pracovní , ale i tak si užíváme sluníčka, zahrádky a bazénku, grilování a podvečerního odpočinku a Adámek si užívá prázdniny u babičky přes den a odpoledne s bráchou, který brzo odjede zase domů. Muž mi dnes dovezl krásný dárek...asi díky tomu, že se začalo hodně dařit mým orchidejím...koupil mi hned dvě, takové zvláštní... ...ale krásné.  Tak užívejte léta a krásných dnů!

začátek týdne

Obrázek
ha ha ha , tak počasí se dnes zase vytáhlo! Doufám, že i přes to máte všichni při pondělku dobrou náladu ?! Nevím jak u vás , ale u nás je dooost mokro, školka má prázdniny a Adík tráví prázdniny u babičky dědy:-)   A já jsem si koupila pár nových věciček do kuchyně...  no ten obsah je zatím čistě improvizace ze spíže a mrazáku :-))), ale až si zase s Budulínkem upečeme mufiny, dortík nebo jiné dobrůtky , máme na čem servírovat. Takže zatím jen malá rychlá svačinka :-) Hezký večer!

Krásná neděle...

Obrázek
...dnes se počasí opravdu vydařilo :-). Kluci velmi brzo ráno odjeli, Adík jel na neděli k babičce , aby se mu tolik nestýskalo a maminka dala do pořádku dům a stihla se podívat i do obchodu:-) Koupila jsem si dvě tuniky , jsou docela podobné, tak jsem dlouho váhala jestli je mám vzít obě a pokud ne tak kterou si mám vybrat...bylo to těžké...a tak mám obě :-) Ještě jsem si k tunikám koupila džínové elasťáky  - vše Orsay  Myslím, že jsou to super kousky co se dají kombinovat jak při chladnějším počasí, tak i když je teplo...zkusila jsem i víc podzimní verzi :-) Přeji krásný nedělní večer !

loučení

Obrázek
Dnes je poslední večer s "bráchama", tak po tom co jsme udělali poslední společnou grilovačku...děcka se báječně vyřádili, poprali i pomazlili a zítra ráno v 5:30 vyráží dva s brášků zase domů ..ten nejstarší ještě zůstává...je tu přeci na brigádě (i když teď trochu handicapovaný:-). Takže fotečky z výletu na Hlubokou: Přes to, že to ve čtvrtek ráno vypadalo, že možná i zasněží...během dne se udělalo nádherné počasí :-) Pátek a sobotu, jsme trávili na zahradě, ve městě a na venkovské zábavě :-))) Kluci si tu prázdniny užili a teď tu bude bez nich takové smutné. Adámkovi se bude chvíli hodně stýskat. Tak pa pa, zase příště kluci! Přeji krásný večer a víkend všem!

čajovna

Obrázek
Včera se nám to počasí zase moc nepovedlo a tak jsme s mým pomocníkem upekli jablečný koláč, po kterém se doslova zaprášilo. Odpoledne jsme navštívili čajovnu ...v tomto létě ideální "drink"  - teplý čaj :-))) Pokud dnes nepadnu, tak přidám ještě nějaké obrázky z dnešního výletu na zámek Hluboká. Přeji krásný večer :-)

výlet na Konopiště

Obrázek
Moc všem děkuji za komentáře , to člověka hned potěší:-). Počasí se nám už zase zkazilo a já mám pocit že už bude podzim!? Alespoň , že včera bylo počasí celkem fajn...akorát tak na výlet...a tak jsme pobrali celou rodinku a vyrazili na Konopiště... ..kluci si to užívali a musím je pochválit, že se hezky starali o Adíka...ten byl samozřejmě nadšený. Když jsme se dostali až k zámku , tak jsme marně hledali ve výběhu medvědy a ani jsme se nedostali dovnitř...celý den měli obsazený...o to víc se hoši věnovali obchodu s suvenýry, který střežili dva malí rytíři, ti samozřejmě zaujali nejvíc Adíka. ...suvenýry si chlapci nakoupili dle svého gusta..a tak máme dva téměř profesionální praky a dva dřevěné meče...a tak se celou cestu zpět bojovalo.. ...a bojovalo se i doma a taky soutěžilo kdo první trefí modrý plastový sud...už jsem začínala mít obavu , že budeme muset nechat dovézt další várku bílého štěrku :-)...ale maminka s tatínkem měli možnost relaxovat ... jen jsme museli pohl

fashion book

Obrázek
Přeji , krásný večer. Dnes jen v rychlosti , fotečka pokladu , který jsem po dlouhé době objevila u rodičů.  Tuhle knížku jsem si odmala hrozně ráda prohlížela. Moje babička podle ní šila, ale bohužel jsem nikde nenašla nějaký rok vydání a podle těch obrázků to tipuji na dobu  kolem roku 1935-40, ale to čistě odhaduji podle filmů s Adinou Mandlovou  a Oldřichem Novým v porovnání s návrhy v knize. Každopádně se mi ta móda vždy líbila a vždy jsem toužila po tom nosit takové šaty :-) Ty dámy vypadají velmi elegantně .Nádhera! Dnes jsme byli s rozšířenou rodinkou na výletě na Konopišti a kluci si to velmi užívali..tak zítra snad přidám něco z výletu :-) Přeji krásný večer a dobrou noc!

nedělní pohoda

Obrázek
Takže konečně máme trochu  klidu , uf :-) Než přijela návštěva, tak jsme jim s Adíkem upekli štrúdl... ...všem moc chutnal i se  zmrzlinou a hromadou čerstvé šlehačky...mňam ! Tady je fotka na které nejsem já a Adík už spí, ale tohle je naše rodinka, většina  mého přítele, bratr s rodinou  a o dětech už jsem psala...a to ještě není celá famílie, hi hi :-) Kdybych to fotila po ránu , bylo by to zábavnější...v celém domě , téměř v každé místnosti někdo spal! Ale to by mi nedovolili zveřejnit :-))) Od švagrové jsem dostala nádhernou orchidej Dnes jsme byli celý den doma, opět nám venku prší , ale nevadí... Kluci měli návštěvu, koukali na telku, stavěli s mladším bráchou a taky se pošťuchovali :-) No a v jídelně to chvíli vypadalo jako v kanceláři IT oddělení :-))) Večeři dnes zajistili hoši...s malou pomocí :-) Měli jsme buřty, americké brambory, dva druhy salátu a cibuli s majonézou a kečupem - to je jejich specialita! Krásný nedělní večer a začátek týdne !

návštěva

Obrázek
Zdravím , po odmlce, kdy jsme měli návštěvu a na tři dni nás v domě místo 3 lidí, žilo 11 plus dva psíci.  Docela legrace, připadala jsem si jak na nějakém táboře :-))) Nedávno jsem našla fotky našeho mlýna... ...první dvě jsou fotky z historie... nevím přesně, asi 70 - 80 let staré, jak je vidět na nich ještě náš dům nestál, byla to spíš  taková místnůstka, která sloužila jako sklep a k té se později přistavěla pekárna, která pak sloužila jako obytný dům,ta spodní  fotka je z roku 2004, kdy jsme mlýn koupili...ta prostřední budova,je náš dům před rekonstrukcí. Původně měl být náš dům stejně vysoký, ale když dělali krovy tak se sekli v úhlu střechy a tak máme skoro 2m k dobru a můžeme investovat do druhého patra :-))) Přeji  moc krásný víkend všem!

Konečně...

Obrázek
Konečně trochu léta! Hurááá! Děvčata , moc,moc díky za komentáře a vřelé pochvaly mého umění :-) Zdá se , že jsme se dočkali a zase nám bude chvíli svítit sluníčko...to je hned lepší nálada:-)  Za chvíli ,můj muž ,doveze další dva "instantní" syny, stráví tu asi 14 dní tak musím vymyslet zábavu v Čechách. Kdyby jste měli nějaký tip, co zajímavého navštívit s dětmi 4,12,14 a 16 let  (ano  - všechno kluci :-)) ,  budu moc ráda :-) Přeji všem krásný večer a zítra letní den !!!

ART

Obrázek
Přejí krásné pondělí. Všem děkuji za návštěvy u mě a za komentáře. Dnes se s Vámi podělím o trochu mého umění :-))) Jak nám ten víkend propršel , tak jsem se probírala fotkami a trochu prohrábla starší věcičky. Tady jsem si trochu hrála s fotkami: No a tohle je moje umělecké dílo zdob minulých: Tento obraz vznikl, protože jsem kdysi do bytu na "sídlišti" potřebovala obrázek do chodby (ha ha původně jsem psala vstupní haly) no každopádně nic se mi nikde nezamlouvalo a tak mě jednoho večera asi políbila múza a že si ho namaluji , ale trochu zádrhel byl v tom, že jsem doma neměla jedinou barvu (ani balakryl) a dokonce ani štětec (krom těch na líčení a mašlovačky). Takže technika: hnědý karton - rozpustná káva nescafe s kapkou vody - mašlovačka (lehce sestřižená do potřebného tvaru) - bílá barva na obličej (pár dní předtím jsme byli na karnevale za klauna:-)) - no a pak to políbení múzou :-))) Každopádně obrázek splnil svůj účel. Co mu říkáte? Mějte úspěšný start týd