medvědí mléko...
...trochu jinak! Krásné středeční odpoledne! Zdá se, že energie se vrací, tak toho musím využít, protože při tomhle deštivém a studeném počasí, nevím, nevím jak dlouho mi vydrží :-))) Každopádně si dopřávám dostatek vitamínů a jedním výborným zdrojem vitamínu C je rakytník , který máme na zahradě. Receptů jak rakytník využít je spousta, ale musím uznat, že jeho kyselost hned tak něco nepřerazí :-)))... ...a tak třeba marmeláda, kterou mi z něj udělala mamka se nesetkala s velkými ovacemi ... ...vyzkoušela jsem tedy med s rakytníkovou šťávou... ...tam to docela jde a tak jsem si taky hned zkusila udělat něco na zahřátí... ...klasické medvědí mléko je sice s rumem, ale místo něj tam mám právě tu výraznou chuť rakytníku:-) Takže stačí zahřát mléko a přidat med se šťávou z rozmixovaných plodů rakytníku... ...poměr neuvádím, protože jsem té šťávy do medu dávala podle chuti... ...přiměřeně :-) Když už jsem měla v ruce zahradn...