Chřest s rozmarýnem a citronem...
...a tak trochu po čínsku :-)
Krásné nedělní ráno blogerky!
Koupila jsem si chřest...
...ale samozřejmě, aniž bych si předem našla nějaký recept, jak ho připravit :-)
A tak jsem improvizovala z toho, co dům dal...
A protože mně to moc chutnalo, podělím se s Vámi:-)...
...tedy ne o jídlo ....
... ale o recept:
Ingredience:
1 svazek zeleného chřestu
1citron
3 čerstvé větvičky rozmarýnu
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
250g vepřové maso
3 lžíce sojové omáčky
2 lžičky solamylu
pepř
4 lžíce oleje
Postup:
Nejprve svázaný chřest vařím cca 5 minut na stojáka, aby změkly konce , které bývají většinou tužší než špičky (viz obrázek ), potom si
Maso nakrájím na nudličky smíchám se solamylem (když jsem byla malá a slyšela jsem , že někdo dává do jídla solamyl, myslela jsem , že je to nějaké mýdlo a hrozně jsem se divila :-))) ) sojovou omáčkou a pepř a nechám asi 30 min. odpočinout.
Nakrájím chřest na kousky , odrolím lístky z rozmarýnu a z oloupaného citronu si odkrojím dva tenké plátky a ty ještě rozpůlím, z. Všechno smíchám proleji olivovým olejem, osolím a opepřím a dám na cca 10 min. do rozpálené trouby na 175°C, po deseti minutách promíchám vyndám podle potřeby peču ještě dvakrát 5 min se zamícháním.
Rozpálím si olej na pánvi a osmažím maso, když už maso není syrové vložím ještě na chvilku připravený chřest a vše zamíchám, podle potřeby mohu ještě zakápnout sojovou omáčkou.
Podávám s rýží...
...tak dobrou chuť!
Včerejší oslava se vydařila, počasí nám přálo...
...až moc a tak mám pěkně vypálené sluneční brýle na obličeji :-))), děti si to užili ...
....nechyběl dort, šampaňské a spousta jídla, které budu muset zase nějak vyběhat, ale dnes ještě ne, protože nás čeká zase návštěva a počítám, že o vodě to nebude :-)))
Užívejte si krásnou neděli!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie