máte rádi...
...lišky?
A teď nemyslím, poslední dobou hodně populární zvířátka, ale krásné oranžové houby :-).
Já je miluju!
Ale v lese, už jsem na pořádnou porci lišek, nenarazila několik let.
Škoda.
Ale dnes jsem měla štěstí.
Jela jsem Adamovi koupit narychlo pár sešitů do školy a v Tescu mi to nedalo a nahlídla jsem do regálu s houbami...
...a hurá !
Byly tam!
Přeji krásný nedělní večer!
Poslední dobou je toho hodně, akce střídá akci, povinnost střídá povinnost a to se ještě snažím
šetřit se:-).
Dnes se mně Adam ptal, co prý vlastně dělal v sobotu :-))), že mu ten víkend nějak rychle utekl.
Nejen jemu :-).
Ale mám velkou radost, po hodně dlouhé době jsme rozšířili náš vozový park.
Ten je sice celkem široký, ale kvalita vozů dost pokulhává a některé z vozů bych mohla nazvat
rovnou "ležáky" :-))).
Ale mám nový (ojetý ) vůz!
V sobotu jsme ho byli s Adamem vyzvednout :-).
S auty to máme tak, že je bereme jako prostředek pro přepravu z bodu A do bodu B a pokud tohle zvládnou je to ok:-).
Na značky moc nekoukáme, ale tentokrát musím přiznat, že už jsme zvažovali i auto nové.
Ale teď jsem ráda, že jsem našla ojeté a že jsme nakonec nedali dvakrát tolik za nové s poloviční výbavou a ještě bych neustále sledovala, kde mám nějaký škrábanec:-).
Tak teď jen doufám, že bude dobře sloužit a že se neobjeví nějaká záludná závada.
I když za ta léta, už jsme několik "jetých vozů" koupili a musím zaťukat, že i když každé z těch aut má dnes jednu zakletou kontrolku, která ne a ne zhasnout :-), tak všechny ještě jezdí.
Ale zpátky k liškám.
Nedávno jsem dělala těstoviny se žampionovou omáčkou a dnes to bude obdoba, jen trochu luxusnější.
Takže...
.... papardelle s liškovou!
Poslední dobou jsme nějak přeskočili z oblíbených špaget na papardelle:-).
Výborně se mi k čištění hub osvědčil štětec na vymazání pánve nebo mísy na pečení :-). |
Ingredience:
Těstoviny (pro 3 osoby)
Lišky (balení mělo 250 g, po očištění zbylo asi 200g)
cibule 1x
smetana 1 a 1/2 kelímku
bílé víno 2dcl
máslo cca 50g
sůl
pepř
petržel
na ozdobení hoblinky parmazánu
Očištěné houby nakrájíme na plátky, ty malinké nechám vcelku.
Postavím na plotnu hrnec s vodou na těstoviny.
Cibuli si nakrájím na malé kostičky a lehce osmahnu do sklovata na másle, přidám houby a smažím až získají tu správnou barvu, osolím a opepřím.
Mezitím dám vařit těstoviny.
Houby ochutnám, jestli už jsou, ale musím se hlídat, abych je nesnědla dřív než udělám večeři :-))).
Podliji je vínem a povařím, víno nechám téměř vyvařit a doliji smetanou, přidám pár snítek petržele.
Někdy mezitím slévám těstoviny, které jsou připravené k servírování.
Omáčku s houbami míchám a vařím, dokud nemá tu správnou omáčkovou konzistenci.
Omáčku můžete dochutit ještě solí a pepřem a nakonec ozdobit petrželkou.
A můžeme se do toho dát!
Na talíři ještě dozdobit parmazánem...
...a dobrou chuť!
Komentáře
až se sliny sbíhají. A s auty to mám stejně, jako ty. Slouží mi k přepravě, na reprezentaci moc nehledím.
a podobnou dobrotu jsme měli včera, jen z lesních hub a přelila jsem tím medailonky z vepřové panenky, mňam to bylo.
krásný den Majka
Za mého útlého mládí jsme bydleli u Radomyšle, na lišky jsme chodili s nůší a babička je nosila do výkupny v Sedlici...je to tak dávno...
Jiřina ( trvalkadahlia.blog.cz)
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie