Dnes to vypadalo...

...že jsme se probudili do růžového rána :-).

Po probdělé noci by se hodilo.

Moc díky všem za komentáře, emaily a vzkazy k minulému článku. Ve čtvrtek jdu na kontrolu ke svojí doktorce a tak potom snad budu klidnější. Naštěstí moje doktorka to vidí mnohem optimističtěji.



Obloha dnes ráno.


Tím ovšem růžová atmosféra skončila :-))).
Pak jsem pobalila děti a i s hlídací tetou (naštěstí), jsme vyrazili k očnímu.
Adam na pravidelnou kontrolu a s Maxem poprvé ofiko. Levé oko mu stále ujíždí dovnitř.

Hned první okamžiky v čekárně mi bylo jasné, že kdybych tam šla s klukama sama, tak to asi vzdám:-).
Adam nabuzený z toho, že nemusí do školy, měl svůj den.
Já mám pocit, že už jako dítě jsem byla u jakéhokoliv lékaře, tichá a hodná jako pěna (no možná, že moje mamka by to viděla jinak :-))) ).
Pokud snad máte pocit, že díky blogu, víte vše z našeho života, tak to jste se ještě nepotkali s Adamem, třeba zrovna u lékaře :-))).
Zatímco jsem řešila Maxe, dozvěděli se všichni i to, co nevím já :-))).

Ale oběma klukům paní doktorka rozkapala oči a měli jsme se vrátit za hodinu.
Maxovi se kapání do očí vůbec nezamlouvalo a celkem mu to zkazilo náladu, ale i tak jsme se prošli po městě a stihli i rychlou kávu, zatímco Adam pusu nezavřel.

Následovalo vyšetření, další věc, která se Maxovi vůbec nelíbila. Ani přesto, že v kukátku mohl najít medvídka.
Zatímco  paní doktorka vyšetřovala jednoho, druhý nedal pokoj, bez ohledu na věk.


Nakonec tedy padlo rozhodnutí a Max bude mít od příštího týdne brýle, s tím, že každý den alespoň hodinku nosit klapku na pravém oku.

Paní doktorka se při objednávání na kontrolu, sama prozřetelně ptala, jestli chci objednat zase oba najednou :-))). Samozřejmě že ne!
Termíny jsme tedy rozhodily, ale stejně se paní doktorka zarazila (při pohledu na moje břicho) během věty, že na to příště bude větší klid, když přijdou po jednom:-).

Takže ještě trocha nervů v optice, kde jsme Maxovi vybrali pěkné první brýle, zatímco v nás zatrnulo, když se Adam objevil s nějakou uříznutou obr pokojovou rostlinou v ruce, naštěstí nás paní prodavačka uklidnila, že to nemá na svědomí on, ale že by ji raději měl nechat  ležet :-). A pak už hurá domů.

Doma Adam vyštrachal jeho první brýle...


...a musel je bráchovi honem ozkoušet:-).
Ale jsou mu velké, Adam měl brýle až od 4 let.

Sama jsem zvědavá jak to Max zvládne v roce a půl.

Mějte se krásně !




Komentáře

Monika píše…
Teda nádherné růžové ráno ... škoda, že to nepokračovalo :-) Já mám dneska doma taky obě děti a už se těším, až starší Terezka půjde zase do školky. To je takový rachot .... ale jsme limitovaní nemocí a tak ten nucený pobyt vevnitř je fakt na hlavu.
Říkala jsem si, jak bude Max vypadat s brýlemi, ale jak ho vidím v Adamových, tak z něj bude pěknej švihák. Oběma klukům moc sluší!!! Tak hodně sil a dobré pořízení u doktorky!
Anonymní píše…
Lucka moja prvá bola taká hyperáčka, že v nemocničnej chodbe (do kruhu ! ) sme ju nemohli odchytiť...všetci moji okuliare v dvoch rokoch, aj nystagmus, aj zabiehavosť, (ktorú sa pokúša teraz znovu riešiť )...starší syn, je už lekár, chodil dokonaca prvý stupeň do špec.školy k slabozrakým, kde bol jediný žiak v Liduške a husle mu daroval sám David Koller zo skupiny Lucie, Lucie :-))))
Neboj detí majú byť živé, sediace sú choré, hovorí moja staršia dcéra...no a Milo, vyoperované šošovky pre šedý zákal, dioptrie 13 až 15...v tom čase ,,teleskopické,, sklá....bez nich mal byť nevidiaci, dostal ich až v dvoch rokoch a ako autista má z toho obdobia v ústave veľa porúch správania...
A keďže boli všetci ,,živí,, tak okuliare sme kupovali na kilá a na ,,pôžičku,,.
Známy je výrok dcéry z tohoto vyšetrenia čo Max...kde je prasiatko ? v domčeku, alebo mimo ? Dcéra - ,,trčí z domčeka !!!!,,
:-)
Myslím na Vás .
i n n a i a píše…
Luci, strasne jim to slusi... gabo je brejlovec asi az od desiti let, ale furt se to zhorsuje, tak nas ceka taky opet ocni, nove bryle... zitra zubar, pak ockovani atd .... Ja tyhle akce tak nesnasim, rev, zoufale dite a jeste zoufalejsi matka... Anni ma kazy na stolickach, proste najednou tam sou neee, cistime furt dokola a ma kazy... Ten zubar to bude des!
Tak vsechno poorganizuj, nachystej a pak si odpocin v tom spitale... pojmi to jako lazne a uzij si klidu, zaslouzis si to! Drz se pa Inka
Anonymní píše…
Luci, opet pisu, jak vas obdivuji, 2 kluci, treti mimi na ceste a k tomu obihani doktoru. Me deti jsou take neposedove, vsech vysetreni a podobnych akci se predem desim, vzdy jsem zpocena uplne vsude. Jen tedy nemam to treti brisko, coz je, myslim, velky rozdil. Ale chlapaci vypadaji spokojene. Vim, jsou to nervy, stoji to spoustu sil, ale kdyz vecer usnou, tak to jsou stejne ty nej deti na svete. Hodne sil a ve ctvrtek jen same dobre zpravy. Marcela
Anonymní píše…
Dnes jsou doktori asi moc hodní, taky mi přijde, že jsem vždy tiše seděla a čekala....otázkou je, co je lepší, jestli ten mnou prožitý stres, nebo ta "Psychická pohoda" co měli kluci:-)
Unknown píše…
Milá Luci, klukům to moc sluší. Moje holky měly brýle jedna od 2,5 a jedna od 3,5. Paní doktorka si vždycky objednala snad všechny děti na 13,00 hod, to pak bylo tóčo na chodbě, když tam všechny začaly běhat:) Jinak Vám to také moc sluší, přeji vše nej a pevné nervy:)) mějte se krásně Petra
ByLucky píše…
Trocha energie mi tu momentálně přebejvá - virtálně Ti ji posílám:-). Opatruj se....
PS: Brejle jsou vopruz, ale budou mu děsně slušet!
Pavla píše…
Luci,
tak to je fakt nářez. Mám dvě dcerky a obě, když byly ještě malé, nijak moc nezlobily.
Ovšem zle nastalo, když k nám na návštěvu chodívala kamarádka s dětmi. Byt vypadal jak po náletu!
Když ale rozbily několik hraček, to už holky nevydýchaly a už je u nás nechtěly. Tak držím palce, ať je jen lépe.
Hana píše…
Luci však není první kdo má u vás v rodině brýle tak víš jak to s nima je - my jich měli než kluk dospěl nepočítaně . Kluci jsou si nyní děsně v těch brýlích podobní sekne jim to...... no kdyby seděli jak pecky ,asi bys byla nešťastná co jim je .... držím palce ať to zvládáš v pohodě a zítra u p. doktorky jen dobré zprávy.....pa Hanka
Lucie Living píše…
Moniko tak to musí být taky mazec :-)...pokud se nedá jít ven tak přichází krize :-))). Doktorka mi zase zvedla náladu. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Alenko tak dcerka mě s trřícím prasátkem pobavila :-))). No a je pravda, že ty ceny dětských brýlí jsou celkem slušný, na to, že je člověk kupuje na chvíli i kdyby se náhodou poštěstilo a brýle přežily, tak z nich děti odrostou. Moc díky , krásné dny!
Lucie Living píše…
Inko díky. Naši kluci jsou spíš děsně akční a nějaký klídek v čekárně od nich nemůžu čekat, pokud už se pak doktor zabývá jimi tak už je to ok, ale jinak je to pro ně nuda . A kazivost zubů podle mě nesouvisí úplně s čištěním , já měla taky vždy kazy a strach ze zubaře, čistila jsem jak o život , ale vždy se něco najde, takže Anni chápu. S tím spitálem...lázně... nevím nevím ty si představuju trochu jinak :-))), ale snad to vypadá, že bych mohla být v Kolíně. Pa a díky.
Lucie Living píše…
No je pravda, že z doktorů nemají ani strach, ale ani respekt. Po jednom to bude jistě mnohem klidnější :-))).
Lucie Living píše…
Petro díky. Tak to byla paní doktorka trosu masochistka ne :-)))a nebo to chtěla mít za sebou rychle a všechno :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Luci Tobě přebejvá? Fakt ? Moc díky asi opravdu dorazila! Tak doufám, že teď Tobě nechybí!!!
Snad si na ně zvykne, když jsme doma všichni obrýlení:-).
Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo, trochu závidím:-). Naši kluci naštěstí hračky nerozbíjí, ale zvládají ve dvou zaplnit celou místnost a zaneprázdnit 4 dospělé bez mrknutí oka :-))). Ale teď když večer zalehnou, tak jsou zlatíčka :-) a moje ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Hanko díky. Máš pravdu, že kdykoli jsou kluci hodní, tak vytahuju teploměr :-). A já to tušila, že mi paní doktorka zvedne trochu náladu, ještě nejásám, ale alespoň to nevidí tak dramaticky. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Marcelo díky. A přesně jak píšete, je to mazec, ale večer když je uložím , tak jsou sladká zlatíčka. A já už si na ten blázinec cekem zvykla jen se je snažím trochu korigovat :-))), nědy více a někdy méně úspěšně:-). Díky a krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...