prázdniny...

...už jsem se na ně těšila!



Moc díky za návštěvy a komentáře i přes to, že moje publikování a odpovídání pokulhává :-).

Často mi píšete, jak to skvěle zvládám se třemi dětmi.
Tak abych to uvedla na pravou míru.
Ani mi to nepřijde.
Fotky plné nepořádku a bince tu sice nenajdete, nějak nemám potřebu si ho fotit a pak  ještě publikovat, ale je tu, a ne malý:-).
V podstatě náš dům má teď tři podlaží, v podkroví, kde jen spíme je to v cajku. 
V patře kde se bydlí, se to snažím v cajku držet, a dá to práci, protože ostatní se snaží 
o pravý opak :-))).
A přízemí ...to jsem trochu vzdala.
Kromě spaní je tam i místnost na praní a pak hlavní vchod do domu, takže se tam hromadí prádlo a neustále nějaké věci co se stěhují buď do domu nebo z domu.
Pořád jich je moc. Navíc tam skladujeme všechno, co nepotřebujeme každý den a protože většinu času trávím s dětmi o patro výš, snažím se sama sobě občas nalhat, že to spodní patro neexistuje :-))).
A Adamův pokojíček , to už je dole jen třešnička na pomyslném dortu bince:-).

Na konec roku jsem se těšila i z důvodu, že si zase zkusím uvázat kytky, sama.
Letos bych to nedala a tak jsem uvítala, že mi začátkem týdne došla sms od milé sousedky, květinářky, která je teď taky na mateřské, že na pár dní otevře svůj obchůdek a bude právě u příležitosti konce roku vázat květiny.



Taky už jsem tu psala, že na pomoc mám vlastně celou armádu lidí.
Bez sousedek, které občas hlídají Maxe bych už byla asi v blázinci.  
A se zahradou zase vypomůžou kluci ze vsi.
Občas povolám úklidovou firmu.
Jasně, že někdy se tu i mihne muž :-))), teď po dovolené ho ale moc často nevidím :-))).

Mně samotné připadá, že toho vlastně moc nezvládám.
Někdy mi přijde, že i oproti jiným blogerkám jsem celkem břídil.
K dětem a blogu ještě vaří, šijou, pečou, píšou knihy, provozují obchod, malujou, fotí a nebo některé dokonce i několik věcí najednou:-).

Já má momentálně některé dny práci zůstat vůbec vzhůru. 
Zrovna předevčírem Andy celou noc nespala a ve 4 odpoledne jsem ležela na gauči s ukrutnou bolestí hlavy, kterou jsem měla strčenou mezi polštářema a v kolíbce křičela Anna, Max se vztekal v ohrádce a Adam si do toho přidával volume aby slyšel TV. 
Po dvaceti minutách jsem snahu o můj odpočinek vzdala, 
vyndala děti z "klecí ", Anny jsem šoupla do nosítka, Max dostal zástěru a rýži na hraní a já šla dělat večeři. 



Adam úspěšně prošel třetí třídou a když mi paní učitelka ve škole říkala, že by si možná býval mohl některé známky vylepšit, kdybychom nebyli tak dlouho pryč, souhlasně jsem pokyvovala hlavou, ale já mám trochu pocit, že by to bývalo mohlo být naopak :-), Adam chodí do školy rád, ale to učení tam, to ho teda vůbec nezajímá.
Včera k nám dorazil první instantní synek (námořník), který to měl ve škole podobně, teď má nejlepší výsledky z celé třídy a tak trochu doufám, že to Adam bude mít taky tak.
Jinak tradičně na závěrečné školní fotce je Adam jediný opálený, má to tak každý rok, nejen když jsme před koncem roku na dovče, prostě venku je to mnohem lepší než u úkolů:-).

Letos pojede Adam poprvé na tábor na 3 týdny . Já na tábory jezdila moc ráda a on má tyhle kolektivní akce taky rád, jede s kroužkem průzkumníků, kam chodí celý rok a vedoucí i děti zná, tak si myslím, že by se mu to mohlo líbit.

Dnes spal Max u sousedky a Adam tam brzy ráno odběhl taky, muž i instantní synek jeli do práce a tak jsem měla ráno čas zajít na diviznu a natrhat čerstvé luční kvítí  a užívám si pohodičku jen s Andy, proto taky zvládám něco přidat na blog :-))).

Asi mám nějakou krizi, musím si nějak líp všechno kolem zorganizovat, mám ráda, když mají věci i život svůj řád a to je to co mi teď opravdu chybí. Ono, nikdy nejde život podle plánu, ale nějak se mi teď moje představy rozchází s realitou moc často a moc znatelně.
Nerada bych sklouzla do pocitu na které existuje jedno přísloví(ano kojím a tak na znění toho přísloví si nevzpomenu :-))) ), že když se něco pokazí nebo má člověk problém, přidávají se další a další .

Takže já jdu udělat něco pro to, abych měla sama ze sebe zase lepší pocit, teď je ideální chvíle , skoro nikdo doma :-) !

Takže ještě pár obrázků od nás....








...a zase někdy!

Mějte moc fajn začátek prázdnin!


Komentáře

Ivana O. píše…
Taky mám permanentně pocit, že nestíhám. Pořád čekám, kdy se to zlepší :-) Přeji hodně sil a spoustu ochotných pomocníků...
Anonymní píše…
kdybychom nebylI pryč...
Váš názor na školu je pozoruhodný.
V naší třídě je kluk, který je také často pryč a pak se jeho tatínek diví, jaký má prospěch. A že Adama učení nebaví je jako hotová věc.
Fakt super.
Anonymní píše…
Milá Lucie, líbí se mi Vaše sebereflexe co se týče domácnosti. Téměř každá žena má spoustu práce,,, Vzpomínám si na naše období , bez pomocníků atd... Ale co bych ráda připomněla nám všem. naše babičky a prababičky, chodily do práce, neměly pomocníky, pap. pleny, přesnídávky, plnily budovatelské normy a spousta z nich ještě musela poslouchat manžela, který byl často ozdobou gauče. Hezké léto JN
Lucie Living píše…
:-) děkuji...je vidět po kom to má
Amelie píše…
A pořád budu tvrdit, že máš doma krásně uklizeno:-)
Akkarin píše…
Divizna je super, mně moje začala kvést a najednou celá uschla a umřela :) Já obdivuji, že vůbec blog zvládáte a máte tu vždy krásné fotky a povídání.
Marie píše…
Lucinko pokud je to možné,nech si klidně uklidit a užívej dětí plnými doušky,je to kouzlo chvíle,která rychle pomine.A věř,že jednou až děti vyletí do světa,budeš se těšit,že po nich budeš uklízet až budou odjíždět a těšit se na další binec,který po nich zůstane.
Jana píše…
S tím teda nesouhlasím. Moje babička a prababička do práce fakt nechodily, pomáhaly doma s prací (šití kabátů) a staraly se o domácnost. Maminka neměla papírové pleny, přesnídávky, plnila normy - ale v práci byla 8 hodin, ani o chlup víc, měla jistotu, že ji nevyhodí... nechci to zlehčovat, každá doba má něco, a nikdo to nemá úplně jednoduché.
Jana píše…
Lucie, to přísloví - moje maminka říkala "na posr....o i haj.l spadne":-D
A já říkám: nestresuj se, bude ... hůř:-) Ale jednou se nám po tom bude stýskat!
Anonymní píše…
Zdravím,také to tak vidím)))).Přeji krásné léto... a kdybys nebydlela tak daleko((( také bych ruku přiložila k dílu,protože je u Vás krásně♥.Šárka
Anonymní píše…
Vážená a milá paní Lucie,
díky za Váš úúúžasný blog, strašně ráda k Vám chodím "na návštěvu". A v pátek jsem otevřela předplacený časopis Bydlení - a ejhle, super zpracovaná reportáž od Vás, skutečná lahůdka. Všem doporučuji si koupit.
Mějte se krásně a držím pěsti, abyste měla dost energie na ta Vaše zlatíčka, protože v létě asi budou přibývat i ta instantní...
Srdečně zdraví Lu z Moravy
Anonymní píše…
A ja si proste myslim ze dnes je jina doba. Kdyz tu ctu nekdy ty obdivne komentare jak to vse Lucie zvlada..rikam si to neni mozne ze tomu ty damy věří. Prece je neco jineho naaranzovat par krasnych fotek nacincane deticky designove ceticky..no skutecnost musi byt prece jina se tremi takhle malymi detmi! Jsem rada ze Lucie uverejni i pochyby o tom jak nestiha jak ma pochyby o tom ze nedokaze lepe zorganizovat řád chodu domacnosti o kterem sni! Ja ji rozumim. Ale dnes je jina doba..mame kolem sebe tolik pomocniku k dispozici at už pristroju a chuv a uklizecek a zahradniku atd. . S temi vsemi by se nase maminky a babicky nudou dloubaly v nose..no prilis casu nam zabere to brouzdani po internetu..listovani casopisy..atd atd co nasi predci neznali..mozna je to take tim ze deti se dnes rodi v pozdějším veku a my uz nejsme tak pruzni jak ve dvaceti..proste je to jedno s druhem. A tak kazdy dela co umi..a presto vsechno si nase deti od nas zaslouží to nejlepsi.
ptz taky je asi neceka nejruzovejsi budoucnost.. A tak Vam preji Lucie aby jste nasla silu na to co je v zivote nejdulezitejsi..řàd neřád..a byla v psych pohode pro sve deti.. ono se to s prominutim nepo...e.. Az vyleti z hnízda budete sedet v naklizenem baraku a styskat si po nich ze nejak dlouho nezavolali:-)...tak hlavui vzhůru:-):-):-)
Anonymní píše…
V 50. letech byla opravdu vyjímka ,že nechodily do práce...jistota, že Vás nevyhodí Vám v domácnosti fakt nepomůže. ,,,
Anonymní píše…
Mám Vás moc ráda, právě proto jaká jste, co zvládáte i nezvládáte, na nic si nehrajete,do čeho všeho jste měla odvahu jít... každá máme pocit, že nestíháme, že bychom potřebovali něco uklidit, přerovnat, stihnout...a je mi jedno co zvládali naše babičky...v současné době je spoustu věcí náročnějších než v jejich době...bojujete, milujete svoje děti a opatrujte se :) Dáša
Anonymní píše…
Můžete si psát co chcete,pro mě jste nejnejnej.Díky za tento blog.Alibabka
Anonymní píše…
Mě se líbí jak všichni ví jak se žilo v 50letech.Nechte minulost minulostí,ať si každý žije dle svých možností a schopností.
Anonymní píše…
I když jsem už "velké holky" i my potřebujeme občas pohladit a slyšet: "Neboj, dobře to dopadne a zase bude líp". Užijte si krásné léto se svou "smečkou" Vaše věrná čtenářka Magda K..
Anonymní píše…
To jak se žilo v minulosti patří k všeobec. přehledu a komunikaci min. s vlastními prarodiči či praprarodiči...To neznamená, že Lucii neobdivuji, ráda ji nenavštěvuji, ale vím , že se máme opravdu velmi dobře. Teda většina, kdyby chtěl někdo slovíčkařit.
Anonymní píše…
Ano , máme náročnější dobu, válku, přídělový systém, perzekuce , ne zrovna snadná možnost sehnat si byt, udavačství. Samozřejmě tohle všechno nám může být jedno a většině i je. Proto se z nás stává ufňukaný národ . Abyste mě nenapadali Lucii konkrétně nemyslím , jen konstatuje. A navíc ji neznám! Hezké léto.
martinaczech píše…
Milá paní Lucie, krásný blog, zdravé děti, perfektní manžel, šťastná žena - to jste VY! Buďte šťastná, že to tak je a že nestíháte? To tak máme všechny maminky! Jednou na toto všechno budeme vzpomínat. Jsem také doma a za měsíc už frčím do práce. Jejda toto uteklo!!! Užívejte každého dne. Jo a mimochodem reportáž v Bydlení je super a osud tomu chtěl, reportáž z našeho bydlení je spolu s tou Vaší v jednom čísle! Co víc jsem si mohla přát? Díky za tento blog a krásné léééto
Anonymní píše…
Jste nejlepší, protože jste normální a na nic si nehrajete.. některé blogy byť zralých dospělých žen jsou spíš k smíchu... Už čtu jen Vás a vůbec nevadí, že je to jednou za čas.. v pohodě a klidu.. jste fajn :-)
Unknown píše…
Mila Lucie, sama mam doma 3mazliky(taky 2kluky a do tretice holcicku)a k Vam na blog si chodim "lecit dusi". Obdivuji tu pohodu a soulad,ktere z fotek cisi. Uz jsem Vas chtela nekolikrat poprosit,jestli byste nam nemohla doprat to poteseni a vyfotit ten uplne nejkritictejsi binec u Vas doma. Jsem totiz presvedcena,ze i ten "ladi"! :-) Odpoledni bolehlavy,pocit nestihani..to vsechno znam,verte,ze to pomine mavnutim kouzelneho proutku.. Preji krasne leto!!! A diky za inspiraci,S.
Pavla píše…
Luci, tak, jak už bylo napsáno přede mnou -tvůj blog je super, protože píšeš vše, tak jak to prostě je. Dům máš vkusně vybavený, ne každý má ten cit. A děti zdravé, co víc si přát. Snad jen trošku času pro tebe, ale i to bude. Přeji krásné a pokud možno klidné léto.
Pavla píše…
Ne každý má to štěstí, že dítě škola baví a má samé jedničky. Obě moje děti je měly, ale nejsem si jistá, že to přinese šťastný život.
Lucie Living píše…
Ivano díky, někdy je fjn že je ten pocit, že nestíhám menší :-). Krásné letní dny a co nejméně pocitu, že nestíháš !
Lucie Living píše…
Určitě je to trochu jiné než to bývalo, ať už v 80tých, 50tých , 30tých...nebo i dřív, myslím že se to nedá srovnávat a ono se ani nedá srovnávat jak to kdo má dnes, prostě co rodina to jiná story a tak to má být. Ale zase asi v každé době si ženský navzájem povyprávěly ty svoje story a pak jim právě pro tu různorodost bylo hned líp, prostě někdo to má líp někdo hůř. Já jsem si moc dobře vědoma toho,že se mám dobře, ale i tak jsou dny ,kdy nesu celou tíhu světa :-))).
Lucie Living píše…
Moc díky , jste zlaté, kéž by to tak bylo :-))). Krásné léto.
Lucie Living píše…
Díky, u nás se divizně nejvíc dařilo dokud se tu budovalao, ona má prý ráda staveniště, čím víc upravený terén, tím míň divizny :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Marie , díky. Já vím a taky užívám, ale někdy jsou opravdu náročný dny (a je mi i jasný, že ještě budou a náročnější :-))) ), ale pak zase vyjde slunce a občas i nějaký ten plán a hned je líp ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
No to bude ono! Díky...a pravda veliká ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lu, moc díky, i za připomenutí, ten čas tak letí. A je to tak, prvního instatního už tu máme od pátku :-).Krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky , už jsem to psala výše , myslím, že se to nedá srovnávat vždycky nějak bylo a bude a přesto, že se máme teď skvěle i se všemi vymoženostmi, které naše babičky neměly, budeme jednou říkat vnučkám jaký to maj super, že nás to bývalo mnohem težší :-))). A já si nestěžuju, však já si to užívám, ale i tak je toho někdy víc , než mých sil.
Lucie Living píše…
Moc díky, tohle se čte moc dobře :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Přesně:-). Moc díky a krásné dny!
Lucie Living píše…
Martino, moc díky, však já jsem šťastná...i že někdy nestíhám :-), vím , že to utíká tak rychle. Tak to je super musím honem kouknout do schránky !Krásné léto!
Lucie Living píše…
Moc děkuji. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Sylvie zdravím, a směju se, myslím, že párkrát jsem tu měla i foto bince a možná někdy zase udělám vyjímku, teď v létě u nás o pořádný nepořádek rozhodně nebude nouze :-))). Myslím, že pokud mě nechají všichni dosyta vyspat, tak zvládnu i nemožné, ale jak nemám dost spánku , tak je zle :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo moc děkuji, a souhlasím, občas nějaký čas jen a jen pro sebe by bodnul :-)...tak tuším ať už bude léto jakékoli, tak asi klidné ne :-))). krásné dny!
Anonymní píše…
Luci, taky mám 3 děti, ale už jsem ve věku tvé mámy, tvůj blog s radostí čtu já i moje dcera a vždy to spolu probereme, zasmějeme se a obdivujeme tě. Jsi moc fajn a tvůj blog je pro nás jako osvěžení při výchově našich malých raubířů. Přeju pohodu a žádnou nehodu. A trochu více spaní/ pro tebe i děti/, aby mohlo být i více psaní/ blogu pro nás/.
Unknown píše…
Luci,chcela by som sa spytat,kde sa da kupit svetelna retaz s velkymi ziarovkami.Nikde na nete som ich nenasla.Dakujem.Adriana
Unknown píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní píše…
Někteří lidé jsou prostě nešťastní a snaží se otrávit život jiným lidem. Ale to se jim nepodaří:) držte se. Život je náročný ale fajn:) Kačka K.
Anonymní píše…
Ano, přesně tak... Hezké léto, Lucie.JP
Unknown píše…
Nebyli - Lucie, děti a muž, tam přece je měkké i.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...