Holandský...

mišmaš:-).

Přeji krásné úterý, už zase od nás z domova...


...s typicky holandskou snídaní:-).

Nevím co dřív, jestli se pustit do vybalování, praní a uklízení...
...nebo si prohlídnout časopis plný inspirací (sama jsem sebe překvapila, že jsem koupila jen jeden)...
...nebo třídit fotky a napsat post.

Tak jsem si uvařila kafe, udělala jsem si suchar s máslem a čokokousky, sedla si doprostřed všeho bince a nejprve napíšu post, protože se znám a když něco odkládám tak bych se k tomu už nemusela dostat:-).

K cestě letadlem s miminem se vrátím na konci, začnu hotelem.


Bydleli jsme v Holidayinn v Ijmuidenu  (nesnažte se název vyslovit, mě se to za celé 4 dny nepovedlo správně :-))) ), je kousek od Amsterdamu a ideální  by byl na léto:-), my jsme měli rezervaci přes kamaráda, který má skrz zákaznický servis nasbíráno v tomhle řetězci hodně bodů, takže nám tento pobyt věnoval.
Hotel je klasika nic extra, jen jsme si hodně pochvalovali snídaně, pak jsme zjistili, že hotel měl před nedávnem v recenzích hodně stížností na "chudé" snídaně, tak to vylepšili a to se jim opravdu povedlo! Ty mi budou chybět:-))).
Když vyhlédnete z  oken hotelu, tak uvidíte písečné duny kam oko dohlédne, pak pláž následuje přístav a po něm průmyslová zóna:-).

Procházkou mezi  písečnými dunami, které bavili nejvíc Adama dojdete během pár minut k pláži...



...v tuto roční dobu tam asi budete sami, ale během teplých dní je tam plno...



...já si procházku po pláži nenechám ujít ani v tomhle počasí i když muž a instantsynek "námořník" remcali , že je zima a nesvítí slunce :-))).

Přístav a obrovské lodě které kolem otelu proplouvají jsou pro nás ze "suchozemí" taky náramná podívaná...


...a dokonce i ta průmyslová zóna má svoje kouzlo:-).

Potom jsme zjistili, vlastně náhodou, že v přístavu má školu náš "námořník", takže nám zprostředkoval exkurzi  námořní školou:-)...


...Adam chtěl hned nastoupit :-)))...


...a abych pravdu řekla, já bych tam šla klidně taky hned studovat...



...škola je od hotelu asi půl kilometru a tak z okna koukali na stejnou loď která ráno připlula kolem našich oken :-), učebny a vlastně celá škola má hrozně příjemnou atmosféru, v jídelně mají žáci krásný výhled na moře, to se to musí studovat!
Technické vybavení si zase pochvaloval muž, škola má vlastní velkou dílnu, kde to "voní" jako v nástrojárně, ale všechno je tam takové čisté (léta jsem pracovala v tomhle oboru a pár nástrojáren u nás, mám projitých :-))) ).
Pravda nevím jak jsou na tom v současné době střední školy u nás, ale trochu nás to nahlodalo ohledně možného budoucího studia pro naše děti :-).

A od námořníka přeskočíme k dalšímu studentovi...


..."nejstarší" studuje v Utrechtu...


...takže nás vzal pro změnu na exkurzi do centra města, svítilo sluníčko a byla to pohodová turistická procházka, navíc jsme si říkali jak je fajn, že se s námi kluci rádi vidí. V Utrechtu jsme si zašli do jedné moc příjemné hospůdky na oběd...



...já nikdy nevynechám holandský kroket :-).

Byli jsme pryč 4 dny, ale já mám pocit, že je to minimálně týden, 
opravdu na zážitky výživné 4 dny:-) a člověk zjistí kolik by toho rád ještě viděl a s kým vším by se rád potkal, ale čas se natáhnout nedá.

Poslední den jsme si trochu užili Amsterdam...



...ulovila jsem pár fotek současné květeny, možná se mi někdy poštěstí dostat se do Holandska během kvetení tulipánů :-)))...


...takhle to jednou pokvete na naší zahradě :-))).

V Amsterdamských uličkách jsme si vyhlídli domek:-)...



...66m2 za 300 000 Euro , to si tedy asi nepořídíme, ale o nějakém druhu "bydlení" v Holandsku už dlouho uvažujeme, ale přeci jen je to dálka.

Po zkušenosti s letem tam i zpět, kdy Max statečně celou hodinu a půl v letadle bojoval a to doslova, o to aby nemusel sedět nikomu na klíně, jsem si říkala, že bych snad radši 10 hodin řídila než se snažila udržet v "klidu" jedno mimino...takže cesta letadlem...očistec!
Když k tomu přidám, že dost dlouho před letem i po letu je člověk bez kočáru, tak cestování s malými dětmi, žádná slast.

V letadle jsem závistivě sledovala mladé holky, popíjeli bílé, v uších sluchátka v ruce mobil a občas něco pobaveně prohodily, Adam jim vytrvale kazil selfie, ale náladu ne:-) (tak to holt bejvávalo), pak taky postarší pár , popíjeli červené, listovali časopisy a občas něco pobaveně prohodili (tak k tomu bych se snad ještě někdy mohla dopracovat:-))) ) , protože já seděla s řvoucím a peroucím se Maxem, který bral vše okolo, včetně sluchátek, ipadu a občerstvení cizího souseda (občas mu i nabídl slušně ožužlaný rohlík), brýle shozené někde pod sedačkou, o účesu nemluvím a to že bych si snad mohla během letu něčeho cucnout ...tak to leda mlíka, které max vytrvale odstrkoval a do toho jsem krotila Adama, který nevěděl roupama co dělat a neustále strkal hlavu holkám do fotky a vyplazoval na ně jazyk (oni na něj taky :-))) ).

Tak jo, tolik pár postřehů z výletu a teď hurá na ten chaos, zalít kytky, vyprat, uklidit...
...no prostě zpět do zajetých kolejí!
Radost mi dělá počasí! Velkou!

Po dlouhé době mám foto, kde jsme všichni...asi bych to měla napravit :-))).


Mějte krásné dny!



Komentáře

i n n a i a píše…
Luci! Ta pláž to je pro mě takové pohlazení na duši, zkrátka severské pláže mají takové kouzlo! A já je můžu taky v každém počasí...vydrž, až budou kluci větší i to cestování bude víc vpoho... píšu tajně během přednášky, už mi z toho hrabe, tak koukám na blogy... užívej jara, sluníčka... Inka
Olive píše…
Tak jsem si krásně zavzpomínala. :-) Přestože jsem člověk, který miluje hory, tak Holandsko se mi dostalo pod kůži, když jsem tam byla několik měsíců pracovně.
Anonymní píše…
ahoj,presne stejne "rozházené krokusy" v trávě jsou v centru Hr. Králové, u řeky blízko starých vzdělávacích budov - peďák, gympl J.K.Tyla....už třetí rok se divím, kde se tam takto vzaly a je to FAKT nádhera.
U Ilonky píše…
Moc povedená reportáž...super výlet...
Arwen píše…
moc vám to na fotce všem sluší!
My Home Style píše…
Ja Holandsko miluju. Mame tam rodinne pratele a vzdy tam rada jedu. Presne tak, ty severske plaze maji uplne jine kouzlo. Krasne jste se meli !
Anonymní píše…
Milá Lucko,to je taková krása.Celý Tvůj blog je nádherný,pohodový. Moc ráda sem chodím na návštěvy.Jitka.
Unknown píše…
Milá Lucko, tak koukám, že jste v pořádku zpátky. Snad Vás zase někdy potkám na letišti.:-)
Hezký den, Katka
Krásný den, už dlouho k tobě nakukuji pro inspiraci a oddech...
Dnes mě zaujal tvůj příspěvek o Ijmujdenu, před 4roky jsme tam "ztroskotali" s lodí a záchranáři nás i s ní odtáhli právě do přístavu, takže pláž tam mám prochozenou, vysbírané všechny mušle a vůbec jsem si to tam užila .Po 2 dnech na moři, kde mi bylo zle, to byl pro mě ráj :) A dnes se mi to všechno připomnělo...
Mějte se celá rodina krásně, já zase ráda nakouknu :) ... Katka
Miska píše…
Nádhenré fotky! :))

http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Anonymní píše…
Pekne spektrum synov :)
Manzel ma rad Holandsko a neda na neho dopustit !,bol tam na stazi,ked sme mali prve dve deti malicke....bola som 11 mesiacov sama,ale stalo to zato !, vydrzala som to ,lebo som velmi tuzila,aby zakusil ,ako to vo svete chodi.....a zasadne ho to posunulo v tom co vystudoval.... a stal sa asi prvy zivnostnik v svojom odbore po revolucii :),takze mu podstatne Holabdsko zmenilo zivot a nielen profesne...:)
Pekny jarny cas !
Ginger píše…
Miluju De Ruijter :)) Konečně sem našla obchůdek i v Praze, kde to prodávajíí :))
Anonymní píše…
Krásné fotky z Holandska. Nedavno jsme byli na dovolené v Amsterdamu. Let tam byl zážitek - cesta tam trvala 7 hodin! Zůstali jsme trčet v Maastrichtu, kvůli mlze v Amsterdamu. Byla jsem ráda, že syn už je větší. Představa letu s miminem - nevím, nevím....Ale zato Amsterdam -velká láska, strašně moc se mi tam líbilo, určitě se tam někdy vrátíme. Byli jsme se synkem v Nemo science center - určitě doporučuji, kluci, ale i dospělí se vyřádí!!!
Zdraví Blanka.
Anonymní píše…
Zdravím,vidím,že jste si výlet užili... fotky jsou úžasné)))no a ty krokusy už je vidím u vás.Nádhera.Pa,Šárka
Anonymní píše…
Milá Lucie ,krásná reportáž oživila moje nádherné vzpomínky na Holandsko a ty krokusy,už je u Vás vidím. Všem Vám to moc sluší,pěkný den..dae
lenka píše…
To je krása, tam bych se jednou ráda podívala. Hezký den :-)
Anonymní píše…
Teda Lucko, co to do Holandska létá za spoj? Já několikrát letěla s kluky do Anglie, jsou od sebe o 2 roky, mladší byl poprvé v roce a půl, pak s oběma, kdy měl mladší cca rok a něco apod., létám s něma většinou sama a pohoda. A kočárek jsem teda vždy odevzdávala pod schody letadla a tam je zase hned po výstupu z letadla našla, takže bez problémů. A na případné komplikace vždy na zádech nachystanou Manducu :-)
Tak příště už to snad půjde lépe :-)
Veronika
Drotarka píše…
Je, z Ijmunden sme odplavali lodou do Skotska, takze sme tam na plazach travili nejake cakanie pred odchodom nocneho trajektu. V maji, nikde nikto, nadhera.
Lucie Living píše…
Inko díky...věřím , že to studium musí být náročný...drž se !
Lucie Living píše…
Krokusy jsou docela držák, já je zasadila do zahrady před dvěma lety a už se pěkně množí, ale letos na podzim jich ještě přidám:-)))
Lucie Living píše…
Katko díky, jsem ráda, že jsi se přihlásila:-). Krásný dny§
Lucie Living píše…
to mělo být : Krásný dny!
Lucie Living píše…
Waw ztroskotat s lodí...no tak to jsme měli štěstí, v létě to musí být paráda! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aleno, tak to musel být zápřah 11 měsíců sama, ale já si myslím, že vyrazit někam za hranice (kamkoliv) je ta nejlepší škola a zkušenost, jsem ráda, že můžu s dětma cestovat a že mají možnost vidět i něco jiného. V čem muž pracuje? Pokud to není tajné:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aha, tak to je super, my vozímě několik oblíbených dobrot z Holandska ve velkém a moje neteř žije ve Francii a zase si vozí zásoby českých oblíbených pochutin:-).
Lucie Living píše…
Brrr já letěla takhle jednou sem a místo Prahy jsme museli přistát v Karlových Varech, pak autobusem do Prahy a autem domů...mlha až hrůza, ale zase alespoň doma, s prckem by to byl mazec. V Nemo jsme byli minule a určitě se tam zase podíváme, psala jsem tu i o tom :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Veroniko díky. Já myslím, že hodně záleží s jakou společností se letí. My leteli easyjet a cestou tam jsme odevzdali kočár u letadla - pohoda, ale vyzvednutí bylo v nadměrných zavazadlech a dítě si musím od letadla přes extra terminál pro nízkonákladové lety odnést, zpět musí člověk v tom terminálu kde k odbavení k nástupu do letadla vedou jen obýčejné dlouhé schody do takové prosklené haly, po odbavení musíte odevzdat kočár, míst na sezení je tam asi 8 a pokud nejste první tak už si pak s prckem musíte postát, nebo si sednout na zem, pokud není někdo z těch 8mi slušný, ale většinou mají zaplacený něco jako že můžou první na palubu, tak si pěkně posedí. Měli jsme zpoždění, takže docela mazec. Tady opět prcka do svých a kočáry jsou na řadě až po zavazadlech. Ale potkala jsem tam pár a ti říkali že pokud člověk letí s Holandskou KLM tak je to lepší - s tím kočárkem. Krásné dny!
Anonymní píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Bára píše…
To je krásný zážitek, v Holandsku jsem ještě nebyla, ale ráda bych to napravila! ;) Máš, Luci, krásné fotky a to cestování je očistec s malými dětmi i autobusem. Jeli jsme takhle s našima do Španělska, ségře byly tři a byl to děs. Nejenže on nebyla k uklidnění, ale dokonce i ostatní cestující pak nebyli nejpříjemnější, takže příště autem ;) bára.kára blog
Anonymní píše…
Já létala taky různě, ryanair, smart wings, easy jet a vždy teda naštěstí odevzdat kočár pod schody a zase jsem ho tam našla. Jen jednou snad taky vyzvednutí v těch nadměrných, ale to vyřešilo právě to nosítko :-)
Někde byli dokonce natolik slušní, že mezi ty zaplacené priority boarding zařazují i děti myslím do 2 let, takže úplná pohoda, člověk si v klidu sedl s oběma dětmi do jedné řady. Navíc v kočáře se dá vždy propašovat spousta ´potřebných´ věcí, co bych do příručáku rozhodně nenacpala :-D
InkaFej píše…
KRÁSNÉ FOTKY, KRÁSNÁ SETKÁNÍ.ČIŠÍ Z TOHO POHODA, PŘESNĚ JAKO Z TEBE. NEMŮŽU ANI UVĚŘIT, ŽE UŽ MAXÍKOVI BUDE ROK..TO SNAD ANI NENÍ MOŽNÉ. KRÁSNĚ SI UŽIJTE OSLAVU..krásné dny Inka
Anonymní píše…
Lucie, fotky jsou prima, krokusová loučka e bude u vás skvěle vyjímat. Zaujala mě také informace o cenách nemovitostí v Amsterdamu.

Jen se zeptám, nerejpám - mají v Holandsku nějak jinak nastavený společenský bonton, co se týče mužů a pokrývek hlavy? Jsem si všimla, že když Tví instatní synkové, tak vždy s čepicí, i když jsou uvnitř (kavárna, doma...). Nebo jen mladická rebelie ;-)?

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...