Rolety...

...do oken.

Přeji krásnou neděli !

Tak i přes to, že Max má už náladu výbornou, ty vnitřnosti se ne a ne úplně srovnat.
Moje dietní pokrmy velmi úspěšně odmítá.
A zatímco kluci (všichni) koukají na TV a pojídají různé (nezdravé, ale dobré) sušenky, aby to Maxovi nebylo líto dostal piškotky.
To že si je "nějak sám " zvládl vyměnit za ty co pojídá tatínek ( s čokoládou) to si tatínek všimne až po chvíli, když se zamyslí nad tím, od čeho jsou ty fleky na gauči...
... no má to cenu se snažit ...
...o dietu, o čistý gauč :-)))...
...o čistého psa (protože piškotová akce proběhla během doby, kdy jsem odblešovala Adinu po návratu od babičky) ...
...nemá to cenu :-))) !

Ale já chtěla psát o jedné novince u nás doma.
Jestli bych u nás, kdy něco ráda vyměnila, tak okna,chtěla bych dřevěná, ale to rozhodně hned tak nebude.
Ale přesto, že máme rádi okna bez záclon, tak večer je muž zatahuje kvůli teplu a já , pokud jsem doma sama, tak hlavně kvůli tomu pocitu, že doma je světlo, ale venku tma a nic nevidím, ale třeba na terase, kde je rozsvíceno mi nevadí mít závěsy dlouho do noci roztažené.


Ale naše závěsy už mám dost okoukané, přemýšlela jsem že je vyměním, ale vlastně už od začátku jsme chtěli na okna rolety.
Když jsme kupovali nová okna, nutili nám (doslova) žaluzie, nebo roletu zabudovanou v horní části okna, která zabírala hrozně místa, pak namontování rolety nad výklenek okna.
Pokud by byla roleta nad výklenkem , při zatažení oken to znamená zakrytí celého výklenku, to máme teď se závěsy taky a to mi opravdu vadí. Večer se zatáhne a najednou je místonst o poznání menší místo oken jsou jen bílé obdelníky...brrr.

Konečně jsem se odhodlala  a našla rolety, které jsou na míru a dají se zavěsit na okno tak, že nemusíte do ničeho vrtat. Měla jsem obavu jestli to bude to pravé, jestli se mi to bude líbit, jestli půjde otevřít okno, jestli to bude držet...no znáte to.

Ale z první rolety  "na zkoušku" jsem nadšená!



Okno působí tak nějak čistě (a to fakt není :-))) )...


... tady je vidět rozdíl i s oknem se závěsem...


...když je roleta nahoře, není ani vidět...



...když je stažená do třetiny, tak to vypadá dobře...






...a večer po zatažení jásám, protože okna zůstávají okny a dekorace jsou stále na očích...





...držáky konzole musím ještě odstranit, ale na fotkách jsem to vyretušovala, pro představu:-)...
...kéž by to šlo tak jednoduše i v reálu :-))).


Velikonoční dekorace na stole je taky jen naoko, pro foto, Max by ji šmahem zlikvidoval :-))).



A proč máme u té dekorace červa?

Protože Adamovi přišlo, že ty korálky v misce, jsou určitě jeho (její) miminka:-))).

Mějte prima nedělní večer a start nového týdne!


A co by jste nejradši do oken vy? 



Komentáře

Anonymní píše…
Mám podobné rolety z IKEA, ale ty koncovky jsou asi trochu větší než máte u vás. Mám je v kuchyni která je na západ a tak tam svítí odpoledne dost slunce. Jsem s nimi spokojená. Máte to vše krásné. Moc hezké pokoukání na Vaše bydlení.
Zdraví Irma
Anonymní píše…
Jéé tak to jsem nechtěla 2x. Ale u Vás je krásné počteníčko. Moc zdravím. Irma
Anonymní píše…
Achjo Lucko,proč jsi tento článek nenapsala dřív:( ten je dělaný akorát pro mě... měla jsem úplně stejnou potřebu jako ty a nikde jsem takové rolety nemohla najít...tak jsem před 3 týdny nainstalovala nakonec rezignovaně žaluzie, protože mám okna na jih a sluníčko už bylo neúnosné.
Anonymní píše…
Děkuji za super tip! :-)
Ilona Ř. píše…
Lucko,
máme také rolety a jsme moc spokojeni!
I návštěvám se moc líbí a to ty okna nemáme umytá také ;-)
Aneta píše…
Rolety jsou opravdu hezké, čisté a jednoduché. Budu si muset nápad uložit.
QualityDesign píše…
Dobře jsi to vyřešila! Já mám ráda dlouhé závěsy, co se kus povalují po zemi, ale je to hezké jenom scuknuté, když se roztáhnou, tak už to není ono. My máme dřevěné žaluzie, jsou fajn, ale údržba je dost strašidelná. Závěsy mám stažené, jen na ozdobu. Ale stejně jsou nejhezčí okna nahatá:-)
Anonymní píše…
A co udrzba? Diky iveta
Jana píše…
to se mi moc líbí, děkuji za tip. Ráda bych rolety do ložnice, ale právě jsem bojovala s tím, že nechci vrtat do dřevěných drahých rámů oken. Tohle by můj problém vyřešilo.
Anonymní píše…
klidně bych si nechala oboje a závěsy nezatahovala-jinak to vypadá dobře-já mám rolety samolepící a taky dobré-zdravím!
Lucie píše…
Luci, díky za další skvělý tip. Žaluzky vypadají krásně, čistě, jednoduše. To mám ráda. Také se mi nechce vrtat do dřevěných oken a toto řešení je naprostý ideál. Měj prima týden. Pa.
Anonymní píše…
Luci, vypadá to moc dobře, zrovna řešíme stejný problém a do dřevěných oken vrtat nechci, můžu poprosit o informaci kde jsi rolety koupila a co je to přesně za druh?
Moc děkuji.
Petra
Anonymní píše…
i já mám samolepící rolety a závěsy jen po stranách,protože záclonám moc neholduji-ty mám jen v ložnici.ale to záleží na vkusu a oblibě každé ženy.a k dekoracím se vrátíte než se nadějete-všechna ta "malá"dětská léta rychle zmizí.Zároveň máte štěstí,že na všechny změny i nové dekorace máte finance,i když jste vvlastně na mateřské "dovolené"-zdravím a přeju hodně uspěchů v budování!P.S.jak pokračuje vaše ložnice?
NESTO píše…
My máme dost podobný, jen nahoře schovaný v kazetě a po stranách v kolejnici. Taky to není vůbec vidět a moc si je chválíme. Nesnáším žaluzie.
Lucie Living píše…
Ikeacké má v pokoji Adam, ale ty mají asi danou velikost nebo se dají na šíčku upravit ? Moc díky Irmo. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Proč? Protože mi všechno dlouho trvá :-))). Tak škoda. Krásné dny!
Lucie Living píše…
No možná že na ty závěsy jen roztažené dojde, ale teď bych to nejraději úplně oholila, mám je hrozně okoukaný:-).
Lucie Living píše…
No Iveto, tak to nevím, Adam má v pokoji roletu z Ikey, takovou silnější a tu nijak zvláť neudržuji, jen jednou jsem z ní musela seškrabat nalepené mušky, Adam nechal pootevčené okno na noc a rozsvíceno, když jsem šla zavřít trochu jsem ten hmyz na roletě vylisovala, naštěstí to šlo dolů :-).
Lucie Living píše…
No přesně a já jsem nadšená že je to i takový stabilní, když to jen visí. Dá se to i přilepit oboustranou páskou....ale zatím jsem to nechala jen viset.
Lucie Living píše…
Už jsem psala, možná dojde i na ty závěsy, ale teď mám velkou chuť dát je pryč!
Lucie Living píše…
Díky, krásné dny!
Lucie Living píše…
Petro díky, když klikneš na konci článku na slovo TADY, tak je odkaz přímo na stránky kde jsem vybírala. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jojo já vím, utíká to tak rychle. No v ložnici zatím nic, zkusila jsem nás na spaní přestěhovat do Adamova pokoje a to se u Maxe nesetkalo s úspěchem, tak asi budu muset počkat na lepší počasí a co půjde udělat venku.
Lucie Living píše…
Luci právě že ty by se mi na to okno nevešly tak, aby šlo i otevřít. Krásné dny!
Káťa píše…
vypadají skvěle, jak na tom okně drží? a nemůžu najít na konci článku TADY s odkazem, je tam ještě? krásný den Káťa
Anonymní píše…
Lucka,pacia sa mi taketo ciste rolety a posunulo to tvoj interier do takej modrenej jednoduchosti.
Pri tejto teme mozem napisat,ze ja mam okna do ulice velke a nizke a mam len nepriehladne zavesy s okovovanymi dierami na nerezovu tyc,take trocha retro ...no a NEMAM zaclony...je to u nas ako v HOLANDSKU :)...konecne som na to nabrala odvahu a je to aj krajsie...nasa ulica je teraz dost frekventovana ,no a mame aj pred oknami chodnik,predzahradka je bez plotu a nechali sme v nej dve obrovske tuje, stromy,kazda pred jednym oknom : ) a pod nimi je vysadena tzv.japonska luka, travove semeno s mnozstvom drobnych,farebynych kvietkov...minuly rok mi to kvitlo,az do jesene...:) Pozdravujem !
Anonymní píše…
:-)
Anonymní píše…
My teď obýváme vesnické stavení a tak nějak stále přemýšlím co do oken. V kuchyni mám francouzské okno a voál a bambusové žaluzie a to jen proto, že nám v létě do kuchyně tak pere, že žaluzie bylo jediné řešení. V podkroví ve vikýřích mám roletky ty samé jako ty. Ve střešních oknech mám žaluzie. Ve zbývajících oknech mám závěsy. Do další části po renovaci plánuju buď závěsy nebo okna bez ničeho. A ještě k oknům. My dřevěná okna máme, jsou krásná, ale už nikdy víc. Dům mám orientován tak nešikovně, že nám jakýkoli prudší déšť nebo kroupy rámy poškodí, máme v nich dolíky po kroupách, pak se začal loupat lak, tak přebrousit, znovu nalakovat. připouštím, že je nějaký čas máme, ale byla kvalitní. Takže my, dřevěná okna už ne. Iva
Unknown píše…
Páni, tak to je 1000x lepší než normální žaluzie nebo rolety, vypadá to krásně. Já ale stejně nedám dopustit na záclony :)
http://themonica.cz
Undatra píše…
Roleta je super, na okně vypadá opravdu dobře, ale závěsy bych nechala, byť jen jako dekoraci - bez nich okno totiž vypadá tak nějak "holobytově"...
atize píše…
Teraz je taká móda, čisté okná bez záclon a závesov. Ja som asi zo starej školy, lebo mne sa páčia závesy od steny k stene a úplne po zem. Ale k tvojmu interiéru sa to hodí aj bez nich. Uvidíš, či sa časom nevrátiš zase k závesom, veď život je zmena. Ja som behom 10 rokov vymenila 4 krát závesy a neskončila som určite :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...