tráva...

...která má úžasný efekt.



Krásné pondělí přeji!

Dlouho jsem se neozvala. Ale nějak se to sešlo.
Muž už je nějaký ten týden na služební cestě, začátek školy a do toho se samozřejmě vyklubou "technické radosti".

V týdnu jsme úspěšně zvládli večerní výpadek proudu. Bohužel už byla tma a Adam ve vaně, 
takže s trochou hysterie dokončil koupel při svíčkách :-), ale...
...protože výpadek trval, šli jsme si společně brzo lehnout.
V noci jsem se naštěstí probudila a proud už šel. Kromě toho, že svítil celý barák a dokonce i venku bylo rozsvíceno, taky tekla voda do zavřené vany  a protože od té doby co se nám povedlo zprovoznit naši studnu, máme nejen vodu, ale i patřičný tlak, přepad rozhodně nestíhal pobrat množství přitékající vody, bylo to za vteřinu dvanáct, kdy jsem stihla vodu vypnout a otevřít špunt.

Ovšem shodou okolností nám od onoho výpadku proudu, který byl v celé vesnici, padaly pojistky, čím dál častěji.
O víkendu už to nešlo jen nahodit a já musela do domku s technickým zázemím, metodou - pokus omyl zjistit která že věc, nám výpadky způsobuje.
Samozřejmě to bylo k večeru a já se trochu bála abych to do setmění zjistila. Nechat totiž celý domek bez elektřiny by znamenalo být úplně bez vody.
Byl to bojler, takže vodu jsme měli, ale ne teplou a ne na dlouho:-))).
Po tom co se děti vykoupali za pomoci rychlovarné konvice a několika hrnců, přestala téct voda úplně.
Takže další pátrání a zjištění, že u čerpadla ze studny je ještě nějaké samostatné jištění a to bylo taky spadlé. 
Měla jsem fakt radost, že po nahození, čerpadlo fungovalo a že závada byla opravdu jen na bojleru.

To že půjdu najít na netu nějakého opraváře nehrozilo, protože nám taky od pátku nešel internet :-).
 Naštěstí máme souseda, který dnes všechno pořešil a tak zase budeme fungovat (chvíli) bez problémů...
...doufám!

A teď k té trávě.

Ani by mě nenapadlo, co nadělají dva trsy okrasné trávy, parády.


Když jsem, tak asi před třemi roky, píchla dva druhy k rohům Adamova pískoviště, netušila jsem jak moc se trávě bude dařit.


Daří se jí ale výborně a každý podzim dělá dojem upravené a udržované zahrady:-).


Což ale naše zahrada moc není.


Ale díky hrázi není vidět spousta povalujících se hraček a zatím nevypuštěný bazén se 
zelenou vodou :-)



Už jsem si okoukla, jak před zimou  trávu svázat a na jaře včas ostříhat aby zase koncem léta a na podzim dělala parádu.


Tyhle dva trsy trávy s homolí nějakého okrasného keře a kroucenou vrbou dělají opravdu efekt k nezaplacení :-))).
A taky ta tráva vypadá moc dobře ve váze:-).


A když už se motám kolem pískoviště, tak tady je v detailu, kdysi chtěl někdo v komentářích nebo mailu detailnější foto...


...jsou to vlastně jen tři klády a pár špalků.



Tak snad bude následující týden trochu poklidnější :-).

Mějte se krásně a mějte prima start týdne!

Komentáře

Anonymní píše…
Jste šikulka :-) vím, o čem píšete.
i n n a i a píše…
Luci taky vím o čem píšeš... v našem domě furt něco, kotel x krát klekne tak koupání typu rychlovarná konvice a hrnce s vodou znám taky... tráva fakt nádherná a pískoviště taky!!!! opatruj se pa I.
Anonymní píše…
Sú efektné a elegantné, nesklamali ...ja som sa pre ne rozhodovala dávno a pod túto vŕbku tiež, čo máš ...( mám ju aj ja) som kúpila také čo môžu ísť do tieňa a vlhka !
A doniesla som si také zvláštne trsy tráv z lesa.
Ale teraz mám u teba inspiráciu :-)
No to si ale mala údržbársky týždeň !
Tak všetko dobré, na poli údržbárskom aj maminkovskom !
RONICA píše…
Teda, Vy si "užíváte"... Tráva je překrásná, také je mám ráda. Já už jsem se u Vás nechala inspirovat tím košem na hračky u písku, všimla jsem si ho na nějaké zimní fotce a hned ho pořídila :-). je to super nápad, vše se do něj nahází, je uklizeno a vypadá to parádně, tak přírodněji :-) Přeji poklidné a pohodové dny... Veronika
Milky píše…
Hlavně, že je všechno OK...Zahrada pěkná, přírodní, nevyumělkovaná a přeplácaná, to nemám ráda...prostě anglický typ...Hodně zdraví a pevné nervy.....
Hana píše…
Lucko ty trávy jsou úžasný a celá tvoje zahrada ..pískoviště je bezva .. ty starosti s vodou a elektrikou bez chlapa ,to je vždy horor, ale zvládli jste to .....tak snad bude tento týden poklidnější H.
Unknown píše…
Lucinko ta tráva a kroucená vrba ..to je vážně moc pěkné..ostatně všechny fotky jsou nádherné.
Umím si představit,jak Vám asi bylo při těch pohromách.Jako naschvál se vždy přihodí,když je jeden sám doma..zažívala jsem si také nucenou samostatnost,když muž jezdil za prací na delší čas z domova.Od různých onemocnění,maturitních plesů ( kde jsem byla máma +táta v jedné osobě),výměna oken,zasklení balkonu,štukování stěn..a nahazování pojistek..
Ale jsme to ženy šikovné a vždy si poradíme..ať se Vám Lucinko daří,ale především přeji zdravíčko pro celou rodinku..Pěkný den.Anna♥
Anonymní píše…
Ja som sa uz bala ze je nieco s babatkom ked tu bolo tak dlho ticho. Ja travy pestujem niekolko rokov, mam vela druhov ale tuto pampovu travu nemam. Nie je mrazuvzdorna a my byvame na severe. Mozem sa spytat kolko je u vas v zime ked ti prezije? Je nadhernaaa. Inak kukni na nete byva aj v ruzovej farbe. Ta by bola u vas tiez kraaaasna.Lubka
Anonymní píše…
Luci ,už jsem si o vás dělala starosti jestli nejste v nemocnici, že tak dlouho nepíšete.. Tak to jsem ráda, že je vše ok a že to byl ,,jen,,výpadek proudu..
U vás je tak krásně, máte to perfektně vše pořešené , pískoviště je super, to dělal váš muž?
Petra
Anonymní píše…
a já se bála, že jste třeba v nemocnici, nebo tak něco.... Uffff. Ne že bych ráda používala sprosté výrazy, ale moje babička říkala ... " když se to s.e.r.e. tak se to s.e.r.e. " Omlouvám se za ty výrazy. Držte se a pokud možno odpočívejte :)
Anonymní píše…
Milá Lucie,už jsem si říkala co s Vámi je,byl to sice šrumec bez elekřiny a vody to věřím,muž nikde na vše sama,klobouk dolů,že jste nakonec vše zvládla ! Tu trávu jsem prvně viděla kdysi v Gruzii,je opravdu nádherná,to dělá velikou parádu ! I to pískoviště,dobrý nápad. Tak ať se Vám nehody už vyhýbají a krásný podzim Vám všem přeji ! Zdena
Unknown píše…
Hezký den musela jsem se usmát nad vaším příspěvkem a to proto ,že mi to připomíná ,když manžel opustí domov tak vždy dochazí k různým čistě ženským poruchám praský odpad ve sklepě,již zmínované pojistky rozbitý kotel atd.navíc mám podobně staré kluky sedm a rok tak s nimi zažívám podobné vzrůšo ,mám ráda podobné věci jako vy ,co se týka bydlení a letos jsem vysadila trávy na záhony,protože jsou nenáročné a krásné.Přeju krásný podzimní dny ,nevim jak vy ale já je miluju:-D
Luci, to je nádhera.. Miluji tyhle velke okrasné trávy. a musim, řici, že je neuveritelne, co se vsechno muze za jeden den stat :-) Drzim palce pri reseni domácích "katastrof" a opatruj se.
Reny
Tynka_125 píše…
Večery při svíčkách při výpadku proudu znám moc dobře. Naštěstí už to je u nás minulostí. V dnešní době jde krátkodobý výpadek proudu jednoduše vyřešit. Stačí si domů koupit záložní zdroj a máte po problému. My ho máme doma také. Ne, že bychom byli bez proudu nějak často, ale přes léto se párkrát stane, že nám při bouřce elektřina vypadne.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...