30 týden...

...a kontrola v Podolí.

Přeji krásný čtvrtek!



Vím, poněkud to tady vázne. 
A asi to nebude hned tak lepší.
Po včerejším kontrolním ultrazvuku je jasné,  že budu rodit císařským řezem. 
Miminko je v pořádku a velké tak jak by být mělo.
Ale diagnóza placenta praevia centralis přetrvává a navíc je tam možnost , že je placenta srostlá s dělohou. 
Za dalších 14 dní kontrola a doporučili mi preventivní hospitalizaci cca 2 týdny před plánovaným termínem císařského řezu.
Sama si to musím všechno ještě ujasnit, protože zatím tomu rozumím tak že CŘ by byl v 36 týdnu těhotenství a já bych šla do nemocnice ještě o dva týdny dřív.
Takže zhruba celý listopad ve špitále :-( . 


Znamená to, zařídit spoustu věcí a taky připravit věci pro mimi, protože jednak si žiju v pohodě s myšlenkou, že přece skoro všechno mám po Maxovi a pak taky doposud jsem žila s myšlenkou, 
že mám  dost času :-).



Včera mi tedy pojem "dost času" hodně překopali:-).
Tak paní na hlídání Maxe by byla, pak bude muž muset nějak zkombinovat práci a kdejaké vožení Adama, ale to se taky snad zvládne.
Snad i o Adamovo psaní úkolů a o studium bude postaráno.
Já jen musím napsat co nejjasnější plán jednotlivých dnů a termínů.
S jídlem si určitě muž taky poradí.
A to že děti budou chodit asi měsíc v tričkách naruby a s každou ponožkou jinou, to asi stejně nakonec vadí jen mě :-))).

Ale tedy celkově chod domácnosti asi utrpí a to měsíc před Vánocemi!
No a co já budu v té nemocnici dělat?!

 Navíc se teď budu muset rozhodnout pro nemocnici.
V Podolí jsou na tyhle věci odborníci, ale v Kolíně by to měli zvládnout taky.



Kolín by byl výhodnější, protože je to kousek a tak bych mohla Maxe vídat každý den, protože to je další z věcí, která mi asi nedá spát.
Být tak dlouho pryč, když mám doma malého lumpa.
Max to myslím bude zvládat mnohem líp než já, protože to rozhodně není mamánek a v podstatě mu vyhovuje kdokoli, kdo mu zrovna zprostředkuje jídlo a zábavu.
Když se vrátí z venku, nebo když odněkud přijdu já, tak jásá, ale stejně tak jásá
na všechny ostatní :-))).


Tak já jdu na to, oblečky po Maxovi jsem si už dovezla tak to jdu vyprat, připravit, organizovat...
...a když mi zbude trocha času a chuti, tak se tu objevím.

Mějte krásné podzimní dny!



P.S. Jo a taky musím vlastně vymyslet jména!!! :-)))

Komentáře

Anonymní píše…
Držím palce atˇ to vše v pohodě zvládnete. Kluci ty si určitě poradí. Dobře se rozhodněte s výběrem porodnice a už se budeme všichni těšit na vaše příspěvky. Vyzařuje z nich naprostá pohoda. Hodně štěstí, trpělivosti a mějte se príma
Ivča píše…
Milá Lucie, máte krásný blog, který čtu pravidelně a vždy se těším na nové příspěvky, které tak nějak "pohladí" po duši. S miminkem to tedy pro Vás nabralo rychlý spád událostí, které určitě zvládnete s přehledem a chlapi to zvládnou jistě také. Pobyt v nemocnici rychle uteče a Vám i miminku přeji hlavně hodně zdraví, pohody a klidu. (Dnes se mi o Vás zdálo :-)! Donesla jsem Vám z naší zahrádky máslovou dýni a 3 červené jahody :-) - máme stále plodící a sem tam ještě nějaká dozraje. Tak nevím, jestli to něco znamená, ale jahody jsem nesla pro kluky :-)). Užívejte krásných podzimních dní, jak jen Vám to Vaše bříško dovolí!
Anna píše…
Lucko, držím pěsti, ať vše v proběhne v pohodě. A stejně jako mé předmluvčí věřím, že kluci to s taťkou zvládnou levou zadní... a Ty si vem do porodnice třeba štrykování uháčkuj třeba nějakou tu vločku na vánoční stromeček :-)) Měj se krásně a užívej ještě doma krásných dnů jak jen to jde. Hezké odpoledne A.
Anonymní píše…
Milá Lucinko,

přeji, ať si pobyt v nemocnici dobře užijete, určitě najdete něco, na co jste se dlouho těšila a po návratu s miminkem by se to nestíhalo. Výborný relax je počítač :-)

Jiřina
janavalovesgarden píše…
Člověk míní a život mění...
Lucie, přeju Vám, ať je hlavně všechno OK, na čase při takových věcech moc nesejde. Jste bytost veskrze praktická, takže všechno určitě zařídíte ke spokojenosti celé rodiny. Pobyt v nemocnici si zkuste užít - třeba se vyspěte do zásoby!
Budu se těšit na další příspěvek, i kdyby měl být až s miminkem (a moc bych Vám přála holčičku... i přes toho čápa:-)
Zdraví Jana
Věra píše…
Milá Luci,vše dobře dopadne!Držím palce!Věra
Lennka píše…
Milá Luci, hlavně zdravíčko pro Tebe i miminko, to je nejdůležitější ♥ Mimochodem jste na chlup stejně těhotné s mojí švagrovou Luckou, která čeká v listopadu holčičku ;-) Věřím, že to vše zvládnete, jste skvělá rodina, držím moc palce ať jsi v pořádku.
Lenka
Adéla píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Adass píše…
Milá Lucko, taky se přidávám a držím pěsti ať jste oba zdraví. Máte krásnou rodinu a myslím, že to doma zvládnou. Přála bych vám holčičku, ale je důležité ať je to malé hlavně v pořádku. Nakonec to uteče. Přeju hodně sil a budu se těšit na další příspěvek Adéla
i n n a i a píše…
Luci, at jde vse hladce... tu nemocnici ber jako moznost poradneho odpocinku nez prijde mimi a frmol... opatruj se, objimam pa Inka
Daniela píše…
Milá Lucko, vím, že nejsem první a o překopaných plánech bych mohla dlouze psát ... nakonec se vždycky ukázalo, že se to tak bylo dobře. A tak přeju, aby ta zkušenost byla stejná a hodně štěstí k tomu :)

Daniela
Anonymní píše…
Luci, držím moc palce a z vlastní zkušenosti, na Kolín nedám dopustit! Držte se všichni, Zuzka
Lucko, všechno dobře dopadne, držím pěsti!
Monika píše…
Lucí,
moc držím pěsti a neboj, chlapi ve mlýně to všechno zvládnou na jedničku i s otočenýma tričkama a Ty se šetři a odpočiň si♥
papa, Monča
Anonymní píše…
Drž sa dievča, rodina to je ,,najťažší job,, :-)
Anonymní píše…
Milá Luci, držím Vám palce a věřím, tak jako všechny přede mnou, že to všechno dobře dopadne !!! Držím palce ! Šá
Lucie píše…
Luci, budu se těšit na každý další článek, ať budou prodlevy jakékoliv. Užívej "klidu", a hlavně ať jsi ty i mimčo v pořádku. Těším se na výběr jmen i na pohlaví :-) Pěkný večer, L.
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie,
moc nechápu, proč Vám chtějí dělat císařský řez už ve 36tt, pokud miminko prospívá. Měla jsem stejnou diagnózu a císař proběhl až 38+0. Pokud nic nenasvědčuje předčasnému fyziologickému porodu, nechápu proč dítě nenechat "donošené" (tedy do ukončení 38.týdne). S touto diagnózou hrozí komplikace při fyzio porodu, ale pokud jste Vy i dítě jinak v pořádku, tak bych porodnici volila podle vlastního pocitu a ne podle odbornosti.
Vše zdárně zvládněte a odpočívejte dokud to jde. T
Amelie píše…
Určitě to zvládnete a všechno dobře dopadne.
Jana píše…
Luci, já měla tu stejnou diagnózu dva roky zpátky. Naplánovali mi kontrolu na čtvrtek 34. týdne a od pondělí hospitalizaci, já naplánovala, jak o víkendku ještě uklidím, nabalím a navařím mým 4 chlapům, a oni si mě nechali v nemocnici už v ten čtvrtek. Můj "neschopný" a nepraktický muž zvládl nabalit mi tašku do nemocnice a tři týdny se starat o syny i domácnost. Ano, občas za mnou přišli v krátkých kalhotách a roztrhané mikině od písku, ale zvládli to tak, jak jsem ani nedoufala. I tví kluci to zvládnou:) A rodit císařem má taky svoje výhody:-) A vůbec, doufám, že to zvládnete jako my! Přeju hodně štěstí! Jo, a rodila jsem v mininemocnici, a zvládli to výborně!
Renata píše…
Milá Luci,dneska nevím proč mi ukáplo pár slz při čtení Vašeho článku.
Vím,že je to určitě plné překvapení a bude blázinec a že s Vám na tak dlouho do nemocnice nechce.
Ale zase určitě vědí,proč to dělají a chtějí mít asi jistotu a Vás i miminko pod kontrolou.
Moc držím palce ať je vše v pořádku a strašně moc s těším na další řádky od Vás.
Mějte se moc hezky.
Luci, jsou to ale komplikace s temi detmi, co :-). Ale je to to nejlepsi a nejdrazsi, co mame. Verim, ze vse v poradku zvladnes a i tvoji kluci, to urcite zvladnou a podpori mamku a dalsiho rodinneho partaka :-) Drz se a odpocivej. Ono vse nejak dopadne, jako vzdy :-) Myslim na tebe..
Reny
Monika píše…
Hlavně ať jste s miminkem v pořádku! a kluci to zvládnou, Adam už je velký pomocník, takže žádné strachy. Ty obavy, že budeš tak dlouho od dětí, to tě naprosto chápu, ale jestli nakonec vybereš ten Kolín, tak to nebude tak hrozné. A co že budeš v nemocnici dělat? Odpočívat, číst si a blogovat :-D
Majka píše…
Luci přeji ať všechno zvládneš a ať jste všichni v pořádku. To, že máš obavu z dlouhého pobytu v nemocnici naprosto chápu, já jsem byla v nemocnici 3 měsíce, když šla dcera do 1.třídy a syn do třetí a bylo to šílené. Manžel jezdil za mnou denně, ale oni už ani nechtěli...........ale zvládli jsme to.
přeji pěkné dny. Majka
Anonymní píše…
Lucie, zvládnete to Vy, kluci i mimi! Kluci se trochu osamostatní (pravda, nebudou a doma nebude všechno jako ze škatulky, ale to vůbec nevadí) a mami a mimi si odpočine do zásoby!
Držím palce, ať je vše v pořádku a jste zdraví!

Monika
Anonymní píše…
Přijde mi to jako včera co jste psala, že jste těhotná (já stejně) a najednou jsme skoro v cíli..hlavní je zdraví miminka i vás, ostatní se poddá.A viděla bych velkou výhodu v tom, že na adventní čas už budete doma se syny.Já se bojím toho, že strávím právě Vánoce v nemocnici a doma mám také malou dceru.Nějak to prostě dopadne, ale hlavně to zdraví! :)

Bára
Anonymní píše…
Aspon ze vám stací vybírat ta jména jen mužská:-)
Anonymní píše…
Lucia aj ty aj bábätko, ale aj rodina to zvládnete. Dá sa to vydržať, viem to z vlastnej skúsenosti a to až trikrát. Pekný víkend Lenka-
DanaOlga píše…
Lucko, vše zvládnete a že přijdete domů až na adventní čas? Já se vždy s dětmi řídila radou jedné mé dobré známé - děti si nebudou pamatovat zda byly vycíděné kliky u dveří, ale budou si pamatovat mámu a tátu, která je tu vždy pro ně a má na jejich drobné radosti a bolesti čas - a to vy máte, vy se dětem věnujete, tak důležité bude jen to,k že budete všichni zdrávi pospolu, ne že bude svátečně naklizený dům.
Přeji Vám jen to nej a držím pěsti at je vše v pořádku. DanaOlga
Unknown píše…
Luci, držím palec ať vše dobře dopadne a podaří se všechno dobř zorganizovat ;o). A když ne, tak to hoď za hlavu, nejdůležitější je stejně zdraví vás všech ;o). Hodně sil!
Anonymní píše…
Krásný den Luci, přeji jen to nej...
P.S. https://www.youtube.com/watch?v=_BaES34M8xE
Anonymní píše…
Milá Lucie,zdravím a přeji ať Vám vše dobře dopadne,manžela máte skvělého,on se s pomocníky o vše postará a Vy buďte v pohodě ! Krásné dny plné očekávání a pohody Vám všem přeje Zdena
Jolana píše…
Lucko, hezký den! Normálně jen ráda nakukuji, ale dnes si dovolím i napsat :) Dceru jsem rodila u Apolináře v Praze (bydleli jsme tam), ale Adámka v Kolíně. Trochu jsem měla obavy - Apolinář profi zaměřená porodnice, Kolín "jen" obyč porodnice... po srovnání obou zkušeností jsem se musela kolínské nemocnici omluvit :) Také jsem rodila císařem a vše bylo perfektní. Ano, neměla jsem komplikace, ale myslím, že jsou opravdu skvělí. I sestřičky byly výborné. Moc držím palce!! Jola
Elza píše…
Musíte hledat pozitiva, berte to jako odpočinek před pořádným frmolem

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...