Malý detail veký efekt

Přeji krásný den!

Nejprve bych vám moc ráda poděkovala za milé a podpůrné komentáře.
Moc si toho vážím a dělá mi radost to, 
že i moje články dělají radost vám a jsou pro vás inspirací.

Dnes vám ukážu naší kuchyň.



Byt je to dost starý, ale je znát , že prošel renovací. Veškeré vybavení kuchyně je velmi základní a jedno z nejlevnějších, ale trouba peče, varná deska vaří, digestoř funguje a pro mě hodně důležitá věc je, že kuchyň nehýří barvami, ale je jen lehce krémová , nebo spíš bílé kafe a má černou pracovní desku.
Lednici i myčku jsem dokoupila a musím složit poklonu všem co mi sem věci stěhovali a dopravovali, protože byli vždy ochotní pomoci mi se zapojením všech spotřebičů.

A protože během stěhování se mi tu střídali chlapi jak o život, mám s tím spojenou jednu vtipnou historku.
Jeden z nich byl velmi vstřícný a když jsme během hovoru došli k tomu, že tedy jako nebudu mít muže, který by mi pomohl se zapojením (nespecifikuji čeho v bytě) byl ještě ochotnější a moc rád si dal jediný kafe, který jsem mohla nabídnout což byl turek jen s cukrem.
Nicméně po chvíli přišla řeč i na to, že mám tři děti...
...pán rychle ochladl kafe nedopil, protože bylo moc silné:-))) a vzal nohy na ramena:-).

Ale zpátky ke kuchyni.

Je prostorná, má i špajz, ale i tak mi chyběla pracovní plocha, hlavně na vaření s dětmi.


A tak jsem hledala kus nábytku. který by mi nahradil ostrůvek, kde jsme často vařili.

Nakonec jsem se rozhodla pro ostrůvek z IKEA, který z jedné strany slouží jako policový díl a dají se tam schovat věci, které chci mít po ruce , ale ne stále na očích a z druhé strany to může být barový stolek. I já sama jsem chvíli hledala jaké koupím barové židle, ale nakonec jsem se rozhodla pro nákup lavice , která bude sloužit hlavě prckům jako schůdek.

A protože ostrůvek propojí trochu pohledovou část s bílo dřevěným obývákem, lavice bude mít černé nožky a zase propojí černou kuchyňskou desku a pracovní kout.




Tedy tak nějak si to já představuju :-).
Lavice dorazí při troše štěstí až koncem týdne takže jak se to zdaří(nebo ne) uvidím až později.

A abych propojila zase kuchyň víc s přírodní barvou dřeva vyměnila jsem stříbrné úchytky skříněk za  kožené z IKEA .

A tak to je prozatím před...


...a po...


...malý detail, ale vypadá to mnohem líp.


Taky jsem vyměnila lustr. Původně v bytě nebyl ani jeden, ale ze stropu koukaly strašidelné dráty na kterých visela skleněná žárovka, která skoro nesvítila. Proto jsem hned v počátku vybavování objednala papírové muchlací lustry z IKEA a ty mi ochotní stěhováci namontovali všude. Není to velká investice a ten papírový lustr nic nezkazí a je funkční. Až se rozhodnu lustr změnit troufnu si na to už sama, protože vidím kam jsou ty dráty zapojené. Barvami se řídit nedá, dráty jsou totiž pravděpodobně mnohem starší než já a tak z nich mám velký respekt :-).
Nový lustr zase ladí s osvětlením nad jídelním stolem v obývacím pokoji.


Objednaná lavice by měla pasovat přímo pod ten pult.
Na podlaze je lino, naštěstí tak nějak neutrální barvy a tak to zatím zůstane, možná zkusím běhoun, ale trochu se obávám o jeho výdrž během našich kuchyňských hrátek.

A těmi jsme taky nový pult pokřtili.
Pustili jsme se do vánočky.


Kynutá těsta nejsou moc moje gusto, ale povedla se a vše fungovala přesně podle návodu.
Ten jsme si pouštěli na YouTube  a moc za něj děkuji.
Návod včetně pletení najdete TADY




Tak jako, kdo by v našem pletení hledal mouchy, jistě by našel :-))), ale pletl to Adam za pomoci Maxe a rady Andulky a já jen založila konce aby to drželo pohromadě :-).





Nejdůležitější je , že po upečení vypadala vánočka jako vánočka a chutnala taky jako vánočka.
Hurá!



A to je zatím z naší kuchyně vše.
Mějte pohodové dny!

Komentáře

Pavla píše…
Luci, tak to jsi mě moc pobavila s historkou s "ochotným pánem". Máš šikovné děti a pokud pletl vánočku Adam, tak palec nahoru. Já se podle videa také snažila, ale po třetím rozplétání to vzdala a udělal klasiku 4+3+2 spletené copy. Hezké předvánoční dny, těším se na letošní foto stromečku.
Anonymní píše…
Jojo,mít dvě a více dětí,být na ně sama je fyzicky a hlavně psychicky náročné.Vubec nechápu,jak jsem to mohla zvládnout.A nepřirozene je,když matka sama vychovává syny.Tak jsem to mela já.Preji hodně sil.
Leona píše…
Dobrý den, Lucko. Historka mě pobavila jen lehce, je to realita... kterou je však nutné brát s humorem. Muž Vám s ničím nepomohl?... :-( Hodně sil a radosti z dětí a jejich lásky.
Plihalova píše…
Milá Lucko,děkuji za reportáž.Historka s pánem mě pobavila.Směji se ještě teď.Hezké dny.JP
Anonymní píše…
Taky Pavla :D
Lucie, ten byteček jste už teď vy. Myslím, že dráha bytové designérky je jistá! :D DRžím pěsti, ať jste spokojeni a šťastní!Zdraví a lásku, pěkné Vánoce a keep writing ( má to smysl- zrovna tento blog, by mi hodně chyběl).
P.
Anonymní píše…
Dobry den Lucie, je to sotva tyden, co jsem Vam chtela napsat mail, zda jste v poradku, ze “mi chybite”.

A ted vidim, ze pres veskere zmeny, jste to stale Vy : kreativni, pozitivni a plna lasky je svym detem. Takova jakou Vas tu zname a obdivujeme!

Preji Vam a predevsim Vasim detem klidne Vanoce!

Iva

Ps: vecna: uchytky jsou bozi, dejte pak vedet jak obstaly v dennim provozu s tlupou malych trpasliku (taky by se mi libily ale zatim nemam odvahu)

Anonymní píše…
Kuchyň je nádherná a nejlepší fotka je, jak prckové koukají do trouby jako na televizi :-) Přeji vám hodně štěstí v novém domově. Markéta
Lucie píše…
Ostruvek je super volba, mam ho taky a uz druhym rokem se na nem odehrava uplne vsechno. Deti na nem snidaji i veceri. 👍
Anonymní píše…
Milá Lucie, chodím na váš blog už dlouho a nikdy jsem vám nepsala. Ale teď musím. 1. máte obrovský vkus a neskutečný cit pro detail. Už jen ten nápad, viz. kožené úchytky. Za málo peněz hodně muziky. I prostor bez trámů a galerie vypadá u vás úžasně. 2. Máte moc hezké a šikovné děti, je vidět, že se jim věnujete a vedete je správným směrem. A 3. napsat "rozešli jsme se s mužem a od teď budu psát z bytu" je od vás fakt frajeřina. Takové věci se stávají, to je prostě život, tak proč kolem horké kaše, mlžit a být tajnosnubná. Pak jsou z toho jen dohady a mrzutosti (viz. paní Monika z Kopečku, která si tím (a i svému muži) hodně zavařila. Takže za mě palec nahoru a ať se daří. O vás strach nemám, vy se neztratíte. Přeji krásné svátky, pohodu a klid. A mkoc se těším na nové příspěvky. Jana
Jé, mě taky ta historka s "ochotným" pánem pobavila :D
A musím říct, že děti jsou moc šikovné, vánočka se jim povedla. Já letos pletla poprvé z 8 pramenů naráz, dříve jsem dělávala ze 4,3,2.
A nové úchytky na dvířkách se mi moc líbí, hned to vypadá jinak.
Mějte se krásně. K.
Barbora Rákoczi píše…
Milá Lucie, jste opravdu skvělá. S jakou lehkostí a samozřejmostí jste nám napsala minulý příspěvek. Jen jsem seděla s otevřenou pusou. Ale jak tady bylo psáno,je tohle určitě ta lepší možnost,než mlžit a pak si možná opravdu zbytečně zadělávat na problémy.

Je nezvyk koukat na úplně jiný interiér, ale už i v tomto bytě je znát váš rukopis. Ráda bych věděla jak to děláte? Jste kouzelnice, nebo máte talent od přírody jako na akvarel?

Každopádně jsem ráda,že píšete blog dál. Moc by mi chyběl. Přeji klidné Vánoce a mnoho sil do dalšího tvoření.
Bára
Vlaďka píše…
Milá Lucie,to,jak jste šikovná a kreativní obdivuji už dávno, sleduji Vás už roky od samých počátků, kdy Adam byl velmi malý.Co mě ale fascinuje čím dál více, jsou vaše literárni schopnosti.Zvláště tento poslední příspěvek je super.Jak to jen děláte. Moc mě bavíte.Přeji vám z celého srdce to nej, nej, nej.Vlaďka
Marie píše…
Luci ten příběh s tím chlápkem mě pobavil i když kamarádka měla 4děti a našla si skvělého svobodného a mladšího muže, měli další dítko a dnes jsou spolu 35 let a klape jim to skvěle.Jsi skvělá i tvé dětičky jsou úžasné.
Smicka píše…
Píšete moc hezky a krásně zařizujete interiéry. Držím Vám palce. S každým koncem něco nového začíná. Těším se na další příspěvky. Monika
Anonymní píše…
To jste mi připomněla ty rodinné vazby a mraky dětí ve filmu Léto s kovbojem.
(vidíte, já mám jen jedno ale "jiné" a to je hned jiné kafe)

Dámy, nechcete si žít vlastní životy a přestat řešit jiná manželství na netu?
Magda
Petula píše…
Moc krásně jste se zabydlela. Nápadů máte spoustu a cit pro detail taky. Držím Vám pěsti do budoucna a přeji krásné a pohodové vánoce :)
Anonymní píše…
Magdo, prosím vás , vy jste takový strážný anděl, neustále v komentářích peskujete ostatní, i na jiných blozích se vnucujete se svými správňáckými názory a zastáváte se blogerek jako by o vás snad stály. Dejte už pokoj. Všechny čteme blogy a všechny nás zajímá co se děje a hlavně detaily, jsme prostě ženské . Přiznám se že i mě zajímá jak to bylo , asi je to normální, pokud na blogu někdo ukazuje svůj život, zdá se vám dokonalý, dokonalé bydlení, vztah, děti a najednou ze dne na den konec.....asi každého by zajímalo proč.........tak nebuďte tak přísná a nechte nám naši zvědavost a dohady, stejně se asi nic nedozvíme..:-)...
alenabartosikova píše…
Velice moc obdivuji, jak už máte vše krásně zařízeno a útulno. My se stěhovali před 3 lety a mám dojem, že to pořád není zabydlené a útulné a dodělané. U vás je nádherně už teď!
Hana Koubová píše…
Takhle vypadají šťastné děti :) tak já tedy tu vánočku letos prvně zkusím, když ji upletl váš Adam. Máte to doma krásné, čisté, stylové. Jste skvělá a moc statečná žena. Ať se vám daří a máte nádherné svátky v novém. A chlap se širokou náručí, kam se budete vejít všichni se jistě objeví :)
Barbora píše…
Luci jsem moc ráda, že jsi zpátky ♥ Tvé články tu moc chyběly.
Je neuvěřitelné, že za tak krátkou dobu dokážeš vykouzlit z holobytu opět tak útulný domov a sama ♥ Smekám před Tebou a obdivuji! Samozřejmě i za to jak silná žena jsi, že si se dokázala zvednout a jít dál! Se třemi dětmi! Jsi neskutečně skvělá máma!
Přeji Vám klidné a pohodové svátky a úspěšný nový start! ♥
Anonymní píše…
Luci,jste velmi šikovná,odvážná žena.Někdy za nás rozhodne osud,taky jsem si tím prošla před pár lety,taky jsem začínala od začátku,bylo to těžké,ale zvládla jsem to.Už ted je byteček krásný,jste tam se svými třemi poklady a co je víc.Držím vám palce,přeji krásné klidné vánoce a těším se na další povídání.Marťa.
Unknown píše…
Milá Lucinko, děkuji moc za Vaše reportáže a články, hrozně ráda prohlížím fotky od Vás, foto dětiček (moje dcera je stejně stará jako Adam), Vaše tvoření a vůbec vše, jak jsem Vám již psala na IG držím Vám moc palce, ať vše zvládnete, jste všichni spokojení, šťastní a zdraví. Irena P.S. krásnou čtvrtou adventní neděli
wacklodge píše…
Jéžiši, to je ale nádherná podlaha. Také bychom si chtěli teď nechat vyměnit podlahu u nás na balkoně, ale přemýšleli jsme, že si místo takové té klasické pokládané dáme spíše něco jako vinylové podlahy . Ty pokládané si myslím, že se brzy zničí, tak proto.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...