Tak pá 2019 a vítej 2020

Krásný den!

Ani letos,  jako už tolik let, nebude chybět na mém blogu ohlédnutí a rokem uplynulým.

Jsem opravdu ráda, že jsem se pustila do plánování . 
Koncem minulého roku už jsem v sobě řešila dlouholetou nespokojenost, trochu jsem věděla i oblasti kterých se týká, ale pořád jsem tápala za jaký konec to vzít a co s tím konkrétně udělat.
A když jsem vstupovala do roku 2019 moje přání nejen vám, ale hlavě sobě bylo, projít jím s vděčností. 
A dnes se za ním opravdu s vděkem ohlížím a děkuji za něj.
Právě plánování, sepsání si problémů, které chci vyřešit a radostí, které chci zažít a projektů, které chci začít  mi ohromně pomohlo.

Jednou z věcí která mě trochu i nakopla byl komentář paní Míly k jednomu z článků ke konci roku.
Sice jsem na něj původně chtěla reagovat a vyvrátit co píše, ale nakonec jsem se zamyslela nad jednou hodně podstatnou větou.

"A když si s odstupem přečtete své starší texty, mohla byste si i sama všimnout, jak často si na něco stěžujete a jak často to jsou jen drobnosti."     

Stále nesouhlasím se spoustou věcí, které napsala, možná spíš proto, že si můj článek nepřečetla pozorně, ale tahle věta měla pravdu.


Ohromě mi pomohla kniha, kterou napsal Will Bowen - Vztahy bez stížností.
Pokud se nad sebou někdy zamýšlíte a zjistíte jak jsou vlastně stížnosti ubíjející , beroucí energii a vůbec nic neřešící, tak tuhle knihu vřele doporučuji. 
Najdete ji a ještě další TADY


Se starým rokem jsme se s dětmi včera rozloučili prohlédnutím vzpomínky, kterou nám neservíroval počítač ve formě prezentace fotek pořízených během roku.
Připomnělo nám to tolik věcí na které už by si člověk ani nevzpomněl a děti hned chrlily další zážitky spojené s momenty na fotkách, včetně vzpomínek na bolestivé úrazy:-))).
Pak jsme udělali lodičky napsali na ně rok 2019 a děti si je vymalovaly. Dnes je pustíme po vodě a za tip na malý rozlučkový rituál s rokem děkuji Jance Chudlíkové, kterou sleduji na instagramu a na you tube, kde najdete její videa, která dokážou nakopnout tím správným směrem:-).
Já jsem si prošla své plány v diáři a odfajfkovala všechny pro mne nejdůležitější cíle.
Podařilo se mi vyřešit a nebo začít pracovat na všech problémech, podařilo se mi splnit spoustu přání a nebo na nich začít pracovat, některé cíle se samy nějak vytratily a změnily a tak se zase po letech ohlížím za starým rokem spokojená s tím jaký byl.

A do roku nového vstupuji opět s připraveným diářem, který už se plní plány, vizemi a kroky, které chci v roce 2020 uskutečnit.
A protože bullet journal mě stále baví a neustále ho trochu upravuji a přizpůsobuji svým potřebám, tady je jeho aktuální podoba.



Mám ráda jednoduchost a tak si i diář přizpůsobuji.
Čím propracovanější by byl, tím u mě víc hrozí, že v době , kdy nemám náladu a čas,  hodím ho do šuplíku a je po plánování :-).



Jeden diář mi stačí na 4 až 6 měsíců, to právě podle toho jak se rozepíšu. Přehled dnů v měsících roku je  nezbytný.




Na stránku s mými sny si píšu věci bez ohledu na čas a možnosti.
Pak je další strana , která vypadá podobně a jsou na ní cíle trochu víc krok za krokem.




Začátek měsíce. A protože si ráda tisknu fotky z uplynulých dnů a vlepuji do si je do diáře, potěšila mě mini tiskárna SPROCKET . Nabijete ji vložíte papíry a tisknete z mobilu samolepíci fotky, barvy do ní není třeba a na fotky do deníku jako dělaná :-).


Trochu motivační stránka.


Přehled na měsíc.


Stránku jak mi to jde mám ráda fakt mě baví, nejvíc pokud je většina dnů nakonec přeškrtlých jako hotovo :-).


Týdenní plánování jsem poslední dobou zredukovala na tři stránky.
Plánovat jídelníček mi moc nešlo a týdenní plán na dvě stránky mi taky stačil.


Výhodou je, že v bullet journalu si to můžu upravit podle potřeby a nálady.

Děkuji Vám za návštěvy, za komentáře, maily a za podporu v roce2019
Přeji Vám všem do roku 2020 mnoho splněných plánů a vizí, přeji Vám spokojenost a přeji Vám rok(nejen jeden) bez stížností.

Těším se na Vás v příštím roce!




Komentáře

Anonymní píše…
Luci, přeji zvesela přijmout Nový rok a pak jen to dobré ..... Šá
Daniela píše…
Obdivuji plánování. Mně to pořád moc nejde. Váš ,,deníček" je naprosto dokonalý a krásný. Přeji Vám do nového roku co nejvíce splněných přání a úkolů.
Danča
Clover píše…
Oooo, děkuji za tip na tiskárnu! A vše nejlepší do nového roku. ;)
Nitkymehozivota píše…
Milá Lucie, buďte zdraví, šťastní a veselí celý rok 2020. Těším se na další příběhy, obrázky i fotky. Eva
Krasny novy rok a at vse vychazi!!! M.
lenka weszterová píše…
Šťastný Nový rok Lucie, těším se na vaše další články, jste mou velkou inspirací.
Martina Slovácko píše…
Milá Lucko, sleduji vás moc ráda a tak jsem měla strach, kam jste se ztratila. Moc vám fandím, jak vychovávate svoje děti. Jste úžasná máma, ale nezapominate ani na sebe. Držím vám palce a přeji aby nový rok přinesl jen to nejlepší. Přeji hezký den Martina
i n n a i a píše…
Luci, moc díky za skvělý příspěvek. Já jsem taky plánovač, strašně mne to baví, uklidňuje... neumím plánovat elektronicky nebo spíš mne to netěší jako na tom paíře, to má duši a takové příjemno...
MOC díky za tip na tiskárnu!!!! Jsem z ní úplně nedšená a asi si dopřeju radost a kupÍm si tenhle malý milý úžasný zázrak! děkuji moc! Máš skvěle našlápnuto... udělala jsi úžasné kroky, tvůj posun životní i posun ve tvé tvorbě je obdivuhodný! Krásný nový rok!!! i.
Marie píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní píše…
Milá Lucie!
Váš diář-plánovač- jsem už obdivovala v minulém článku.Psala jsem,že jsem taktéž plánovací typ.
Děkuji i za tip na knížku.
Určitě je moc fajn zaměřit se na to dobré,co od života dostáváme a máme.Souhasím ve všem,co píšete.
Přeju Vám do roku 2020 všechno dobré!!
Těším se na další články...
Mějte se krásně
Míša
Anonymní píše…
Milá Lucia, prajem Tebe a deťom, veľa pokoja a zdaru!!
Alena Vyskočilová
Unknown píše…
To je nádhera, hezky jsi to navrhla. Přeji tobě i dětem jen to nejlepší.
Valounek píše…
Dobrý den Lucie, dneska jsem narazila na svůj starší text, který shrnuje rok 2019 a s nadšením očekává rok 2020. To jsem byla ještě hodně optimistická. :) Je zvláštní, jak jedna "nemoc" změní plány a obrátí život na ruby. Na druhou stranu jsem ale stále optimisticky naladěná. Změnila jsem zaměstnání, skončila jsem v novém zaměstnání a sama začala podnikat, za mě rozhodně krok dopředu. Zařídila jsem si menší keramickou dílnu a prodávám zakázkové zboží. :) A docela se daří. Nedávno jsem si dokonce pořídila i nové vybavení – šroubový kompresor, kterým poháním keramické pneumatické nářadí. :) Děkuji vám za váš pozitivní náhled na věc, moc ráda vás čtu. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...