Kempování ...

 ...na Mácháči v lese.



To , že se letos na dovolenou nikam za hranice nepojede mi bylo jasný už dlouho. Ale prázdniny jsou prázdniny a  tak jsem se mi povedlo utažením opasku v týdny , kdy nemám děti,  naplánovat alespoň malý rozpočet na 3 až 4 dny. 

       Bylo pro mě důležitý abychom si to všichni užili, jak Anna a Max , tak Adam ve věku mezi dítětem a dospělým a taky já . Vzpoměla jsem si na naše vydařené dovolené na Mácháči kam jsme jezdívali pravidelně pod stan asi od mých 12ti let. 

A tak jsem se snažila najít levné ubytování. Ne moc úspěšně. 

Takže nakonec jsem to riskla a půjčila si stan a nějaké spacáky od ségry, něco málo mám svého. A protože dětem už dlouho slibuju , že pojedeme přespat do lesa v autě,  byla příležitost splnit i tohle přání.




Přijeli jsme ve středu odpoledne a kemp Klůček byl zaplněný tak akorát. Přijde mi menší než dřív, ale to je asi spíš pocit. Nejprve jsem musela tradičně k bankomatu, protože neberou karty , ale když jsem pak ráno kupovala v kempu kafe s dvoutisícovkou  - dva obchody v kempu mi kartu rádi vzali :-).




A pak už jsme trávili dny na pláži , doslova od rána do večera. Vzhledem k počasí se stejně nic moc jiného dělat nedalo. 


Tahle pláž je plná mých oblíbených borovic , které nabízí průběžně větší či menší stín po celý den a díky šiškám schovaným v písku nám bolavá chodidla budou ještě pár dní pláž připomínat:-).



Původně jsem chtěla nějak zásadně ušetřit na jídle, ale vzhledem k tomu, že moje vybavení jakékoli kepingové kuchyně je chabé a moje zkušenosti s vařením v terénu téměř nulové, navíc mě vyváření nijak extra nebaví  rozhodla jsem tak, že se najíme z místní nabídky nejbližších kiosků. Nebylo to určitě nejzdravější a ani nejlevnější řešení, ale myslím, že se to dalo celkem slušně zvládnout.
Dohodli jsme se , že zůstaneme dokud se nám bude chtít a dokud finance vydrží :-). Vzhledem k tomu, že jsme každý večer vyrazili za zábavou k nedaleké pouti,  která tam bývala taky ještě v době kdy já byla dítě, tam finance mizely nejvíc :-).

Jeden večer nám dokonce sprchlo a tak zatímco Adam mastil karty v nedaleké resturaci s partou se kterou se tam seznámil, já mastila prší v autě s dětmi. 
Pro děti zážitek :-)





Po dešti jsme se probudili do krásného mlhavého rána .




V pátek za nami přijeli kamarádi a tak jsme půjčili paddleboard. Což je super zábava pro malý i velký a pokud bude příležitost tak si ho někde zase půjčíme .







 Došlo mi dost dotazů a tak tady trocha informací k našemu výletu na závěr:

Kemp Klůček.

V kempu bylo čisto, jak sociálky , tak celkově .

Původně jsem chtěla chatku, ale když jsem viděla v reálu postavení chatek tak ve stanu budete mít větší soukromí.

Pro mě objev - přespávání v autě - naprostá pohoda.
Oproti stanu méně vlhka a celkově větší pohodlí , ale je dobrý zjistit si jestli se vejdete po sklopení sedaček  - u nás já ok, ale Adam už má víc jak 170 a nevyspal by se dobře.

Pokud je možnost vzít si peřiny(deky) tak beru, hlavně v tomhle počasí kdy večer jdete spát a je vedro je mnohem pohodlnější hodit na sebe ráno přinu než hledat oblečení navíc .

Velmi důležitá věc (hlavně v ty hodně teplé dny ) mít po ruce ponožky  - pro všechny:-).

Na placení hotovost a ideálně v menších bankovkách.

Pokud je to možné a nejste mládež ve věku 16 až cca 26 a chcete jet s dětmi doporučuji jet v týdnu. V pátek jsem měla co dělat z lesa vyjet , protože v borovém lese v areálu kempu si můžete zajet doslova kam chcete, pokud vám pak ovšem cestu obestaví další lidé stany a auty  ... je to trochu problém. Naštěstí mám teréní auto a tak trocha rygolů a pár kořenů nebylo takový problém, ale jinak lepší při odjezdu v pátek  - sbalit a pokud se chcete zdržet, tak nechat auto u cesty :-).

Navíc po šesté večer byla od recepce kempu hodně dlouhá kolona aut.

Ve vedrech jako jsme měli my, bylo nejlepší zůstat u vody, ale jinak vím, že tady po okolí jsou krásný procházky . nedaleko je hrad Bezděz. V Doksech by měla být taky ZOO a mezi plážemi se můžete dopravovat lodí , vstupy platí po celém Mácháči a ve Starých Splavech je i aquapark.

Celá dovolená nás vyšla i s benzínem a půjčovným za paddleboard na 5500,- 

A i domů jsme si dovezli slušnou zásobu jehličí :-).

Krásný prázdninový dny!






Komentáře

Soňa Malinová píše…
Dovolená za hubičku a myslím, že děti budou hodně dlouho vzpomínat.
Anonymní píše…
S chutí jsem si početla. Hlavně, že se líbilo.
Anonymní píše…
Všetko dobré, vždy som milovala váš blog a je opäť veľmi inšpiratívny ❤️
Anonymní píše…
Krásně napsáno ❤
Lenka R. píše…
Kde je vůle, tam je cesta ")
Anonymní píše…
Krásná dovolená, moc hezky napsáno Marie
bavi-mne-to píše…
Na Mácháči jsme byli stanovat s našimi kluky - užili jsme si to - no je to už hodně roků.
Ale méně roků je to dovolená už s vnučkou - taky to bylo fajn.
Takže je mi jasné, že vaše dovolená byla též vydařená.
Hezký den!
Hanka
Anonymní píše…
Krásné počteníčko, děkuji

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023