rizoto s hlívou...
...ústřičnou aneb zdravý oběd!
Krásný nedělní podvečer blogerky!
Omluvte mou mizernou účast posledních dnů, ale jednak na mě padlo nějaké celkové vyčerpání a pak mi opravdu už dochází trpělivost s naším internetovým připojením, na které je té trpělivosti bohužel potřeba nadměrná dávka:-)))
Moc děkuju, že i přes moji nepřítomnost, na LL zavítáte a ještě víc díky za milé komentáře a emaily !
Poslední prázdninový týden jsem kromě velmi častého spánku taky nakoupila poslední potřebné vybavení pro našeho školáka...
...ten si chtěl ještě užít poslední dny školky a tak si tam párkrát zaběhl...
...budeme tam ale stejně muset zajít na návštěvu, zapomněl si tam oblíbeného mazlíka...
...koncem týdne byl muž na cestách a tak jsme tady měli mojí ségru...
...zašli jsme na houby, které tedy nerostly až tak úplně podle předpovědí v TV, ale procházku po lese si rádi užijeme i bez plných košíků...
...nakonec na jednu smaženici nám to dalo...
...ale dnes o trochu jiných houbách...
...jsem tedy nenasbírala v lese, ale donesla jsem si ji z obchodu...
...moje sestra jí dělá často a tak jsem využila příležitosti...
...že mám ségru u nás...
...a vyzkoušela jsem něco nového...
...lehký a myslím, že i hodně zdravý oběd...
...jak na to:
Ingredience:
300g hlívy ústřičné
svazek čerstvé petržele (po nakrájení větší hrst)
větší cibule
kmín drcený
lžička podravky nautura
slunečnicový olej
rýže
Postup:
Nejprve si dáme vařit rýži, pak nakrájíme na plátky cibuli a to tak že krájíme, ne klasická půlkolečka , ale ty plátky z cibule musí být nakrájené podél k vrstvám cibule ne kolmo:-)
V podstatě začnete krájet cibuli stejně jako na kostičky ale nakrájíte jen ten první směr :-)
Houby nakrájíme taky na plátky a petržel na kousky, na oleji osmahneme trochu cibulku , lehce do sklovata, přidáme houby a smažíme dostatečně dlouho až hlíva změkne, dochutíme směs drceným kmínem a jednou lžičkou podravky...
...mezitím se nám uvařila rýže , kterou přidáme ke směsi a ještě chvíli smažíme. Po odstavení z plotny do směsi vmícháme čerstvou petržel...
...a je hotovo!
Dobrou chuť!
Přeji krásný nedělní večer a zítra krásný start nového týdne, ale hlavně všem školíkům přeji zítra vyšlápnutí do nového školního roku "pravou"!!!
Komentáře
Hlivu mam rada,ale jeste radeji ji ma moje sestra,taky,ja se jen malinko jeste bojim davat mym malym detem houby,i kdyz jsou hodne podusene.Ale jinak je recept uzasne jednoduchy,tak kdyztak zusim odebrat a detickam dat jinou zeleninku.
Preji krasny prvni den Adikovi a i tobe ve skole.
Krásný den Majka
Táňa
hlíva u nás jede na všechny způsoby - zkuste ji "jen tak" na grilu..absolutní bomba !! Zachová si vůni houby i šťávu v sobě, a není tak gumová :-) Prostě grilovaná hlíva na talíři spolu s jinou gril-zeleninou a masíčkem..mňamka
Tak Adík nastoupil do rachoty :-) Tak ačkoliv vykročil pravou, ať to zvládáte všichni levou zadní - pá, Lucí - Žaneta
hlíva u nás jede na všechny způsoby - zkuste ji "jen tak" na grilu..absolutní bomba !! Zachová si vůni houby i šťávu v sobě, a není tak gumová :-) Prostě grilovaná hlíva na talíři spolu s jinou gril-zeleninou a masíčkem..mňamka
Tak Adík nastoupil do rachoty :-) Tak ačkoliv vykročil pravou, ať to zvládáte všichni levou zadní - pá, Lucí - Žaneta
Ajka
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie