vzduchem létá jaro...

...ale taky nemoci!



Přeji krásné úterý!

Moc díky za komentáře, snad se mi podaří dostat se k tomu, abych odpověděla na dotazy a na emaily.


Dnes jsme se vrátili z nemocnice,  v neděli v noci tu byla zase rychlá, Max má laryngitidu.


O víkendu byl ještě plný elánu a zkoumal prostory v jídelně, pomáhal klukům udělat si večeři...



...ale už v neděli večer jsme zaslechli občasné zasípání při nádechu.
Muž to zná a tak jsme Maxe sprchovali a před usnutím jsme seděli ještě venku na vzduchu, ale přesto se před půlnocí ozval typický štěkavý kašel, Adam tohle nikdy neměl, ale nedá se to nepoznat, takže jsme jeli.
Naštěstí muž byl doma, takže odpadla starost co s Adamem, ale jinak to tak velká výhoda není :-))), protože po zkušenostech kdy jsem v nemocnici a chci něco dovézt od muže, tak vím, že pro mou psychiku je lepší se srovnat s tím, že přežiji pár dní v jednom oblečení a bez bačkor, než se těšit na čisté pyžamo ( to šedé s proužkem), které je pak sice dovezeno správně, šedé s proužkem, ale pro Maxe  a ne pro mě :-))) a nebo sice dostanu dvě obr balení toaletního papíru, ale vlhké ubrousky na Maxův zadek nee, takže jsem tentokrát pobalila trochu nutností a jelo se.
Doufám, že příště to hned tak nebude, ale kdyby jo, 
tak musím myslet opravdu na ten toaletní papír :-))) a taky na příbor, protože , to mi přišlo trochu úsměvné, že v komplet novém areálu nemocnice za x milionů dostanete k jídlu příbor plastový, který musíte vrátit a když už nerez tak vypadá skoro jako ten co jsem onehdy dala Adamovi na hraní na písek, no do jídla se vám s tím moc nechce, takže na linii nemocnice dobrá.
Max celý pobyt prokřičel, nebrečel, ale protestoval, protože se mu vůbec nelíbilo že musíme být stále  v pokoji, neb prý na dětském oddělení řádí průjem.
Prokřičené Maxovo pondělí mi přišlo dlouhé jako týden. 
Pokud máte pocit , že čas letí, tak v pondělí nám tedy neletěl:-))).
Maxe nezajímala žádná z nabízených hraček, televize a to co mu povídám já už vůbec, křičel i když jsem ho chovala, jediné co ho trochu utišilo bylo občasné odběhnutí na zvážení, nebo inhalaci do ošetřovny, kde pro změnu začínaly starší děti brečet i když se šly jen zvážit, ale holt už mají své zkušenosti :-).

Naštěstí nemoc probíhá asi tak jak má a dnes dopoledne padl osvobozující verdikt, tatínkovi se povedlo vyzvednout nás mezi dvěma pracovními schůzkami a tak jsme zase doma!

Jeden den pryč, ale mám pocit , že jsme byli pryč týden.

Naštěstí počasí zajišťuje prima jarní náladu a energii, která by mi asi jinak dost chyběla.

V kuchyni na stole vykvetly větvičky mezi růžemi...


...takže i přehlídnu chaos v kuchyni, který mi tu kluci nechali...


...no a protože Max si dal zasloužený odpočinek , běžela jsem se podívat ven...


...a hurá...


... jaro je tu !



Ani mi nevadí, že se budu muset ještě pustit do rovnání dřeva na terase, baví mě to :-).

Tak ještě aktuální pozdrav od Maxe...


...kruhy pod očima, ale hlavně že mu chutná :-).

Máme spoustu léků a má být v klidu, tak snad to nějak zvládneme.


Mějte prima první březnový týden!



Komentáře

i n n a i a píše…
Lucie laryngitida je potvora... hlavně proto, že přichází jako rána z nebe bez varování a v noci. Obě moje děti mely několik záchvatů laryngitidy. Annika horší než Gaboš, ale už jsem nemusela volat rychlou , protože mám pořád u sebe rectodelt čípek kdyby náhodou... jinak otevřít okna, chlad a ten čípek, zabere vždy... pak už jen doléčení když kašel zvlhne... ale vrací se to... nejhorší podzim, jaro... Anni měla poslední záchvat na podzim a uklidňuju se tím, že do šesti let by to mělo přestat... v každém případe je dobré mít rectodelt vždy u sebe... užívej si sluníčka a ať je Maxík brzy zdravý... opatruj se... hezký den Inka
Unknown píše…
Tak hlavně, že jste to zvládli a už jste doma. Venku je opravdu nádherně, u nás také sluníčko. Hezký den Katka
Anonymní píše…
taky známe, osvědčilo se mi dávat na noc fenistil, kolikrát tím nedojde k záchvatu. my mimo rectodeltu na laryngitidu žádné léky nedostali, co vám dávaj ? Iveta
Marion.a píše…
U nás žádné sluníčko, přes noc nám napadl sníh, ale předpokládám, že už se stihl rozpustit, jsem v práci v jiném městě a jinak přeju, ať se s tím Max popere :)
Anonymní píše…
Zdravím,hlavní je,že už mu je lépe)))my jsme také bývaly často v nemocnici(astma,zápaly plic a k tomu ještě diabetes,takže to znám).Opatrujte se..... pa Šárka
Lucie Living píše…
Inko díky za tip na ten rectodent, tak hlavně že už vím co a jak s tím a jsem ráda, že to malýho nechytlo, když jsem byla doma sama... Max je teda dost vyřízenej, ale je na něm znát jak mu prospělo být doma místo nemocnice. A to sis tedy užila , když to mšla hned dvakrát. Krásný dny.
Lucie Living píše…
Iveto, my dostali domů poslední dávku Fortecortinu (z toho teda radost nemám) pak mám dávat ještě 3 dny Ambrosan, do nosu vincentku, mám mu dávat něco na zklidnění kašle na noc ...no ono toho zase tolik není, ale mě to přijde i tak dost na takovýho prcka.
Lucie Living píše…
Šárko díky a teda zápal plic a astma to už je horší, já doufám, že už jsme s těma doktorama na chvíli skončili.
Monika píše…
Chudáček Max, ať je brzo fit. To víš, že doma je doma, hned se zklidní a bude pohoda ;-)
RONICA píše…
Brouček malej... Ať je brzy fit...
PajaS. píše…
Dobrý večer Lucie.Rectodelt vřele doporučuji,zabere spolehlivě👍.A pak doporučuji otevřít mrazák a strčit dítku hlavičku pěkně do chladu;)Zní to hrozně,ale opravdu to pomáhá.A pak hlavně zachovat klid a to mě jde vždy úplně nejhůř...ať je broučkovi líp.
Anonymní píše…
Lucinko, zažila jsem se starším synem několikrát. Čím je straší, tím se tento problém vytrácí. Koupili jsme inhalátor a máme doma čípky do zadku - nemůžu si vzpomenout na název. V podstatě dokážeme zvládnout doma nebo max. jeden v nemocnici. Poprvé to bylo nejhorší. Nevěděla jsem, co se děje - pobyt v nemocnici..... DRŽTE SE!!!! Ester z OL.
Mirka píše…
Ať se brzy uzdraví,držím palce !!!Mirka
Pavla píše…
Milá Luci,
tak to ti vůbec nezávidím. Jen mě tak napadla historka, kdy jsem s mladší dcerkou (tehdy 6ti letou)
v noci zůstala v nemocnici s podzřením na slepák. Celou noc jsem obsluhovala celé osazenstvo (celkem čtyři holčičky - bylo jim také zle). "Pobyt" byl zaplacen na tři dny, ale já hned druhý den musela do práce, tak mě vystřídal muž. Když jsem večer po práci letěla do nemocnice, vítala mě malá, že je jí už dobře a ať nevzbudím tatínka. Ten si tam dospal celé dva dny svůj spánkový deficit!
Anonymní píše…
Dobrý den, Lucie, Váš blog je mou každodenní jistotou k ranní kávě. :-)
Tak jsem dnes chtěla reagovat na Vaše starosti s laryngitidou. Souhlasím s Inkou v prvním komentáři. Obě mé děti od malička trpí na laryngitidu, mají ji několikrát do roka. Poprvé mě to taky děsně vyděsilo, když se uprostřed noci ozve typické "štěkání". Nebyli jsme s tím naštěstí nikdy v nemocnici, vždy jsme to zvládli doma. Neustále mám v lednici čípky Rectodelt (nechte si je napsat od paní doktorky). Je to kortikoid. Vždy zabral, nikdy jsem nemusela použít druhý. Ale nedávám ho hned po prvním zaštěkání, napřed zkusím posadit, otevřít okno, mrazák, dýchat studený vzduch... (kamarádka dávala svou dcerku do auta, otevřela okénka a jezdila kolem bloku). Čípek dávám, když je záchvat kašle intenzivní, dlouhý a tím dříve, čím je dítě mladší. To už odhadnete. Po čípku byl klid. Hlavně posadit nebo dát hodně pod hlavu. Já děti chovala a spaly jakoby v polosedě. Laryngitida je otok hrtanu a při poloze v leže se ještě víc ten otok "připlácne" na dýchací trubici a hlasivky, proto to sípání a obtížné dýchání. Rectodelt s sebou všude vozíme (na víkend, na dovolenou...), jsem hned klidnější. Taky jsem kdysi četla, že je to problém dětí tak do 6 let, ale synovi je 9, a přesto ještě občas "zaštěká".
HODNĚ ZDRAVÍ A SIL!
A mějte stále tak lehký styl psaní a bystré oko jako máte! Moc fajn čtení!
Zdraví J.
Unknown píše…
Přeji, ať se z toho brzy dostanete !

Více o laryngitidě je k dočtení zde: http://www.cmcpraha.cz/cs-CZ/novinky/jak-poznat-a-lecit-laryngitidu
Amelie píše…
tak hlavně že už mu je dobře! Jinak krásné "jarní" fotky.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...