Neposedí...

...neposeda :-).

Krásný čtvrtek!



Musím uznat, že mi poslední dny dávají zabrat.

Tak třeba včera ráno...
...pes se "poto" i "potento" do svého pelechu, takže vyčistit pelech, vysprchovat psa.
Zopakovat Adamovi cca 60x, co má udělat, abychom se vypravili do školy.
Přebalit a oblíknout Maxe, zavřít psa.
Nestíháme, ale jedeme.
Maxovi poslední dobou nesedne pití mlíka po ránu, hlavně pokud pak jede s námi odvézt Adama, takže ranní mlíko si odkládá do mého "jakonového" vozu, který tímto přestává vonět novotou, ale Max už se zase usmívá od ucha k uchu:-).
Po příjezdu tedy svlékám autosedačku i Maxe a dávám vše vyprat.
Ale pak jde Max ven, na svou vytouženou procházku s paní na hlídání a já si dávám 
konečně "ranní" kafe a v klídku :-))).

Občas to vyjde a paní si vezme Maxe na chvíli i odpoledne, takže zvládáme celkem i udělat s Adamem úkoly, ale moje představa, že mé dítko bude z těch "co člověk ani neví, že školu mají...jen donesou na konci roku samé" , tak ta už je nějaký ten pátek tatam a naopak usilovně vymýšlím jak ho přimět ke studiu, nenásilnou formou :-).

Pak má Adam kroužek, něco jako skauti, kam chodí s kamarádem a myslím, že ho to moc baví, ale vyzvednout ho včas byl opět zádrhel, protože dát zase dohromady autosedačku, po vyprání a usušení potahu, to by mohla být disciplína pro nějakou soutěž (a pro ty zručnější jako jsem já :-))) tam musí ještě kolem pobíhat neposeda  - pomocník , kterého člověk musí uhlídat než to dá celé dohromady), ale po půl hodině boje jsem to dala a Max mohl být přivázán do bezpečí vozu.

V noci se vrátil muž ze služební cesty, to bylo radosti!
Dnes jsme všichni celkem nevyspalí, ale na některých to znát není:-))).

Maxova pohyblivost se zvyšuje stejně rychle, jako se moje pohyblivost snižuje :-).

nesvítí

svítí

"já nic "

Dosáhnu tam?

Dosáhnu tam!

"af af" na...

"chvíli si to pocucej ty...pak si zase cucnu já :-)

To je prima prolézačka!

"A prý že neposedím...celých 5 sekund!!!"



Ale stačí jeden Maxův úsměv a hned mám super náladu!
Navzdory podzimu, který opravdu přišel, přinesl nám rýmu (skoro všem), ale zase už se těším, že si večer můžeme zatopit v krbu, dát si dobré víno (čaj) a začít si užívat večery při svíčkách.

Mějte se prima!

Komentáře

Anonymní píše…
Jé, já jsem první :-). Krásný fotoseriál, to je tak vtipné, jak všechny děti dělají to samé...prolézání pod opěradlem křesla byl u nás svého času taky hit. U nás (4r a 2,5r) se teď střídá úleva typu "to je fajn, že už si hrají samy a už nás tolik nepotřebují" se zděšením "to je hrůza, ony vymýšlí čím dál větší a větší koniny" :-D. Hezký den! Lea
Notes píše…
Pripomina mi to moju emu. Mali sme vtedy smiesny byt. Prazdne police a ziadne dekoracie:))) ja som na nu nechcela byt zla a zaroven som nechcela prist o nervy, tak som volila mensie zlo:) Rok som bola na deti uplne sama(muz mimo statu). Ale nelutujem, ma lepsie navyky ako synko, o ktoreho sa chceli starat vsetci naokolo. Prajem vela energie.
NESTO píše…
Tohle období pro mě bylo asi nejnáročnější, byť u nás přišlo dřív. Moje máma v tu dobu ani nechtěla hlídat:)). Pevné nervy a hodně sil!
Monika píše…
Teda Luci, obdivuji kolik toho zvládáš sama!!! A navíc těhotná!!! Opravdu smekám klobouk :-) Jinak se připojuji k prvnímu komentáři od Lei, mám podobně staré děti 4,5 a 2 roky a jako by mi brala slova z pusy :-D Přeji pohodový podzim a těším se na nějakou podzimní inspiraci v dekoracích :-)
Anonymní píše…
Pevné nervy Lucie :-) a hodně zdraví! Je to náročné období, ale zase budete mít na co vzpomínat a jejich úsměv a přitulení za to stojí!

Mějte hezké podzimní dny!

Monika
Anonymní píše…
Milá Lucie,
váš blog jsem objevila před cca 3-mi měsíci a po chvílích volna jej pročítám od jeho začátku. Jste úžasný člověk a z vašich článků je přímo cítit, jak vaši rodinu milujete. Je to jako balzám na duši když čtu vaše příspěvky a prohlížím fotky. Také Vás obdivuji jak vše kolem domu zvládáte a jak krásný domov jste pro Vaši rodinu vytvořila. Mezitím co Vás "znám" :-) se mi narodilo druhé dítě - holčička, tak už je času méně, ale na Vás si jej vždy ráda udělám. Přeji Vám hodně energie, sil a nápadů a nám, Vašim čtenářům, ať ještě dlouho píšete. Krásné dny. Nina
Anonymní píše…
Luci odkud je to úúúúžasné pyžamo it wasn´t me ? Doufám, že je koupené v ČR ? :-) děkuju Iveta
Lucie Living píše…
Zdravím Leo, tak já taky doufám, že s dalším prckem bude jednoho dne Max parťák...i když už mě některé maminky, které mají s podobným věkovým odstupem zkušenost trochu vyvedly z omylu :-))). Max teď začíná být opravdu hodně akční, tak snad to zvládnem v pohodě. Díky za koment a krásné dny!
Lucie Living píše…
Taky mám všechno položené tak aby na to Max nedosáhl, občas se ho snažím učit, že má některé věci nechat být...no ovšem často jsou tak lákavé, že neodolá a když pak o něčem říkám, že je to mámy nebo táty aby to nechal být...tak nenechá, ale nese to buď mě nebo tátovi :-))). Musím uznat, že když je tatínek mimo domov, máme pevnější režim , ale nedávno jsme si trochu povzdechly s kamarádkama, že jak to tak sledujeme u těch našich dětí, nejsme si moc jistý jak moc má výchova na ty "osobnosti" vliv :-), míněno s humorem . Moc díky a přeji krásné dny!
Lucie Living píše…
Lucie díky, však jsem taky nesmírně vděčná za paní na hlídání, nevím jak bych to bez ní zvládala, když byl muž pryč. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moniko díky, ale jsem opravdu hrozně ráda, že jsem pro Maxe sehnala hlídání a pro mě trochu oraz, vůbec si neumím představit být doma sama delší dobu a mít to na krku všechno. Tak na nějaké podzimní dekorace už se chystám... tak snad se k tomu konečně dostanu. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moniko díky, pevné nervy jsou občas ze všeho nejdůležitější:-). A přesně je to náročný (a ještě bude), ale stojí to za to! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Nino , moc díky za návštěvy a za koment. Díky za poklonu, ale ono je toho tady ještě spousta co by bylo potřeba zvládnout...naštěstí to neuteče:-). Gratuluji k holčičce! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Iveto díky, je z Lindexu. Krásné dny!
Anonymní píše…
Lucie, drzim moc pesti, at mate dost energie vse zvladat. Z tohoto, ale i jinych duvodu jsem do 3. mimi nesla. Obdivuji vas:-).
Mivam take manzela casto pryc, vim, ze je to narocne. Je dobre, ze mate pani na hlidani.
Drzte se!!!:-)
Marcela
Purewhitecz píše…
Tohle pyžamko máme taky - ten zadeček nemá chybu :)))
Nela Procházková píše…
To pyžamko je užasné :)

Nela z Beauty Charm
Poslední Panna píše…
Nejdřív jsem si říkala, že to tady ani nebudu procházet, už jenom proto, že mám blog s diametrálně jiným zaměřením, a stejně tak i celej život:D Ale zaujala jsi mě krásnými fotkami, vypadají pěkně, čistě, esteticky a jako z nějakého katalogu :)
Poslední Panna píše…
Nejdřív jsem si říkala, že to tady ani nebudu procházet, už jenom proto, že mám blog s diametrálně jiným zaměřením, a stejně tak i celej život:D Ale zaujala jsi mě krásnými fotkami, vypadají pěkně, čistě, esteticky a jako z nějakého katalogu :)
Lucie Konečná píše…
Lucie, moje kamarádka se třemi malými dětmi se ocitla v podobné situaci a málem se zbláznila (jen předesílám, že to není žádná třasořitka). Tchýně jí pak našla paní, která jí školní dítě denně odváží i přiváží ze školy + vozí na některé kroužky a kamarádka ráno nemusí stresovat, všechny budit a oblíkat a je dopoledne doma se dvěma batolaty - jsou rok po sobě. Říká, že řidička je největší pomoc, hlídačka je proti tomu pomoc minimální. Ona potřebovala někoho na tu logistiku - stejně jako vy. Myslím, že ta řidička je matka nebo babička některého ze spolužáků školního syna, ale to nevím jistě. Hodně energie přeju!
Anonymní píše…
Dobrý den, tak nevím... asi jsem to měla lepší :-D vše pěšky nebo MHD bez paní na hlídání a chlapa jako ozdobu nebo další dítě jak říkala má maminka....Ráda se Vámi inspiruji, nádherný blog jste mou favoritkou.
Svítí nesvítí já noc ma pobavilo :D krásny interiér a zlaté deculo k tomu :)

Living by Paganicca
Anonymní píše…
Malý je strašne zlatý a zmenu stylovania zvládneš, tým smerom , aký ti určia zlatíčka..., aj ja som ,,nabrala,,tento kurz .-)
Lucie Living píše…
Marcelo moc díky, já si to mateřstvé začala užívat až teď a i když to je náročné, tak mám nějak teď na ty děti větší trpělivost:-), ale je mi jasný, že to bude mazec....on už je :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jojo, to je pravda:-))), díky za pochavlu fotek.
Lucie Living píše…
Lucie úplně si to umím představit. Paní na hlídání teď chodí ráno brzo a bere si Maxe, když já odvážím Adama do školy, s dalším prckem to asi trochu budu muset překopat a bude vozit Adama ona. Mohl by ho i vozit muž, ale ten jezdí moc brzo a když je Adam od časného rána ve družině, tak je pak mnohm dřív unavený a jeho už tak nevelké soustředění je tatam mnohem dřív.
Ale ona se vždycky najde nějaká situace jak nám ty dětičky zhatí plány a b i c :-))). Díky, energie bude potřeba.
Lucie Living píše…
No klobouk dolů, ale je pravda, že když je muž pryč, tak se mi líp udržuje řád, ale zase je pak všechno na mně a jsem mnohem víc unavená. Moc díky za pochvalu blogu. krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky Veroniko. Hezké dny!
Lucie Living píše…
Alenko přesně tak:-))). Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...