Dětské pokojíčky...

...v podkroví.



Přeji krásný zasněžený den!

Po tom co se nám podařilo nečekaně rychle "sfouknout" podkroví, je na mně abych našim dětem nové pokoje zařídila, vybavila nábytkem a nazdobila:-).

Jak já bych byla nadšená, kdybych jako dítě mohla mít svůj pokojík v podkroví.
Ale čím víc o tom vybavení přemýšlím a hledám inspiraci a měřím a plánuji, tím víc vidím, že vybavit podkrovní místnost,  není zas tak jednoduché.
Chtěla bych využít to, co podkroví nabízí a přitom nezastavět celý prostor.

Takže...


...šikmá stěna pod střechou přímo láká k vytvoření doupěte.
To bych jako dítě určitě chtěla, ale zase u nás musím řešit, že jsou v té stěně okna :-).

Potom...


...odhalené trámy se nabízí k pověšení ...



... k pověšení houpačk, hrazdy, boxovacího pytle... .
Ale zase samozřejmě u nás nejsou trámy zrovna v místě, kde by se dalo houpat nebo boxovat :-).

S dekoracemi to bude snazší, protože...


... girlandy všech druhů se hodí skoro kamkoli a je to věc jednoduchá a efektní, na výrobě se můžou děti podílet a jednou za čas se vymění, třeba podle ročního období nebo jen podle nálady :-).


A styl v jakém pokojíky budou...


... jednoduchá kombinace dřeva a bílé tam bude určitě...



...přírodní barvy a materiály se špetkou industriálního stylu...


...nebo že bych tam kápla trochu barvy, třeba žluté...


...možná  pro prcky budou lepší barvy pastelové...


...nebo pro Andy hodně růžové...


...a nebo když se to s barvami umí, můžou tam být všechny :-)...


...ale takhle laděné pokojíky z poslední koláže, ty se mi líbí moc, teď jen aby se to 
taky líbilo dětem, že :-))).

Ale Adam se vyjádřil, že by měl rád v pokojíčku hodně "dřevové" barvy, dřív chtěl hodně červené, tak asi trochu změna.
A prťata to naštěstí zatím neřeší, Max jásá nad vším a Andy je to fuk :-).

A jaký styl vyhrává u vás a hlavně shoduje se s tím co se líbí dětem?

Mějte prima den a užijte si sněhovou nadílku!

(fotky vše:  pinterest )

Komentáře

Notes píše…
U nás sa deti, žiaľ, veľa nenarozhodovali o výbere - praktickosť na paneláku víťazí:) ale chcela som len - Lucky robí krásne domčeky: http://www.luckyblok.blogspot.sk/search/label/Dome%C4%8Dky
Gabča píše…
Dobrý den Lucie,
pokojíčky vybíráte přesně podle mého gusta:) takže samozřejmě i pokojíčky našich dcer jsou v podobném duchu. Nejstarší má kombinaci bílé a světle tyrkysové s šedou. Dvě mladší mají pokoj společný, vymalovaný sv. kávovou a tyrkysovou. Na stěně mají namalované stromy, obrázky zvířat něco z vlastní tvorby. Bílý nábytek. Teepee, polštáře jsem ušila tak, aby ladily s celým pokojem. Prostě jsem se vyřádila, bydlíme v paneláku takže jsem se musela snažit. Ráda si k nim chodím hrát, manžel si u nich občas dá siestu, je tam klid a útulno. Nedávno přišla prostřední dcera z návštěvy kamarádky: " Mami oni mají tak krásný pokojíček, oranžově vymalovaný! " :))) chvíli jsem koukala, pak se začala smát. Takže máme asi každá jiný vkus:) Mějte se krásně. Gabča
Anonymní píše…
Jojo, odhalené trámy vybízí k pověšení... To je hezká půdička, tady by se to věšelo! Liba
Mirjanka píše…
Puda je vyzva! Skvely prostor pro pokojik. Akorat nevim, jestli tam v lete neni moc vedro. Pokojicky krasne, ale my ted zarizujeme pokojicky teenagerum a to je teprve orisek. Inspirace na netu tolik neni jako pro prcky.
Zařizování je ta příjemnější činnost. To budování je o poznání horší :-)
Anonymní píše…
hezký den, trošku mi to připomělo naše problémy s podkrovními pokojíčky. Okno ve štítové stěně, takže doupě není možné, trámy nevhodně umístěné na potřebnou houpačku (to jsme vyřešili tak, že jsme pod dva trámy na silná lana pověsili tlustou březovou větev - teda spíše kmínek - která se dá na pověšení využít. Dokonce se po ní dá houpačka posouvat, takže nezavazí :) Ale s nábytkem to byla hrůza. Dostat do podkroví šatní skřín je téměř nemožné. U dětí jsme to vyřešili IKEA nábytkem. Konkrétně Expeditem v barvě světlého dřeva. Do něj jsme koupili dvířka v zelené barvě a šuplíčky v červené. Doplněné tex. krabicemi v zelené barvě..... Ale s prostorem je to fakt boj :)
Simona
Anonymní píše…
Ahojte, my sme zariaďovali podkrovie pre deti tak pred 13 rokmi, nejaká možnosť inšpirácie nebola, ale so skriňami sme si celkom poradili, dali sme ich hneď na stenu na ktorej sú dvere, sú na výšku a šírku celej steny po dvere. Museli byť vyhotovené na mieru, ale nezavadzalú izba sa tým nezúžila iba skrátila o hlbku skrine. Skrine som dala urobiť aj nad dvere, aby sa priestor využil. Skladujem tam zimné čiapky a rukavice, takže sa to otvára len sezónne. Za tie roky by som na nich nič nemenila možno iba farbu skriň. A v druhej izbe zrkadlovo rovnakej sme to urobili tak isto. Skrine sa otvárajú klasicky tie šikmé strany tam môžu byť poličky. Dúfam že som ťa inšpirovala alebo dala aspoň iný pohľad na riešenie. S pozdravm Mmirka Ak budeš chcieť môžem ti poslať foto
JanaR píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
JanaR píše…
Moc krasne obrazky a inspirace jste nasla, libi se mi snad vsechny, ovsem jednoznscne u me vede ta kombinace bílá a dřevo...ovšem musela jsem se usmat, jak pisete, že se to hlavně musí taky líbit dětem...přesně na to jsem totiž narazila u naší 4lete holčičky já...chtěla jsem ji to v pokojicku vše sladit i se mi to celkem dařilo, ale ona stejně nejvíc touží po barevném koberci co mají ve školce a jiných barevných silenostech :) V hodně věcech jsem "musela" sve snazeni polevit, ale naštěstí kobercové metrazi s vcelkou Majou zatim odolavame :) Věřím že Vy to zaridite krásné a už se tesim na výsledek... Hezký večer
Anonymní píše…
A o tom to cele je:-) Detsky svet proste MA byt barevny. Na šeď zivota dospelych maji deti dost casu. Kdyz jsou vanoce a ty delame predevsim pro deti, nevahame sve pribytky zaplavit klidne barevnymi kyci, a to vse kvuli detem. Muze se stat ze se my dospeli budeme prezentovat jaci jsme designeri. no nase deti budou mit nocni mury z cerne postele, sedych zdi a jeleni lebky s parohy visici nad ni. Detsky svet ma byt barevny a takovy jaky si ho nasi milovani preji. V zivote uz pak casto nejdou veci tak hladce, tak at si uziji aspon jako mali splnenych prani. Zdravi Jitka
Lucie Living píše…
Mária, znám to, vyrostla jsem v paneláku a na domek od Lucky mám zálusk už dlouho:-).
design of my world píše…
Prekrásne detské izbičky, ja som ako dieťa vždy túžila po podkrovnej izbe. čo sa vybavenia týka, rozhodne odporúčam dobrého stolára a nábytok na mieru - nie je to lacná záležitosť ale výsledok sa určite oplatí. Zariadenie potom nie len dobre vyzerá ale aj úsporne využije obmedzený priestor.
Anonymní píše…
Ano,děti ke svému zdárnému vývoji barvy potřebují a milují je. Blbý je, když matky zařizují pokojíček ne pro potřeby dětí, ale pro vlastní potřeby, co je zrovna designově trendy.
Sapik píše…
Také jsme vybavovali dětský pokoj novým dětským nábytkem . Vybírali jsme tentokrát docela chytře, aby když nám děti vyrostou, nábytek byl stále aktuální a přímo úměrný jejich věku a nemuseli jsme každých 6 let kupovat nový :-)
Marta píše…
My jsme dětem zařizovali pokojíčky asi 2 měsíce před porodem. Někdo by mohl namítnout, že to je hrozně pozdě, ale my jsme si nepřáli vědět pohlaví dítěte. Poté se doktůrek prokecl a pak jsme začali zařizovat pokojíčka. Jako první jsme vybírali barvu pokoje, kterou jsme sladili s barvou povlečení
Renča píše…
Udělali jsme to podobně jako vy :) ještě v té době jsme šli do nového podnájmu , takže jsme toho zařizování měli už dost. Ale chtěli jsme, ať mají dvojčata krásný pokojík. Sice nejsem úplně profík na design bytu, ale s pomocí od známých jsme to zvládli pěkně nakonec. Manžel dokonce sám s kamarádem vyrobil ze dřeva postýlku, takže jsme z toho měli o to větší radost.
michal píše…
Nevím, jestli je úplně fajn dávat dětský pokojíček do podkroví. Se vám tam v létě upečou, ne? Ale líbí se mi ten jednoduchý bílý dětský nábytek. Osobně nejsem úplně příznivce toho, aby dětský pokojíček hrál mnoha barvami a zbytečně to rozptyloval. V jednoduchosti je podle mě krása a určitý půvab. Navíc to uklidňuje, což ocení při psaní domácích úkolů. :)
Anonymní píše…
Dobrý den, zařizujeme dětský pokoj novým dětským nábytkem .Na netu na těchto webových stránkách https://bonio.cz/113-nabytek-do-pokojicku jsme objevili krásný dětský nábytek, který nám hodil do interiéru . Chceme vybrat chytře, aby když nám děti vyrostou, nábytek byl stále aktuální a přímo úměrný jejich věku a nemuseli jsme každou chvíli kupovat nový . Rady bychom se Vám chtěli zeptat, máte-li s těmito stránkami zkušenost. Děkuji .P
Tynka_125 píše…
Nádherný pokojíček. Takový by se mi pro naši dceru taky líbil a jí určitě taky. My jsme jí v létě předělávali pokoj. Z dětského už studentský. Koupili jsme nový koberec a dekorace, přestavěli jsme nábytek a pokoj teď vypadá úplně jinak. Dcera je spokojená, a to je pro mě podstatný.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...