myslela jsem si...

...že dám další příspěvek dřív než za týden :-)
A ono "frnk" a týden je pryč.

Tak toho dnes bude trochu víc:-).


Na Kolínském místním nádraží (o kterém jsem neměla tušení :-) ), jsme v sobotu zamávali Adamovi a vrhli jsme se do užívání teplého počasí.





Maxe jsme vůbec nemohli dostat z bazénu.

Občas ven ale opravdu musel...



...ale nesl to těžce...


...chodil se koupat i večer a najít otužilce parťáka, chodil by i v tyhle chladnější dny.

Já jsem si omylem zvládla smazat spoustu fotek z karty.
A i když občas se mi stane, že se již smazané fotky znovu objeví ( nějaká temná magie techniky :-)), tak tyhle zatím nic:-( .

Trsy levandule jsou osypané čmeláky ...


...a čmeláci se Maxovi taky líbí a chtěl je sbírat rukama,  nakonec se nechal přemluvit a vzal si jednu kytičku...


...a lákal je na ni...



...tady se mračí, že si na jeho kytku žádný nechce sednout :-).

A protože levandule prý taky odpuzuje komáry...


...máme levanduli hned vedle postele :-).


Moc díky všem za rady a tipy proti komárům.
Sítě do všech oken a dveří by to možná vyřešili, ale  sítě do střešních oken se musí objednat a výroba trvá měsíc, cena je taky dost vysoká a pokud chci v podkroví větrat, tak během teplých dnů , to chce opravdu všechna okna dokořán.
A já mám na sítě v oknech trochu averzi, nerada bych byla tím kdo neustále na všechny hučí aby za sebou zavírali nebo zatahovali síť a pak zase hučet do dětí ať na tu síť nesahají, že na to sedají mouchy :-)))  ( asi ještě živé vzpomínky z dětství :-)).

Letos je to poprvé co máme problém s komáry a vlastně asi je to tím, že se drží v podkroví, kde spíme letos poprvé. Kluci spí dole a žádný problém s komáry nemají (možná mají hroší kůži a když je nebudí naši řvoucí prcci, tak nějaké bzučení asi taky přeslechnou :-))))
A tak jsem po jedné z dalších nocí, během které jsem na komáry pořádala hon dvakrát a za celou noc jsem měla 14 trofejí, zatla zuby a dala jsem se do hledání zbylých 6ti záclon, našla , sešila a tak máme i my s Andy moskytiéru.



Funguje! První večer jsem ještě nemohla usnout, protože jsem slyšela bzučení, ale k nám se nedostali.
Úplně jsem si je představila, hladové komáry, jak sedí na zácloně s vytřeštěnýma očima a nastartovaným sosákem na nás koukají a vztekle bzučí :-)))...dobře jim tak !
Teď už bzučení neslýchám, buď to vzdali a nebo jsem si zvykla :-).

Pak mě na pár dní odrovnala ta vedra, lehla jsem s teplotou, asi jsem málo pila a víc kojila.

Za pár dní už mi bylo dobře, ale to už vedra byla pryč a my si užívali trochu deště.
Děti si tentokrát udělali spánkové pauzy na přeskáčku, takže když chrněl Max, řádily jsme s Andy...



...a když si dávala šlofíka Anna...


...byl na řadě Max...




...ale i přesto, že venku lilo jako z konve...


...museli jsme ven. 
A co dělat venku, když prší...třeba zálevat zahrádku :-))).
Uvidíme jestli nám tam letos vyroste a dozraje ještě jednou hrášek :-).

No a během posledního týdne jsme vypozorovali, že máme zaděláno na "problém" :-), oba kluci chodili spát tak, že jsem je dala večer do postýlky, pusinku na dobrou noc a šla jsem. 
Andy ne, nedá pokoj, dokud není tam kde chce být a to je po osmé večer tady ...


...budeme zkoušet dál...nějaké tipy?!

A protože plán máme na to abychom ho mohli změnit, řídí se tím i naši kluci a tak ani další instantní bratři nedorazili, protože nejstarší si pořídil vůz, ale projít technickou kontrolu se mu podle plánu nepovedlo napoprvé , napodruhé ani napotřetí...cestu odložili. Na kdy?
Necháme se překvapit:-).

Tak a to je vše.
Užívejte prázdniny !


Komentáře

Krasna reportaz:-). A co se samostatneho usinani tyce - ja se ridila knizkou Kazde dite muze dobre spat. Princip asi mnohym znamym: k diteti chodime v intervalech, meni se podle veku, uklidnim, jdu pryc, dokud neusne, opakujeme v interalech, ktere se prodluzuji. Holt je to s placem:-(, ale zabira brzy!!! Ucila jsem takto syna i dceru, 2-3 dny a dobry:-), Jen vydrzet!!! Hodne zdaru. M.
Karolina píše…
Dovolila bych si nesouhlasit a od této knížky (resp. této metody) naopak odrazovat. Vím, že na mnohé děti to funguje a opravdu se "naučí" usínat, ale dle mého spíš jen rezignují. Dost mi to i hraničí s týráním.
Vím, není to vždy jednoduché, zvlášť když je více malých dětí. Já jsem si prostě děti naučila usínat společně v jedné místnosti, byla jsem tam s nimi, dokud neusnuly. Někdy to trvalo dlouho, ale vydržela jsem. Oni věděly, že jsem tam s nimi, že se nemusí bát, a spaly pak klidně. A teď už oba usínají do deseti minut.
Natalya píše…
Dobrý den, souhlasím s iKarkulkou..mám 4 děti a první dceru jsem po ,,babských "radách nechala plakat až měla pup kýlu...už bych to nikdy neudělala..pak jsme ji chovali každý večer až do 10 měsíců na rukách...bylo to hodně náročné..ostatní děti jsem uspávala kojením v klidu...sice jsem každý večer hodinu ležela u dětí ale to mi nikdy nevadilo...dnes je nejstarší 20 a nejmladší 9...všechno uteklo hodně rychle:)...každé dítě je jiné a má i jiné potřeby usínání. Moc jsem vám asi neporadila, ale přeji hodně trpělivosti a ♥.Eva Z.
Anonymní píše…
Dobry den,moc rada ctu Vas blog...mame toho dost spolecneho taky mam dve deti a ted ve svem trochu cekame tretiho potomka pricemz rozestupy jsou dva roky takze budou tri mali mali moc se mi libi Vas uprimny zpusob psani....nicmene dneska me zaujal bazen na fotce...muze se aspon zeptat jestli je kupovan v tuzemsku popr kde?dekuji
Kamila
Anonymní píše…
Usínání dětí (2 kousky) jsem ani jednou nezvládla a to jsem si u druhého říkala, že to bude jinak jo a jo. A ono ne a ne... Takže jsem usínala s nima, skončila jsem, když druhému byly 4 roky. Nebavilo mě to vůbec, ale vydržela jsem, neměla jsem to srdce a taky obavu, aby si neodnesly nějaké šrámy na duši. A taky proto jen ty 2 děti :-).... Fotky krásné, děti ještě hezčí, no a malá u tatínka, to je úplnej doják :-) Hana M.
Taky uspávám. Staršího od 10 měsíců, mladší odmala. Staršímu je 4,5, dceři 18 měsíců. Chodí spát spolu, přečteme pohádku, starší si pak jde pohádku pustit na pc do ložnice než usne malá a pak jde on. Byly doby, kdy mi to vadilo, ale zvykli si, že u nich jen sedím a mám třeba pc nebo telefon, tak aspoň sjedu,c o potřebuju. :-)
Max má supr rukávky, můžu se zeptat, pod čím a kde je hledat? Řešíme teď u dcery a nevíme, který...
Magdalena Sobeck píše…
Vy to máte tak krásné.)
Marie píše…
Super reportáž a jen ať hezky spinká u tatínka,moc mu to sluší se svou jedinou dceruškou.
Anonymní píše…
Jak už píše dole iKarkulka, ani já s touto metodou nesouhlasím. Používala jsem ji taky na dceru, která nechtěla usínat sama, asi tak od jejich 6 let (do té doby jsem ji uspávala). Dnes je jí přes 20 a nepamatuje si, že jsem jí jako malé pred spaním vyprávěla pohádky nebo zpívala a později četla, ani to, že jsem ji uspávala. Pamatuje si jen a jen to, jak jsem vždycky odešla, že na mě čekala, bylo jí smutno a že se bála, jestli ještě přijdu, a jak nechápala, proč ji necháváme samotnou. Kdyz na to vzpomíná, vždycky začíná větou:"To bylo tak strašný!" Kdybych to tak mohla napravit!
Hana
Jana píše…
Hezký večer... Mě se nesmírně osvědčil takový ten usínáček, hadrový zajíček, a to už od úplného narození. Terezka se k němu přitulí, usíná sama a vlastně neusíná sama :-). Dnes má 13 měsíců. Odpadlo mi tedy uspávání, nicméně stále se budí velmi často v průběhu noci, zkoušeli jsme nechat i vyplakat, všude psali vydržet... ale stejně to spadlo do starých kolejí. Stále kojíme, možná je to i tím. Mějte se moc hezky, Lucko! Jana
Hana píše…
zde se dají pořídit
http://eshop.esako.cz/cluny_a_lode/zachranne-lodni-vesty/plovaci-vesta-sevylor-krab-s-rukavky
Katrin píše…
Nedělejte si výčitky,preci nezmůžou rodiče otročit v dětských pokojích až do jejich dospělosti😀Mě,moji sestru,meho muze,svagra,svagrovou,spoluzaky a kamarády ...taky rodiče neuspavali,po večerníčku se šlo spát a hotovo,zadne trauma z toho nikdo nemáme,takze klid,at si to každý zařídí jak mu to vyhovuje,deti to přežijí😉
lenka píše…
Fotka tatínka s malou je krásná.
Kat. píše…
Milá Lucko,

máme doma stejný počet kousků - dva kluky (7 a 5) a třetí uječenou Cecilku (7 měsíců). Kluky jsem vždy jen položila do postýlky, oni chvíli koukali a pak spali (do prvního kojení, pak už jsem je nechávala dospat v naší posteli). a Cecilka? Ta ječí jak na lesy a my s ní každý večer chodíme, natřásáme, houpeme, naklepáváme....Ale zas je to naposledy, co máme miminko.... Mám teorii, že spacích dětí jsem si užila dost a mít tři superhodný, klidný, spící a neplačící děti by byl zázrak. Můj muž říká: Holt uječená ženská... to teda nevím po kom :-)) Tak hodně sil a hezký den Káťa Hl.
Alena píše…
táta má super tetování, vzhledem k počtu dětí to DNA sedí :-)))
Unknown píše…
Luci s dvojčaty jsem prebihala z jednoho pokoje do druhého při uspávání a pak Maty začal usinat rychle a sám a u Eli jsem si sedla k postýlce a držela ji za ručičku dokud neusla a pak se i ona naucila usinat sama.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...