vrátila bych se...

...do dětství!

Přeji prima úterý!

O víkendu jsme navštívili našeho Adama na táboře.
Přepadla mě obrovská nostalgie.
Atmosféra tábora je úžasná a Adam je nadšený, jsem ráda, že jsem se nemýlila a že si to opravdu užívá.
Když jsem to říkala mému muži, tak mě vůbec nepochopil :-))).
Můžeme si postavit stany u nás na zahradě,  příroda kolem je taky super, ale ten pocit a atmosféra tábora a ten pohled na tenhle zážitek očima dítěte, to nic nenahradí :-).
Takže jsem zamáčkla slzu a užila si super odpoledne, jak jen mi to  moje prťata dovolila.
Bohužel na večerní táborák už jsme se nezdrželi, až tak daleko Maxova trpělivost s maminčinou nostalgií nezašla ...
...ale tak snad za rok !

Tábor na 3 týdny je v dnešní době obrovská výhoda. Nejvíc tohle ocení asi pracující rodiče, kteří nemají pro děti hlídání na prázdniny.
Navíc, když jede dítě s partou dětí a lidí, se kterými se vídá celý rok, neměla jsem vůbec problém Adama na tábor poslat.
Vím, že dnes se pořádají tábory i jen na týden a nabídek před prázdninami bylo dost, ale asi bych se bála Adama poslat na tábor s lidmi, které neznám, které nezná on.

Určitě bych ho ani neposlala na tábor, kdyby on nechtěl, ale myslím, že by to byla škoda přijít o takové dobrodružství.

Tady tedy pár obrázků z tábora...



...letošní téma tábora...


...Maxovi se Adamovo nové bydlení moc líbilo...


...a mě se zase líbily takové ty klasické táborové vychytávky...


...úplně luxusní koupelna...


... velkýho bráchu jsme s sebou neměli náhodou...


...při nástupu se totiž v návštěvní den, rozdávají zpět hříšníkům poztrácené a zapomenuté věci, ale rodiče za každou věc musí zaplatit...
...10 kliků :-)...
...když se začalo rozdávat, Adam na nás mrkal, že tam prý nic nemá, že si to na tajňačku už vybral...
...chvíli to tak vypadalo, ale skoro na dně se stejně našla jeho dvě trička...
...a ani bych nedala ruku do ohně za to, že některá z neidentifikovaných lichých ponožek, nebyla taky jeho :-))).
Klikoval velký bratr.

Malý bratr si užíval relax...


...a nebo si užívali sebe navzájem ...



...abych měla já čas, trochu si užít svého kovboje...



...okouknout , že mu po dvou týdnech nic nechybí...



...vzhledem k poště co nám chodí domů :-))).

A co vy a tábory? Jezdili jste ? Rádi?


Mějte moc pěkné dny!

Komentáře

ein tolles ABENTEUER....

wünsche noch einen schönen TAG
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Pavla píše…
Luci, to je super, když je dítě na táboře šťastné. Mimochodem - Adam je už velký kluk, utíká to.
luckapucka píše…
vzpomínám si na svůj první tábor. skautský, bylo mi šest let a strašně se mi stýskalo. Později už to bylo v pohodě a na většinu z nich vzpomínám moc ráda. První lásky, diskotéky, noční bojovky... Jenom lyžáky jsem z duše nenáviděla...
Lennka píše…
Luci já si myslím, že tábory na týden ani nemají smysl. Takhle je to perfektní ;-) Adam si užívá v krásném prostředí. Já jezdila dlouho, ale naší Viktorku tam nedostaneme ;-)
Měj krásné letní dny s úžasnou rodinkou ♥
Lenka
Notes píše…
Jeeeej, podsady:) ako dieta som chodila kazdy rok, na tie komunisticke:), ale bolo to super! Neskor uz na skautske, potom i ako veduca. Tie boli samozrejme lepsie! S prichodom rodiny prisli ine povinnosti....a dnes by som uz pod stan nesla:), ale doprajem to vsetkym detom a priroda a hory ma lakaju stale...
Všednodennosti píše…
Jé Luci já jezdila ráda a často, pak i jako instruktorka a i vedoucí, měla jsem složené speciální zkoušky. Nejraději na Kyselku u Karlových Varů, kde byl tábor schovaný v zakázaném vojenském prostoru v lese. Děti si i slamníky samy vycpávaly slámou čerstvě nasušenou...páni, to je let...díky za vzpomínku, tři týdny je super tábor a je na fotkách vidět, že je i pěkný. Krásný zbytek pobytu Adámkovi přeji!
Anonymní píše…
Ahoj, zrovna o táborech přemýšlím, protože až budu v práci nevím kam dáme na léto děti, taky nechci na cizí tábor, ale pak mi z toho asi vychází jen, že budou muset holky chodit do skauta, ne? Školy tábory asi nepořádají, když je to od kroužku, je to na max týden, takže adam je asi taky se skauty, ne?
Já byla každý rok, s neznámýma lidma, nikdy se mi tam nechtělo, ale vždy se mi tam líbilo.
Anonymní píše…
Milá Lucie, u nás je to úplně stejné, jak píšete. Oba kluci (7 a 9let) chodí s touhle partou celý školní rok na schůzky, tábor na 14 dní berou vlastně jako za odměnu. Tomu mladšímu se trochu i stýskalo, ten starší se cítil jako ryba ve vodě. A já si na návštěvním dnu zavzpomínala na svoje léta instuktora. Měla jsem možnost tam s nimi vloni přespat - dovolili mi spát v teepee, dostala jsem večeři do ešusu, viděla po dlouhé době světlušky, zpívala s nimi písničky u večerního ohně na při usínámi poslouchala krásné zvuky kytary... Hned bch tam zůstala. Za mne 100x raději než hotel. Jsem vděčná, že to moje děti mohou zažít a hlavně, že si to mohou užít! S rodiči je to fajn, ale s partou kamarádů je to lepší. Létu a táborům zdar! Peťula
Zdravím, mávám a sleduji! :-) Taky jsem zavzpomínala na tábory, ale za nás se na návštěvy nejezdilo a 3 týdny byla dlouhá doba. Kluky nenutím a zatím chodí jen na příměstské tábory. Ráno je odvezu, odpoledne přivezu. Letos poprvé i mladší Vítek a nadšení je veliké. Stanování i chatu si už užili a to je ještě čekají prázdniny u babičky. Tak užívejte léta ve mlýně, ten závidím právě přes léto, máte to tam úžasný!
Martina BARABASCA píše…
Luci jak já bych si to jako dítě užila..jen žel naši mě nikdy do žádného nedali...svým dětem to ale umožním jk jen budu moci :)
Anonymní píše…
Luci, pekne:-)
Anonymní píše…
Luci a prozradíš prosím, kde Adámek táboří? Podle místního nádraží v Kolíně tipuji nějakou Sázavu...já jsem jezdila od 1. třídy s Hugem a Danou Lisými, ať ještě jako pionýři nebo skauti. Byli a jsou úžasní, což víš asi velice dobře... dlouhá léta jsme tábořili u Petrovic II v Motýlím údolí...pa Vokopka
LEVA píše…
Lucie, já jsem na tábory jezdívala, moc ráda a dlouho, i jako vedoucí. A letos jsem se po dlouhatánské pauze vrátila na tábor zas jako vedoucí, nejen rodič. Protože mi bylo líto, že moje děti jezdí na tábory a já ne. A je to pořád stejně skvělé :-)
Lucie Living píše…
Chodí do průzkumníka, je to něco jako skauti, ale myslím že je spousty kroužků, kam se chodí celý rok a pak pořádají tábor. Adamova škola myslím i tábor pořádá, tam Adam nikdy nebyl, určitě je lepší když jedou s těmi co se znají, ale jasně neznamená to, že pokud jedou děti tam kde niho neznají, že se jim tam nebude líbit, taky to znám z dětství.
Lucie Living píše…
Aha , tak to je super :-). Tohle je kousek od Nouzova nebo Církvice.
Anonymní píše…
Tam je hezky, byla jsem tam kdysi se skautíky na výpravě...pa Vokopka

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...