Podzimní změna

Přeji krásný den!

Podzim je tak krásný období, slýchám to často kolem sebe a i já sama to často říkám.
Nebývalo to tak.
Ani jsem to dřív neslýchala a ani já jsem to kdysi dávno neříkala.
Co je jinak?
Opravdu nebýval dřív podzim krásný, nebo jsem měla tak jiné lidi kolem sebe a i já byla tak jiná?
Možná, že nebývalo tolik teplých a slunečných dnů, možná bývalo chladněji, možná jsem si toho hezkýho nedokázala všímat ani já, ani lidi kolem mě.

Přestože krásu kolem sebe si užívám a vidím už pár let, tak letos jsem všechno kolem sebe začala i nějak víc vnímat. Moje snaha o to dát si nějak život do kupy mě přivedla na cestu, kterou bych ještě před pár lety raději obešla a vyhnula se jí obloukem.

Začalo to nevinně plánováním, pak jsem v touze po klidu v duši začala koketovat s minimalismem v domě a pak jsem i díky své práci (tedy ilustracím) narazila na pár knih, přečetla si je (respektive poslechla si audioknihy , což je skvělá kombinace při malování) a změnila jsem svůj názor.

Takže na konci článku je malý tip na zajímavé čtení (nebo poslech).



A jak jste si jistě všimli, změna je i v designu blogu. Trochu jsem to tady zminimalizovala.
Předpokládám to, že se z mého blogu ztratily reklamy nikomu nevadí.

Jak víte občas jsem s někým spolupracovala a tím pádem jsem mu udělala reklamu na blogu, na tom se nic nemění, spolupráce přijímám dál a i tak jak to bylo doposud budou to věci a akce , které mě nějak oslovují, zajímají, baví a nebo je potřebuji.A že se jedná o spolupráci bude označeno tak jako doposud.
Taky dám i nadále tipy na věci , které si sama koupím a přijde mi zajímavé se o zdroj podělit:-).
Reklamy, který na vás vyskakovaly z různých koutů blogu jsem dala pryč.

Bohužel i pro mě, jsem minimalizovala i odkazy na další blogy. 
Ani já nemám tyto seznamy nikde jinde a tak se dostanu jen na blogy 
u kterých si pamatuji název a chodila jsem tam často :-))).
To nebylo úplně plánované, ale stalo se a jak to vrátit nebo obnovit nevím, ale když už se tak stalo, alespoň uvidím, kolik vás sem chodí opravdu na návštěvu ke mě a kolik lidí používalo můj blog jako rozcestník :-).
Navíc v seznamech bylo i plno blogů, které už nefungovaly a nebo jsem na ně nechodila nakukovat  já a tak pokud někdy nějaký seznam odkazů obnovím, bude to aktuální a související se mnou.

Tak tolik "krátké" vysvětlení ke změnám a teď jen pár obrázků z našich podzimních toulek po okolí.


Andulka je mi velkou parťačkou, protože jako holka se staví k dotekům přírody úplně jinak než kluci.
Jasně lezení po stromech a trocha akrobacie jí nedělá problém, ale zkoumaní rostlin bere úplně z jiného úhlu.
Kluky nejvíc zajímá, kde můžou ulomit klacek, kterým se pak dá dloubat do země, sekat kopřivy, děrovat lopuchy a jestli kytky voní a jak je zajímá až ve chvíli kdy si nějaký trs namočí do louže v lese (což mívá svou specifickou vůni) :-)


Andulka chce vše trhat do vázy.



Ty rostliny mají své kouzlo opravdu celý rok.


A letos není ani v polovině října nouze o kvetoucí kytici z louky.



Bodlák.
"Jak to si voní? Nic moc, ale na svetru to drží moc dobře" :-)



A konečně slíbený tip na čtení.


Čtení je to trochu náročnější a pokud máte možnost knihu poslouchat, tak to opravdu můžu doporučit. 
Hodně věcí popisovaných v knize najdete třeba i v debatách, přednáškách a tvorbě Jaroslava Duška, čím víc tahle témata týkající se osobního rozvoje nakusuji, tím víc tam nacházím jak se v určitých bodech krásně prolínají.


Přeji pohodové dny a děkuji za přízeň.





Komentáře

Anonymní píše…
Lucie, děkuji za vysvětlení změn na vašem blogu. Chápu a respektuji. Jiřina z N.
Máte pěkné bydlení a skvělé děti.
Unknown píše…
Dobrý den, Lucie. Zdravím z Prahy. Změny jsou v životě potřeba. Moc Vám fandim a nechápu,jak vše zvládáte. Taky jsem podzim začala milovat až v pozdějšim věku. Přeji krásné dny. Lenka.
Martina BARABASCA píše…
Skvělá knížka :). Změna je to fajná, v jednoduchosti je klidný řád :) M.
Anonymní píše…
Já jsem roční období a jejich vůně vnímala už jako dítě a ty pocity a vůně se mně vrací, někdy je to povznášející, někdy trochu depka, že dětství se už prostě nevrátí. Jinak Váš blog mám moc ráda, i když, musím se přiznat, z lenosti jsem ho využívala i jako rozcestník :-). Ale jak píšete, těch pár oblíbených blogů si samozřejmě pamatuju. Krásný podzim! Hana M.
Jana píše…
Zmizení reklamy je pro mě velké plus!!! Bylo to otravné. Co se týká rozcestníku blogů, občas jsem ho používala taky:-) Ale v poslední době už ne, fakt, že spousta blogů zmizela. A k tomu krásnému podzimu, asi v současné době globálního oteplování je podzim hezčí! Já si pamatuju i 7. října sníh.
Lida píše…
Dobrý den, změnu blogu sice moc nevítám, byla jsem už tak trošku zvyklá. Ale jinak to nic nemění. Budu stále každý den nakukovat a těšit se na nějakou inspiraci. Blog jsem také používala trošku jako rozcestník či směrovku, ale zajímavé blogy jsem si hned ukládala do oblíbených, takže jsem o nic nepřišla. Jen o reklamy.... Přeji Vám, aby se Vám dařilo a děkuji, že i v době, kdy velká část blogů končí, tak Vy vytrváváte.
Lenka Malichová píše…
Milá Lucie, i já miluju minimalismus a moc se mi vždy uleví, když se doma něčeho zbavím nebo to jinak uspořádám. Ale povězte mi, kdy to všechno stíháte??? Mám jen dva kluky a pravda jedno štěně (což vydá za několik dalších dětí :-) )a vůbec nevím, kdy a kde začít. Taky si plánuju začít nakupovat bezobalově a zatím se mi to nedaří...Ach jo, nějak si neumím věci naplánovat. Máte nějakou radu? Jak třeba zaměstnáváte Adama? Já mám Honzu a je mu 12 a nějak mám pocit, že by mohl doma víc pomáhat. Kristiánovi je 10 a mám i u něj stejný pocit...Poraďte, prosím! :-) Krásný babí léto. Lenka
Dobrý den Lucie,
patříte k blogům, které sleduji od nepaměti. I já jsem jej dlouho používala jako rozcestník a díky Vám jsem poznala další zajímavé blogy. Při nastavení toho svého jsem taky dlouho bojovala s kde čím a stále to ještě není ono. Ale to je život.
Mějte se hezky a vytrvejte. Zajímavého čtení tak ubývá.
Krásný podzim.
Jitka
Marcela - Nordic Passion píše…
Luci, i já se hlásím mezi ty, co to tu braly jako rozcestník, ale neva, chápu tu potřebu změny. Chodila jsem sem i z jiných důvodů.
Duška miluju, ráda ho poslouchám, jeho Duši K a tak. Knížku jsem zatím nečetla. M.
Anonymní píše…
Ahoj Lucka. Citam ta roky rokuce. Aver ci nie knizku mam kupenu od piatka a som v polke. Mne by sa pacil aj clanok na temu ako si ty pestujes vnutorny klud. Pozdravujem. Lubka
Lucie Living píše…
Jiřino moc děkuji za pochopení a chválu. Krásné podzimní dny!
Lucie Living píše…
Pěkný den, děkuji za návštěvy a nezvládám, hodně si musím vybírat čemu dát ve zvládání přednost. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Ano kniha je výborná a řád je přesně to co jsem ztratila a teď znovu pracně stavím, ale mám radost, daří se to. Krásný dny!
Lucie Living píše…
Hano, to je přesně to co bych ráda předala dětem, chtěla bych aby měly na dětství vzpomínky a aby si dokázaly prožít to co právě žijí. Krásné podzimní dny!
Lucie Living píše…
Jano, děkuji za návštěvy. Asi to bude trochu tím, že je ještě v říjnu krásný počasí, jsem za něj ráda, ale těším i na to sychravo :-). Krásné dny !
Lucie Living píše…
Lído , moc děkuji za přízeň. Občas jsem měla taky zaječí úmysly, ale psát blog mi dělá radost a přestat s ním by mě mrzelo.Krásný dny!
Lucie Living píše…
Lenko děkuji za přízeň a za návštěvy. Ale buďte v klidu, nestíhám vše. Musím pečlivě vybírat co chci stihnout a co nechat plavat. Tak třeba letos jsem úplně vynechala dekorace a kytky na terase, to byla velká úspora času. Adam má několik "dys" funkcí, ale o to radši se zapojí do vaření, uklízení a celkově pomáhání s domácností, než by se šel učit. A k nákupům bez obalu, taky nejsem dokonalá, ale je fakt, že dnes se dá celkem dobře nakoupit i v lidlu nebo bille s rozumným balením. Ovoce a zelenina bez (pokud to jde , občas dám přednost kvalitě a koupím bio v plastu), já to mám tak, že se snažím, ale nic si nevyčítám. Opravdu hodně mi pomohlo vrátit se k nějakému plánování, jsou sice dny kdy mi to naprosto nevychází, ale snažím se zachovat klid a nenechat se tím vykolejit. Někdy to jde líp někdy hůř, tak další den to zkusíme znovu :-). A ano psíka máme též a naprosto souhlasím, že vydá za několik aktivních dětí :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jitko moc děkuji za přízeň, dokud mi bude psaní blogu dělat radost určitě končit nebudu. A ano se všemi technickými věcmi to mám metodou pokus omyl, často je to omyl, omyl, omyl :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Marcelko děkuji a doufám, že snad brzy na viděnou!
Lucie Living píše…
Lubko moc děkuji za přízeň . Já jsem sama sebou zatím překvapená jak mě pohltil směr , který bych ještě před pár lety naprosto striktně zamítla. Ale možná nějakou svou zkušenost občas pustím, rozhodně si nepřipadám, že bych v tomto směru mohla radit, sama se učím a raduju z malých krůčků. Krásné dny tady a teď!
Jitu píše…
Čistší design se mi moc líbí, sama o čistším vizuálu na svém blogu už nějakou dobu uvažuju. Ale zase kdyby byly všechny blogy jen bílé nebo šedé, byla by to nuda :)
Reklamy mě nikdy neobtěžovaly, mám naistalovaný adblock a v mobilu se mi také nezobrazovaly, takže o nich nevím. A pokud jde o rozcestník, tak já si oblíbené blogy ukládám k sobě, aby mi chodily do feedu. Takže mi neschází.
Všude teď čtu stesky, jak spousta blogů končí. Jsou to vždycky takové vlny. Ale většina mých oblíbených pokračuje, což mě moc těší.
Pavla Bláhová píše…
Lucie, změna je život a my čtenáři si na nový vzhled určitě zvykneme. Co se týče reklam, tak vítám. I já je na svém blogu před lety povolila, ale po měsíci mi tak začly vadit, že jsem s nimi skončila. Myslím, že každá z nás, která píšeme blog, tak ho především píšeme pro sebe samé, kam si ukládáme pro nás tak důležité vzpomínky, k nimž se rády vracíme..a pak ho píšeme i pro to, abychom třeba ostatní čtenářky inspirovaly...co se týče toho, že spousta blogů končí...tak si toho všímám taky...i já podlehla jeden čas instagramu a fb a blog odstavila...ale psát blog mi začlo po nějaké době zase chybět a s pokorou jsem se k němu vrátila. Je to tu prostě jiné, jsou tu jiní lidé...hlavně lidé, které to zajímá...a kteří rádi nakouknou...Takže Luci vydržte a pište dál...mám ráda zajímavé a kreativní lidi, kteří nám mají svým psaním a svojí tvorbou co dát...vaše příspěvky jsou moc fajn a inspirující...i když si je teď budeme muset naučit rozrolovat:-)))krásné podzimní dny...já si těch maličkostí kolem sebe začala všímat taky až v pozdějším věku a nejvíc právě v obobí , kdy jsem začla sama blog psát...najednou jsem se na tu naší přírodu , roční období aj.. začla dívat tak trochu jinak, Pavla
Barbora píše…
Milá Lucko, Tvůj blog je pro mě jediný ze všech blogů, který mě ještě nepřestal bavit a vždy si ráda počtu a prohlédnu klidně i jen běžné dny od Vás z údolí. ♥ Moc mě inspiruješ a motivuješ. Jak tím, co všechno zvládáš, tak i Tvým přístupem k dětem, bydlení, výrobě dekorací a hlavně životu jako takovému. Když přijdu na to, že máš nový článek, uvařím si kávu a tak moc ráda zajdu k Vám na virtuální návštěvu. :) Někdy si i ráda pročítám klidně několik let staré příspěvky :)
Hezký den, Luci a děkuji ♥
píše…
Dušek, bezobalove potraviny, bio potraviny , návrat k přírodě . A co létání letadlem ?
Lucie Living píše…
JITU, děkuji za návštěvy a za komentář.
Lucie Living píše…
Pavlo moc děkuji za přízeň a za milá slova, určitě blog píšu nejvíc pro sebe, jen když člověk ví, že už má blog hodně čtenářů, mnohem víc přemýšlím co na blog dát a co ne, o co se podělit a co si nechat pro sebe. Já si vždy dělám pro sebe takový filtr," je tohle něco o co bych se podělila s kolegy v práci v jednom kanclu?", občas to neprojde :-D. Ale hodně záleží i na mém rozpoložení a náladě. Krásné podzimní dny přeju.
Lucie Living píše…
Báro moc děkuji za návštěvy a komentáře. Zpráva, že je to moje psaní, focení a tlachání pro někoho inspirací mi udělá vždy radost a je pak naopak motivací pro mě psát a dělit se se o tu moji cestu tady na blogu, jak jsem psala v odpovědi výše je to i o pocitu zodpovědnosti ke čtenářům. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Ty, a co létání letadlem? Nelétám tak často, ale i cestovat a létat se s trochou zodpovědnosti. Super stránka : http://ecopassenger.hafas.de/bin/query.exe/en?L=vs_uic& , kde si člověk může trochu zhodnotit jakou cestu cestování volit. Ve všech směrech pro mě osobně vystihuje nejlepší přístup heslo: VŠEHO S MÍROU. Jistě by nejvíc eko cesta pro lidstvo byla - zpátky na stromy, ale je nerálná a reálnou se třeba stane až opravdu nastane apokalypsa a lidstvu jiná cesta nezbyde.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...