Pozdrav jara...

...od nás , z domu!

Zdravím blogerky! Tak jaký jste měly týden?

Myslím, že každý už zaznamenal první známky jara...





...už se mi něco klube:-)

Na podzim jsem dala do trávy cibule krokusů...jsem moc zvědavá, jestli mi nějaké vyrostou .

Včera kolem mě letěla včela...po ránu krásně zpívají ptáci...to by člověk hned šel vybalit zahradní nábytek! Nicméně mě popadla stejná fobie, kterou jsem si myslela, že trpí naše babička...a kterou jsem dlouho nemohla pochopit...bude jaro ...tedy práce na zahrádce!

Jako dítě z paneláku jsem na zahrádce trochu jako slon v porcelánu...a tak jsem na podzim, sice zastřihla růže, ale asi moc  a prý vyroste jen šípek...a vůbec z 80% to co zasadím, bohužel nevzejde a nebo se neuchytí...ale nevzdávám to...zatím :-)

Letos se chystám na pivoňky, které jsme tu sice měli, ale díky přestavbě, jsme je někam pravděpodobně vyvezli...škoda...to , že se ty krásný kytky jmenovaly pivoňky, jsem zjistila asi před dvěma týdny ...tolik k mému zahradnickému talentu :-)





Tady ještě trocha jara z obchodu, já chtěla bílé tulipány, Adík barevné, tak jsme udělali kompromis:-)



Zítra se chystáme na karneval...tak navážeme na narozeninovou párty a půjde o piráty...tentokrát ale ty pravé...z Karibiku!

Krásný start víkendu!

Komentáře

Unknown píše…
Tak snad už je konečně tady,já mám první sněženky a na skalce se mi už také začaly klubat hyacinty!Krásný víkend přeje Michaela!
Magdalena píše…
Krasne fotky! :) Pozdravit z Polska
Unknown píše…
Ahoj Luci, ano ano, i mně si dneska při procházce se psem sedla včelka na rifle a nechtěla pustit, potvůrka. Za chvíli se chystám na první velkou jarní procházku. Tulipánky mám doma již od středy, barevné, zatím kvetou. A klobouk dolů před zahradničením. Já děcko z vesnice zase již deset let "hospodařím" na paneláku, a přestože jsem zahradní práce nenáviděla, začíná mi to moc chybět. Domeček se zahrádkou je můj sen.
Ma Paradis Maison píše…
Ahoj Luci, s tím slonem v porcelánu jsi mě pobavila :-)...neboj neboj, chybama se člověk učí, takže příště ty růže už zastřihneš určitě správně...žádnej učenej z nebe nespadl a zahradničení není jen tak, jde přece o přírodu a u n člověk nikdy neví... Já žila celé dětství v domku s velkou zahradou a nikdy si toho dostatečně nevážila, jako teď když bydlím v bytě a k dispozici mám maximálně balkon...ale i tak to zkouším a loni v létě se pokoušela vypěstovat rajčata, lilky, rukolu a spoustu bylinek. A světe div se - něco se i povedlo :-)...teď taky chodím na kukandu, kdy už mi konečně vyskočí z hlíny tulipány, ale zapomněla jsem je zasadit včas, tak nevím nevím :-(..zato mi začíná krásně zelenat moje bílá hortenzie v květináči. Už se moc těším na teplo!!!
Krásnou neděli

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023