Procházky potokem...

...tuhle zálibu bude mít Adík asi po mně :-)


Krásný večer přeji blogerky!

Luční kytička od Adámka, se stále drží...a to jsme ji dovezli minulý, horký pátek, téměř uschlou :-)





Jsem ráda , že se vám náš mlýn líbí a tak moc, moc díky, za milé komentáře a maily!

Pár odpovědí :

Princezna ze mlejna jsem tak trochu od narození...jako dítě jsme nejezdívali na chatu na chatu, ale měli jsme pronajaté pokojíky ve mlýně v chatové osadě...jen ten mlýn, statek a ústav měl trvalé obyvatele...bylo tam a stále je nádherně....potom s prvním mužem jsem žila pár let ve velkém mlýně ve městě. (a můj ex byl studovaný mlynář :-))) )...a  pak jsme se svým současným mužem, který sice není stavař, ale má spoustu fantazie a občasné návaly tvořivosti a obrovské výkonnosti, koupili tuhle "samotu" v údolí... je jsme tu sami , ale stačí vyjít kopec z našeho údolí a jsme ve vsi a co by kamenem dohodil to máme do města:-) Kolem údolí jsou skály, louky a lesy, které místy připomínají džungli a když se tam procházím, chtěla bych být dítě a hrát si na pravěk s bydlením v jeskyni...naštěstí jeskyně ani lesy nejsou moc hluboké a stejně tak ani potůček , který kolem teče...



...a tak jsem nadšená, že se moje dítě po návratu ze školky, může přezout do holin a vyrazit chytat ryby, raky , žáby a sbírat kamínky a stavět hráze hned vedle domu do potoka!
Jako dítě (z paneláku), jsem hned po příjezdu o víkendu na chatu (mlýn), vzala holiny a vyrazila na cestu potokem...když to šlo skákala jsem po suchých kamenech...co nejdál...ale domů jsem se vracela vždycky promočená a skoro se žábama v holinách...tak jako teď můj syn :-) 



Je to mnohem lepší než televize !

Tak jediné co nám tu chybí je rybník...ale i ten má můj muž již v hlavě...takže až u něj nastane ten správný nával energie ...bude i rybník :-)))


Nebojte nemáme tu jiné podnebí...fotky jsou foceny v úterý...dnes jsme v potoce nebyli...dnes jsme se podíleli na dobrém skutku a tak my máme doma basketbalový míč za pěkné penízky s věnováním "Motivace pro Adama" a podpisy hráčů z týmu našeho města a kojenecký ústav v našem městě má zase ty penízky na potřebné věcičky.


Mějte krásný konec pracovního týdne!

Komentáře

Lezarts píše…
Krásné, skoro, jako na "Klondajku". Třeba by se dalo i zde rýžovat......:-D Je fakt, rybník by tu nebyl špatnej.
Unknown píše…
Lucinko to je krásný kousek přirody,hned bych se šla projít s vámi!Michaela
Anonymní píše…
Lucko, díky za odpovědi. Až že je to pro tvýho Adámka lepší než televize o tom vůbec nepochybuji. Taky bydlíme na vesnici, kde lišky dávají dobrou noc, a v potoku u domu chytáme žáby a raky a není nad to ....
Měj se. Slávka
Unknown píše…
Luci to je super!!! Když jsem byla na střední, tohle byl můj sen... stará chalupa na samotě, kterou si s partnerem předěláváme k obrazu svému... Možná by se mi to tehdy i bylo podařilo, ale pak jsem si našla chlapa z velkoměsta, a vše je jinak. Ale nikdy neříkej nikdy. Je to nádherná inspirace, hned bych vyrazila s váma!
Anonymní píše…
Dobrý den,
velmi mě dojala Vaše první fotografie ( kytička od ADÁMKA)a komentář k ní. Velmi se mi líbí, že jste ji přivezli domů celou suchou, vzkřísili ji a s láskou o ni pečujete a uchováváte, protože je od Adámka. Je to kytička nad všechny nádherné kytice, kterých byste měla plnou náruč, že? Protože je od Adámka. Ne každá maminka to tak v dnešní době cítí. Krásný blog, citlivá láskyplná maminka - to se totiž pozná, nefotíte jen věci, věci, věci, ale máte zážitkový blog - jsou v něm zachyceny chvíle s Vašimi blízkými . Nečerpáte z věcí, ale vztahů. Škoda, že je jich tak málo, takových blogů. Kéž by se mnohé maminky od Vás v tomoto směru něco naučily. Promiňte, že jsem si troufla Vás hodnotit, pracuji jako terapeutka v organizaci, která pomáhá závislým lidem ( především drogy) a jejich rodinám. Váš blog mě opravdu zaujal. Je vyvážený. At Vás mají Vaši blízcí čím dál radši. Mnoho úspěchů Vám přeji v roli maminky, manželky i blogerky. Mnoho šťastných dnů.
Marková
Anonymní píše…
Lucka ďakujem za váš blog, každý deň hneď ako staršiu slečnu odpravím do škôlky a mladšiu uspím pri rannej kávičke relaxujem pri vašich fotečkách. Vyžarujú neskutočnú energiu a veľmi mi dávajú chuť do dňa niečo robiť - tvoriť :)Máte to tám úžasné domček i okolie, také niečo bol aj môj sen, splnil sa my trošku iný ale nemôžem sa sťažovať a keď sa podarí možno raz aj my si kúpime malilinký domček na samote a budeme čerpať energiu z prírody. Držím palčeky Zuzana :)
marecka píše…
Ahoj Lucie,
vaše bývanie je čarovné... úžasné... taký môj sen :) chodenie po potoku ma neprešlo ani teraz v dospelosti a hneď ako sa oteplí, vyrazím aj s Natali. Je to zážitok. Neviem čo by som písala, skrátka to tam máte úžasnéééééééééééé.
Monika píše…
Mila Lucko, nejen pro dite opravdovy raj, je u vas opravdu prekrasne!! Presne vim o cem pises, ja take dala pred 12 lety prednost bydlet "na venku" a to nejen kvuli detem a nikdy jsem nelitovala! Tesim se na dalsi fotky, je to opravdu pastva pro oci , videt jak je u vas krasne......pohodovy vikend, M

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...