medvědí mléko...
...trochu jinak!
Krásné středeční odpoledne!
Zdá se, že energie se vrací, tak toho musím využít, protože při tomhle deštivém a studeném počasí, nevím, nevím jak dlouho mi vydrží :-)))
Každopádně si dopřávám dostatek vitamínů a jedním výborným zdrojem vitamínu C je rakytník, který máme na zahradě.
Receptů jak rakytník využít je spousta, ale musím uznat, že jeho kyselost hned tak něco nepřerazí :-)))...
...a tak třeba marmeláda, kterou mi z něj udělala mamka se nesetkala s velkými ovacemi ...
...vyzkoušela jsem tedy med s rakytníkovou šťávou...
...tam to docela jde a tak jsem si taky hned zkusila udělat něco na zahřátí...
...klasické medvědí mléko je sice s rumem, ale místo něj
tam mám právě tu výraznou chuť rakytníku:-)
Takže stačí zahřát mléko a přidat med se šťávou z rozmixovaných plodů rakytníku...
...poměr neuvádím, protože jsem té šťávy do medu dávala podle chuti...
...přiměřeně :-)
Když už jsem měla v ruce zahradnické nůžky...
...nastříhala jsem si rovnou i nějakou dekoraci do kuchyně...
...větvičku hlohu...
...taky by bylo možné plody použít...
...třeba na čaj...
...ale tak dalako se svými bylinkářskými pokusy nejsem...
...mám z těch červených bobulí trochu starch a nerada bych nás otrávila :-)))...
...a ještě přidám pár obrázků od nás ...
...z údolí :-)
Mějte moc krásné dny...
...a pokud by jste měli nějaký prima tip na zahřátí sem s ním :-))) !!!
Komentáře
krasne je u Vas,i kdyz je zatazeno stale a poprchava.
Ja ti ani nevim,celkem jsem horkokrevna,takze moc casto zahrat nepotrebuj,vetsinou staci v zime svaracek,ale musi byt fakt vymazleny a chutove doladeny.A na podzim postaci nejaky dobry bylinkovy caj,treba mata ze zahradky nebo medunka.
O medveďom mlieku som ešte nepočula. Iba o vtáčom. :)
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie