barvy v interieru...

...tak těch u nás moc není!

Krásný pátek blogerky!

Tenhle týden se mi náš Adam postaral o dekorace do obýváku.


Jsou pěkně barevné a tak mě v souvislosti s tím napadlo pustit si domů barvy.

Doposud u nás vládne bílá, černá a pak barva dřeva, šedá a béžová ve všech možných odstínech.
Jedinou tou opravdu "barevnou" barvou je zelená na květinách a v oknech v podobě výhledů :-), ale jinak je to tady pro milovníky barev celkem nuda:-).
Jen na Vánoce se u nás pravidelně objevuje ve větší míře červená a vždycky se na ní moc těším, ale  po Vánocích se těším úplně stejně na to, že ji zase schovám :-))). 

Tak jsem se trochu zamyslela, jestli bych si barvy do našeho bydlení pustila a v jaké formě.
Nabízí se možnost dát si domů jednu věc výrazně barevnou, která by to trochu rozčísla, třeba tyrkysové křeslo, jenom žluté lampy, modré židle ke stolu nebo hodně barevný koberec.
Ale tentokrát jsem spíš přemýšlela o tom, jestli si pustit domů barevnost jako takovou. Prostě víc barev najednou.

Několik zajímavých inspirací jsem našla.
Samozřejmě na pinterestu:



















Jsou to všechno obrázky interierů, kde jsou barvy někde střídmější, někde je to větší divočina, ale všechny tyhle se mi líbí a jsou mi příjemný na pohled.

Samozřejmě dětský pokoj je plný barev, ale pustit si je i do obýváku (a nejen ve formě povalujících se hraček:-) ) to už je odvaha.

Jak to máte Vy s barvičkami ve Vašem bydlení ?


Mějte krásný pátek a pohodový víkend!


Komentáře

Iri píše…
Musím říct, že Adama na to kápnul. Takovýhle barvy vašemu krásnému bydlení dodají ohromný šmrnc, a Max se k němu určitě brzo přidá.) Jinak já sama to mám s barvami tak, že bych všude dala tlumenou modrou, semtam růžovou, ale předchozí majitel našeho bytu miloval červenou a tak jsem kvůli tomu pár červených doplňků koupila. Například kávovar :D Ale postupně se tu červenou snažím dávat pryč, červenou pohovku sjme vyměnili za bílou, to samé doufám bude čekat i jídlení židle a co se týče barevného oživení, přemýšlím o pořízení marockého taburetu. Barev je hodně a dá se různě přemísťovat, myslím, že to je taková bezbečná barevná volba, kterou se nedá moc šlápnout vedle.
Anonymní píše…
Opravdu krásné oživení.Na 4.fotce se mi moc líbí skleněný demižon jako váza.Nemáte nějaké tipy,kde ho sehnat?Děkuji moc.Míša
Renyny píše…
Luci, celé Vaše bydlení se mi moc líbí, obdivuju každého, kdo dokáže táhnout bydlení v "jednom souznění barev". U nás doma je to barevné až moc, mrzí mě, že máme třeba barevnou dlažbu, ale s tím nic nenadělám, přítel rád modrou, já jsem měla hodně červených doplňků - tak je to u nás hodně v tomhle tónu... Z inspirace bych z každé fotky brala něco:) Určitě by u mě vyhrála tyrkysová a moc se mi líbí poslední fotka a investice by nebyla zas až tak moc velká :)
Přeji krásný víkend. Renča
Lennka píše…
Luci, já barvy miluju, především v tónech podzimu, zemité, tlumené, ale i zářivé ;-) Myslím, že Vašemu bydlení bude slušet úplně všechno, protože je velmi krásné ;-)
Anonymní píše…
Lucie, my mnoho let malovali na bílo... asi před 4 lety jsem manžela přemluvila na barvy.... no, už doma nejsou... Můj pocit je ten, že se rychle okoukají / vůůůbec se mi po nějaké době nelíbily / i s doplňky to bylo horšíí... Proto letos maloval znovu, nééé sice na bílo, ale světlé, tlumenééé. / můůj favorit je světloulinké kakao:-))/
Přeji Vám krááásný víkend.
Hanka
Anonymní píše…
Váš domov je moc pěkný. Líbí se mi barvy jen na doplňcích. Já například často měním povlaky na polštářky různých barev.
Hezký den
Anna
Anonymní píše…
Lucie, máte krásě sladěný domom, že mi tam vůbec žádná barva nechybí. Ale ta tyrkysová by možní stála za úvahu :-). By máme vše laděno no přírodních barev a v obýváku červenou sedačku. Nějak se mi to už "přejedlo",takže už brzo jedeme koupit tmavě hědou sedačku a budeme mít kávové zdi + doplňky v bílé, šedé, černé a "dřevové". Už se na tu proměnu moc těším. Chápu, že každý občas potřebuje změnu...
Unknown píše…
Lucie, u nás máme barev celkem hodně, ale už od léta plánuju obývák zesvětlit na bílou, šedou, béžovou s e žlutými doplňky. Což tedy půjde blbě, neboť máme modrou sedačku se žlutými vzory a jednu žlutou stěnu, modré koberečky a doplnky. Novou sedačku v nejbližších pěti letech neplánujem a stále nemůžem pochopit, jak jsme si ji tenkrát mohli koupit. Stále jsem ve fázi plánování- to mi jde celkem dobře :D K vám domů bych se hned nastěhovala :) A Adamův doplněk je super !
Anonymní píše…
Lucie,kupte si dnesni casopis Katka,je tam o Vas clanek.Hezky vikend Jana
Hana píše…
http://vyhledavani-zbozi.hledejceny.cz/?search=demi%C5%BEon+sklen%C4%9Bn%C3%BD+50+l
Bára píše…
Pěkné nápady, mě se osobně líbí barevné nádobí, ale to se nemusí líbit každému. Někde jsem také viděla červené židle u jídelního stolu, což mě rozhodně nadchlo! ;-) bára.kára blog
Anonymní píše…
Zdravím, zrovna se chystám na podzimní oranžovou výzdobu, dýně, dečky - vyšívané hroznové víno, oranžové svíčky, jablíčka... pak přijde červená vánoční, po Novém roce bílá,od Velikonoc pak mám hráškově zelenou a v létě barevnou. Někdy mezí tím mám-li pocit, že už bylo toho dost, vystavím i sklo s dečkami po babičce. Je to náročné na skladování, ale jinak mě to baví.
Táňa píše…
Náš bílý byt oživují barevné obrazy a také velká knihovna s barevnými hřbety knížek. Samozřejmě také květiny ve váze a ovoce na míse - pro mě dostačující míra barev.
Janka píše…
Zdravím všechny. U nás doma též vše v jednom tónu (od béžové po hnědou), stěny bílé, barevně oživuji sezónními doplňky :-). Nechci se nikoho dotknout...ale nechápu, jak se někomu mohou líbit barevné výmalby - nedávno jsem se ocitla v bytě, kde každá místnost měla jinou sytě pastelovou barvu, pomóóc :-), to není nic pro mne.
Lucie, děkuji, vaše bydlení je pro mne zdrojem inspirace.
Lucie Living píše…
Iri, taky to vidím spíš na věci který se dají lehko obměnit, když to člověka popadne :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Míšo díky a vida i tip na demižon díky Hance :-) ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Reny, tak naštěstí v barevnosti se s mužem shodneme, hlavně v tom, ře zásadní (těžko měnitelné věci) budou neutrální:-))). Tyrkysová se mi taky hodně líbí.
Krásné dny!
Lucie Living píše…
Leni jojo vím, je to na Tvém bydlení vidět, taky mám občas období , kdy tyhle podzimní barvy můžu:-). Moc díky a krásné dny!
Lucie Living píše…
Hanko , přesně toho okoukání se bojím, do barevné výmalby bych asi nešla. Kdysi jsme měli s bývalým v bílé ložnici tmavě modrý krásný koberec...pokud pominu to, že je na něm vše vidět a tak buď člověk luxuje jak šílenec a nebo zavře dveře a jde spát po tmě...tak mě pak štvalo, že kdykoliv jsem dostala něco jiné barvy (vázu, květináč, povlečení) vůbec se to tam nehodilo. Stěnu v barvě bílé kávy jsem měla v paneláku a ta mi nevadilan. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aničko díky moc, polštáře jsou k doladění velmi vděčná věc :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky moc a to s tou sedačkou chápu...my měli leta jednu modrou a jednu zelenou...brrrr...úspěšně jsem zakrývala přehozy :-))). Tak ať proměna vyjde dle představ!!! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Stello díky moc. Modrá sedačka se dá zakrýt přehozem ....ale stěna ta holt přemalovat :-))). Přeji ať proměna vyjde! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jé díky Jani, vím, že by měl teď někdy vyjít:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Báro mě se barevné nádobí taky líbí, ale zase si nejsem jistá na jak dlouho :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Tak to je ideální měnit podle období a nálady...pro to je výhodné použít neutrální základ a pak jen obměňovat :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Táňo knihovna s barevnými knihami , na tu bych málem zapomněla....tam u nás vládné modrá ...ani nevím proč :))). krásné dny!
Lucie Living píše…
Janko moc děkuji a ty barevné stěny bych taky dlouho neustála...ale co mě celkem v poslední době zaujalo, jsou celkem barevné tapety...ale asi bych je volila spíš do dětského pokoje a asi ne na všechny stěny :-). Krásné dny!
Anonymní píše…
Hledáte zajímavý tip na víkendový výlet? Už jste zkusili všechno možné a nevíte jak a čím zabavit vaše děti? My jsme si přečetli v tomhle článku www.erada.cz/?p=1212 tip kam vyrazit na hledání opravdových českých granátů a děti vybavené kladívky byly úplně usnešené. Ty starší kamarádky pak našli už obroušené v místní říčce opravdu výstavní kousky. Celý výlet jsme korunovali krásným výhledem z hradní věže na malebné okolí. Zkuste to taky!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...