největší událost...

...tohoto týdne!

Hezké odpoledne!

A co že bylo největší událostí...


...byla jsem u kadeřníka!!!

Poprvé od narození Maxe.
Ale abych mohla ke kadeřníkovi, musela jsem Maxovi zajistit hlídání, což není jen tak, hlavně proto, že Maxe se mi jen tak někde a někomu, nechávat nechtělo.
Zvláštní je, že s Adamem jsem to takhle vůbec neřešila. Samozřejmě, ne že bych ho nechávala hned tak na potkání s někým, ale vím, že jsem se na déle jak hodinu z domu dostala určitě dřív než v jeho pěti měsících :-))).

Takže Max předváděl jak je hodný dítě, mojí kamarádce a já jela sama do města...
...hned na parkovišti jsem si připadala jako v ráji...
...po tak dlouhé době jsem si mohla vystoupit z auta jen s taškou, zamknout a jít...
...jak málo člověku stačí k blaženému pocitu:-))))...
...žádné odpoutávání pásů a tahání dítěte v sedačce, nebo vyprošťování kočárku , skládání a ověšování všemi možnými taškami a hračkami a pak vyprošťování dítěte ze sedačky....
...ach nádhera!!!!

A ve vlasech mám zase na chvíli vidět proužky!!!

Tedy tenhle pocit blaženosti byl trochu vyplacen ranním stresem, kdy jsem musela vypakovat nejen Adama do školy, ale taky nabalit Maxovi vše potřebné a na nic nezapomenout:-).

Jinak je ale tenhle týden celkem mazec.


Popadla mě šicí nálada, takže jsem si dovezla svou starou kamarádku, veritasku, od rodičů a konečně se pustila do ušití mantinelu pro Maxe, který by ladil s jeho puntíkatým vybavením postýlky...
...z Maxe se během noci stává úspěšný závodník v plivu dudlíkem do dálky ...
...a mezi špruslema!
Tak už má po:-).

Lešení už zdobí celou polovinu domu a naši holubí sousedé zůstali sedět na lešení a koukali  a nevěřícně kroutili hlavičkami...
...musejí si hledat jiné bydlení a hlavně jiné toalety:-).
Podbití střechy je už z poloviny hotové!!!
Samozřejmě se to neobejde bez dohadů  a známých dotazů...
..."kdo vám to tak blbě dělal?"...
...nejlepší odpověď je, že my! :-))))



Měla bych si pořídit svůj, nový šicí stroj...
...ale asi mám k tomuhle nějakou citovou vazbu či co...
...vůbec se nemůžu k pořízení nového rozhoupat...
...vůbec nemám tušení jaký a ani v jaké cenové relaci...
...nemáte někdo tip? :-)


No a abychom toho dnes ráno neměli málo, tak nejen že jsme vstávali o půl hodiny dřív a dělali domácí úkol, na který včera večer už neměl sílu ani Adam ani já, ale ve škole dnes měli den účesů...


tak trocha punku:-))))...
...a už hrozně dlouho se chystám dojít si pro větvičku šípku...
...prozatím podzimní dekorace alá plevel vedle domu!

No je to trochu zmatek, ale to on tenhle týden opravdu je:-))).

Mějte se moc prima a užívejte sluníčka co to dá!

P.S. taky mě dnes ráno totálně překvapilo, že jsem musela škrábat sklo u auta:-)!



Komentáře

Anonymní píše…
Ještě lepší odpověď na hloupý dotaz "Kdo vám to tak blbě dělal" je "Přece vy, loni!"
QualityDesign píše…
Účesy sluší! Tobě i Adamovi:-) Stroj mám Brother, trápím ho už patnáct let a pořád dobrý.
Tento pocit blaženosti naprosto chápu a zažívám ho pokaždý, když mám pracovní den. Účes pěkný, oba dva :-)
Jana píše…
Vlasy parádní. Jak ty to všechno stíháš... mimčo, školák, stavební práce na domě a do toho ještě šití ... Jinak já mám taky Brother a už několik let jsem s ním naprosto spokojená. Hezký den, Jana
Vlasy krásný...moc sluší a Adámek jako panker nemá chybu :o) ! stroj mám podobný ne-li stejný a se stejnou myšlenkou jsem se zabývala loni. Nakonec pán v servisu (na Harfě) mi radil nekupovat...do určité výše jsou to prý spíš hračky. A nad desítky tisíc pro mě už nezajímavá investice. Jo a puntíky ty ja miluju :o)
Unknown píše…
Lucie, sluší Ti to :) A stroj mám taky Veritas, podobný, takový taky starý a asi bych taky nový nechtěla. Na FB hodně diskuzí o stroji myslím Singer, co bude příští týden v Lidlu, prý je dobrý a na obyčejné šití stačí. Nebo potom všichni hodně chválí Janome.
Tyhle školní akce, to je něco, u nás mívají barevné dny, nebo kloboukový atd.
Já si dnes koupila konečně ten nový časopis o bydlení, jen ještě jsem neměla ani čas ho otevřít.
RONICA píše…
Pěkné, sluší :-) A dekorace alá plevel je úžasná! Já mám starý šlapací stroj Ladu - po babičce - a jsem maximálně spokojená. Ušila jsem si na něm i koženou kabelku :-) A úplně rozumím pocitu ze "samostatné" vyjížd'ky - náš Ondra se narodil, tuším, o dva týdny později než Váš Max - koupila jsem si nádhernou kabelku, ale s Ondrou a kočárem ji asi teď moc neužiju :-)))
Anonymní píše…
Lucie, zkuste se podívat na http://sici-stroje.blogspot.com. Myslím, že když paní napíšete, tak Vám poradí, jaký stroj by byl vhodný. Podle toho co chcete šít a co od stroje očekáváte. Taky jsou dobré reference na http://www.raj-siti.cz/.
Jaký šicí stroj je věčná diskuze :-). Každému vyhovuje něco jiného, ale za sebe můžu říct, že na nový stroj se zvyká rychle. Eva
Lucie píše…
Též jsem dnes zvládla kadeřníka a užila jsem si to!!! Takže nám oběma gratuluji (a Tebe, Luci, moc chválím, seš kočka!!!). Jinak - šicí stroj - starou veritasku jen tak něčím novým nenahradíš, ona má páru, kterou ty nové stroje dávají až při vyšší cenové hladině. Já šiju na Bernině, podědila jsem ji po kamarádce, má pár ozdobných stehů, zvládne prošít deku, takže spokojenost (cenově byla nová kolem cca 3-4 tisíc?). Tak držím palce na všechny nové projekty a hezký večer!
InkaFej píše…
Sluší..:o))...
Anonymní píše…
Milá vykrásněná Lucie, v r. 1985 jsem dceři koupila Višňu, šije na něm dodnes, já mám asi 10 let stroj Veronica a snažím se, aby vše, co kupuji, aby bylo českým výrobkem, pak mám také na podstavci ještě po babičce starý stroj , který prošije úplně vše....ale nyní slouží spíš jako stolek...zn. Pfaf
krásný večer Jiřina
Jiřina píše…
Dobrý den Lucie, máte moc krásný šicí koutek. A ten stroj je super. Já už mám víc jak 10 let singer - jsem s ním spokojená. Před ním jsem měla taky singer - ale průmyslový, taky chvála, ale ten by vám do bydlení moc neladil. Chodím k vám na stránky moc ráda, člověk si tady krásně počte, zasměje se........Umíte svůj den a pocity moc krásně popsat. Moc vám za váš blog děkuji ;-) Jiřina
Anonymní píše…
Lucko, Veritasku si nechte, jeste dlouho vam poslouzi.Taky bych se mela dokopat k holici.:-) Pekne babi leto, tedy snad-dneska tu tedy mame sedo.:-( Martina G.
Lucie Living píše…
To je pravda :-))))...ale tady by to byla lež :-)))
Lucie Living píše…
Díky za pochavlu a za tip :-)!
Lucie Living píše…
Báro díky:-)...a tenhle pocit si chlapi ani nedovedou představit :-))).
Lucie Living píše…
Jani moc díky ...stíhám jak se dá :-))), moc díky za tip!
Lucie Living píše…
Aranel moc díky...no jo , ale když my se o něj s mamkou pořád dohadujem :-)))....budeme to muset nějak rozseknout.
Lucie Living píše…
Stelo moc díky, jak jsem psala Aranel, já bych taky neměnila, ale když máme s mamkou jeden dohromady ....Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky a je pravda,že veritaska taky už prošila kdeco :-)))...no a kabelky tak teď u nás taky parkují v regále :-). Užívejte s Ondráškem!
janavalovesgarden píše…
Dobrý den Lucie, asi 13 let mám Pfaff Select 1540 a jsem naprosto spokojená. Už je to vyšší cenová (kolem 20 tisíc), ale předpokládám, že spolu zůstaneme už napořád... O Veritasku jsem se s mamkou přetahovala od svých 14-ti let, kdy jsme považovaly za svátost Burdu a šily jak o život od plavek po zimní kabát naprosto všechno. Nový stroj už dneska takové využití rozhodně nemá, ale pokaždé, když ho vytáhnu, chválím si dobrou koupi:-))
Mějte krásné podzimní dny! Jana
Renata píše…
Sluší vám to oběma, mám to štěstí, že mám kadeřnici za kamarádku, takže přijedeme s kočárkem a zatímco spinkáme, maminka má nový účes.
Lucie Living píše…
Evo moc děkuji za tipy ....kouknuna to!
Lucie Living píše…
Luci tak to je super, Julie má teď taky čupr mamku, myslím, že nějak moc druhů stehů taky nevyužiju , ale přesně jak píšeš ...má páru! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jiřino děkuji za tipy a pochvalu :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jiřino já děkuji za návštěvy tady u mně a taky za tip na stroj:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Mertino nechala bych...ale když jí mám já, nutně potřebuje šít mamka a naopak :-))). Ať vyjde kadeřník! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jano děkuji za tip, zrovna jsme dnes s mamkou řešily jak byl ten stroj tenkrát drahý a sice mamka už neví přesně , ale levný nebyl :-) a je fakt, že zvládne skoro všechno. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Renato moc díky, velká výhoda:-) Krásné dny!
Anonymní píše…
Luci. u vás na mě vždycky padne obří touha odstěhovat se někam blíž k opravdové přírodě - krása! Mmch - krásné boty, nějaké takové by se mi moc líbily - ale to bude nějaký loňský model, že?

Tereza
Amelie píše…
Nádherný účes, oběma vám to moc sluší.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...