úrodu ze zahrady...

...nebo spíš moje pokusy o zahradničení, jsem nestihla nijak moc dokumentovat!




Krásný čtvrtek přeji!

Hurá , hurá , hurá slunce je zpět!!!
Nefunguje mi sušička, takže následující dny se budu snažit přetrhnout a prát a prát a prát...
...protože prádlo , které schne venku se stejně jako to ze sušičky nemusí žehlit :-))).
Samozřejmě to má i další výhody...
...hlavně finanční :-).


Ale dnes jsem si tu chtěla shrnout svoje zahradnické úspěchy a neúspěchy.
V podstatě, se urodilo skoro vše, co jsem zasela a zasadila!

Jen brokolici jsme nestihli ochutnat, protože mi připadala pořád hodně malá a tak jsem ji nechávala růst...
...když najednou, snad ze dne na den, byla brokolice osypaná spoustou mrňavých černých brouků a doslova sežraná:-)...asi jim chutnala!

Hrách byl výborný, ale málo, takže příště repete a minimálně dvakrát tolik :-))).



Cukety se zdají být nezmar a přesto, že hodně bojovaly s ostrým sluncem a po příchodu špatného počasí jim zežloutlo listí, objevují se stále nové květy a plody, takže spokojenost !

Saláty ...výborné, ale musela jsem závodit se slimáky, kdo bude rychlejší...občas to fakt vyhrávali oni...taky byli v přesile, že :-))), takže jsem je pěkně vždycky posbírala a poslala po potoce, ale v deštivých dnech jsem fakt nestíhala , měla jsem pocit , že mi to žerou před očima!





Rukola, to je asi taky trochu nezmar, protože přežila i sucho a slunce a mokro, slimáci o ní nestáli, ale trochu moc rostla a ještě roste a kvete, to by asi neměla?

Ředkvičky byly  sklízené první a teda ty chovaly se vzorně, přesně podle návodu :-))), možná jsme jich měli až moc, protože pálí, tak nikomu doma zas tak moc nejely.

Špenát , taky se mu dařilo, jen opět najednou začal růst do výšky a kvést, možná moc slunce , nevíte?

Mrkve budu muset dát příští rok víc , sice byla dost malá, ale chutnala náramně!

Cibule je ještě v záhonku, zatím taky dost malinká, ale semtam už ji používám, zrovna včera na svačinku...chleba s mascarpone, smaženými liškami a cibulkou...hmmm




No a pak už jen rajčata na terase, ta mi pěkně dozrávají, ale už po zasazení mi někdo psal v komentáři, že jich mám v bedýnce moc...
...a měl pravdu :-), trochu se perou o místo a taky tyčky k nim jsou moc tenké a tak se skoro válejí po zemi, takže pro příští rok už budu vědět :-)))!

A to je všechno.
Moc toho nebylo, ale i to málo, mi dělalo velkou radost a příští rok musím myslet ještě na vícero druhů salátu, papriky a určitě zahrádku rozšířím, tedy přidám bedýnky :-))).

Doufám, že  vy jste měli taky úspěšný zahradnický rok a pokud budete mít nějakou radu na ty moje neúspěchy, tak ji určitě vítám!!!


Mějte se moc prima a užívejte slunce!

Komentáře

Susie píše…
Lucí, no vidíš jaká jsi super mičurinka! Paráda! A té radosti co to přineslo, viď .-) Vidíš.. naši slimací zase vynechali saláty - mohu doporučit ledový.. a naopak se vrhli na cukety! vrrrr Včera jsem radši dvě co přežily odstřihla .-) Rukola je vynikající.. kam se hrabe ta z obchodů.. ano, jede jako blázen, přesto, že jsem jí nosila i kvanta kolegyním do práce.. stačila i u nás jít do květu.. je to nezmar a může se pěstovat až do listopadu .-) .. cibuli taky máme ještě v zemi a o víkendu se na ni chystáme, jen ještě vymyslet kam jí pověsím .. Krásné dny a zahradničení ZDAR :-) .-) ☼
Anonymní píše…
Nadhera!!!!U nas byli bohuzel slimaci v prevaze a sezrali vsechno i libecek,matu,medunku....cukety zavidim.Diky slimakum jsem byla odkazana na moji milou sousedku.Rajcata mi ale delaji obr radost.Rukola je fakt nezmar,mam ji na zahonku leta,jen zastrihavam kvety a cas od casu hodne sestrihnu. Ps:po destich jsem koukala na jednu nasi civku,je zespoda pekne nacucana,zacina chytat plisen,takze jsme ji ted otocili na bok,pa musime neco vymyslet,jak ji vespod natrit ci co.nerada bych o ni prisla,je to zrovna nase nejvetsi.Lenka
Majka píše…
No teda Luci, kdo by to do tebe řekl. Seš zahradnice jak vyšitá. Paráda. My taky pěstujem kde co. Ale se špenátem, to ti musím napsat, protože vždy nám šel taky hned do květu, poradila mi kamarádka pěstovat špenát novozélandský. Otrhává se a pořád dokola dorůstá, až do zámrazu. Zkus ho. A my dáme obyč příště brzy zjara do skleníku, než se tam budou sázet papriky.
přeji krásný den Majka
Janeathome píše…
Toho že není moc? Jsi úplná zahradnice, kam se na tebe hrabu! Mně nestačil salát ani vyrůst a sežrali ho slimáci, dokonce mi lezli i do máty a meduňky. Takže pro letošek zahradnický nezdar. No a o rajčatech už víš jak jsem dopadla. Takže taky pro příští rok mám nějaké ponaučení. A ten chleba s liškama ... mňam, lišky miluju!
Anonymní píše…
Moc hezká sklizeň. Hlavně kolik radosti to udělá.
A můžu poprosit o radu, jak s rukolou? Občas ji přidám do salátu, ale jinak o jejím využití moc nevím. Lucie
Renata píše…
Dobrý den Lucie,
koukám,že se krásně urodilo a díky za prima recept na dnešní večeři.
Moje zkušenost s pěstováním rajčátek je co kyblík to rostlinka rajčátka - mají dostatek místa,nestíní si a plody jsou úžasné - 3 - 4 kyblíky s rajčaty dávám k jižní straně domku a daří se.
Tolik moje zkušenost.
Mějte krásný zbytek dne Renata
InkaFej píše…
Lucko, krásná úroda. Co já bych za ni dala..Já nasázím, pak odjedu, slimáci sklidí a za rok znovu:o))..Máš zahradu na 1:o)
Cettia píše…
Lucko supr úroda. K tomu špenátu, zasela jsem brzo na jaro ale později mi vždy šel do květu. Letos jsem sázela novozelandský špenát a sklízela jsem celou sezonu, opravdu velmi rychle roste a vůbec nejde do květu. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-pestovat-ctyrboc-aneb-novozelandsky-spenat .Šárka
Já ani netušila, že špenát kvete :-D Hrášek se mi letos taky urodil v malém množství a to jsem ho do těch dolíčků sypala a sypala.
Lucie Living píše…
Zuzí díky, radost obrovská!!! Aha ledový salát jim nejede...tak to zkusím :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lenko my máme cívky když prší taky na boku a muž říkal, že vymyslí něco na co je postavit...tak uvidíme :-))), pak dám vědět! krásné dny!
Lucie Living píše…
Majko díky...no já bych to do sebe neřekla:-)))...a moc díky za tip na špenát, kouknu po něm! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jani, ty slimáci jsou fakt mrchy...a kdyby tak na ně existovala něco fakt účinného!!! Lišky miluju, jen škoda, že jen tak se v lese málokdy vidí.Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lucie přesně tak, radosti je!!! Já dávám rukolu taky hlavně do salátů, někdy přidávám do těstovin a taky občas do omelety. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky za nabídku, popřemýšlím, ale poslednáí doubou mi to tady trochu s recepty vázne :-))). krásné dny!
Lucie Living píše…
Renato moc díky! A s těmi rajčaty , to si musím pamatovat...zkusím!!! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Inko, tak ale zase si užiješ na cestách :-)...jak já bych někam jela! Moc díky a krásné dny!
Lucie Living píše…
Šárko díky, už mi to tu někdo psal...určitě ho vyzkouším!!! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Dominiko kvete...bohužel :-))) a hrachu není nikdy dost :-)))! Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...