pěkně si prostřít...
...a dát si s přáteli něco opravdu dobrého!
Přeji pěknou středu!
Nejprve moc a moc velký dík všem za ohlasy k projektu ZERO WASTE FAMILY !
Prosím, pokud soutěžíte, hlavně vy co píšete komentář bez přihlášení k nějakému účtu, prosím, vraťte se a zkontrolujte jestli máte u vašeho komentu email, všimla jsem si , že u pár anonymních komentů chybí, stačí , když si ke svému komentu dáte odpovědět a dopíšete kontakt tam.
Bez kontaktu Vás nemůžu zařadit do losování.
Děkuju.
A teď zpět k prostřenému stolu, kamarádům a hlavně dobrému jídlu.
I když moje kuchařské aktivity s přibývajícími dětmi zatím klesají, máme na návštěvě často kamarády a ti vaří rádi :-).
Občas si prostřeme trochu víc slavnostně, to je většinou moje práce:-))),
ale o baštu se stará kamarád Pepino.
A tentokrát jsme měli indonéskou kuchyni.
Nemusíte za ní až do indonesie, ale pokud někdy zavítáte do Amsterdamu,
tak tam není o indonéské restaurace nouze a je to zážitek.
My jsme měli hovězí rendang a překvapilo mě že to není až tak složité si něco takového udělat doma.
Jen sehnat ty správné ingredience může být trochu oříšek, pokud nejste poblíž většího města.
Kompletní recept v češtině najdete tady .
A já taky zjistila, že si musím udělat zase nějaké zásoby ubrousků a dohledet všechny svícny a dekorace k tomu abychse při prostírání mohla pořádně realizovat (když už ne v kuchyni ) :-))), spousta věcí zůstala ještě po našem budování v krabicích.
Taky si někdy uděláte jen tak slavnostní večeři?
Myslím, že když si člověk pěkně prostře, samotná večeře se většinou protáhne a i po jídle všichni zůstanou u stolu se zapálenými svíčkavi déle a povídají si a je to mnohem příjemnější než jíst ve spěchu, čehož si asi všichni užíváme jinak dost.
No a když už jedu v tom neplýtvání, zrovna taková večeře v indonéském stylu je vhodná ke spotřebě různých zbytků, můžete totiž kombinovat přílohy bez omezení, pečené brambory i rýže na jednom talíři nejsou problém:-).
Mějte pěkný den!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie