na komáry...

...nebo spíš proti nim!!!



Přeji krásné úterý!
(Je úterý , že ? Teď o prázdninách mám s dny v týdnu ještě větší problém :-) )

Letos nám trochu zatápí komáři.
Maxe teda doslova žerou.
Po dvou nocích začal vypadat jako když má neštovice.
Asi od roku a půl trpí Max zlozvykem, když nemůže usnout klečí v postýlce a "trká " hlavou do pelesti. Už jsem se na internetu dočetla, že je to celkem častý zlozvyk u chlapečků a že by ho to do tří let mělo přejít, jinak je prý dobré na tom pak zapracovat a dítě to odnaučit aby mu to nezůstalo do dospělosti. 
No postupem času už "trká" méně, ale pro jistotu spí v cestovní postýlce, která má látkovou pelest.
Teď mě napadá, že na dovolené spal v normální posteli a vlastně "netrkal" vůbec. 
No, ale teď jak ho ta havěť celou noc konzumovala, tak nemohl spát a o tu látku si spálil čelo, za dvě noci na dvou místech.
Jsem ráda že jsme nemuseli na žádnou kontrolu k doktorovi, protože vypadal opravdu zuboženě, chuděra.
Chemii na hmyz nechci používat a bohužel, nechemický krém proti hmyzu nezabíral a odpařující se voda s citrónem a mátou taky ne.
Na internetu jsem dohledala, že nejen klíšťata, ale ani komáři nemají rádi vitamín B a tak jsme jela do lékárny a dopuji celou rodinu B komplexem.
To, zdá se zabralo proti žraní, nejen Maxovi, ale ty bzučivý potvory si nedají pokoj a když už jim teď nechutnáme tak obletujou a bzučí, snad víc než když jen nasávali.
Když už mě tedy nechají trochu vyspat děti, běhám po místnosti jak šílená uprostřed noci a třískáním těch potvor, si sama probudím děti.

Aby měl tedy Max klid, obětovala jsem lehké záclonky, které jsem před lety koupila.
Moje představa byla , že si je budu přendavat do všech oken na léto, aby pěkně vlály v letním vánku.
Ano to jsem měla ještě jen jedno, celkem velký dítě :-))).
Kdysi už jsem je podobně zkusila použít , když byl Max malý, ale to bylo spíš na ozdobu.
Teď jsem 4ks svázala a sešila k sobě. 



Když jsem to měla ve stroji, muž přišel domů z práce a pobaveně se ptal jestli si šiji svatební šaty (nejsme manželé, třeba to byla žádost o ruku ? :-))) ).

Je to dost dlouhé a v podkroví stačilo pověsit na trám.

Max je spokojený a funguje to, už je to zase moje zlato s kůží jako dětská prdelka. A celý mu to připadá každý večer hrozně zábavný:-).
Asi ušiju další , pro mě a pro Andy.




Ale kdyby jste měl někdo nějaký tip, jak bojovat něčím přírodním, proti komárům v domě, 
tak sem s ním.
Plácačku nepište, ta je přírodní a funguje, ale člověk musí být během jejího používání vzhůru!



Mějte se prima a užívejte letní dny!

Komentáře

Anonymní píše…
Sítě vám tam dát, předpokládám, nejdou.. Bez nich bychom byli taky v pr.... Letos je těch potvor fakt nějak hodně. Mějte se jinak hezky.
Zuza
Anonymní píše…
Lucko zkuste dát do všech oken levanduli - jejich vůně prý komáry odpuzuje. Přeji vám všem doma pěkné léto bez štípanců a bzučení komárů - Věra.
Anonymní píše…
Luci,levandule a takové ty citronové muškáty.Ale baldachýn je super!!
MíšaZ.
Ivana O. píše…
Slyšela jsem, že se dá na okno miska s bobkovým listem, novým kořením a hřebíčkem, vše se zalije horkou vodou a údajně to odpuzuje komáry. Vyzkoušeno to ale nemám, takže nepřítomnost komárů nemůžu zaručit :-)
Janet píše…
Levandule, skořice, hřebíček, ale moc to nefunguje :/ nejlepší je nevětrat :D
Anonymní píše…
Milá Lucie, mám manžela který je schopen kvůli jedinému komárovi zdemolovat byt jen aby s ním skoncoval. Loni jsme používali citron a do něj napíchaný hřebíček asi 6-8kusů. Fungovalo to dobře. Nápad byl z internetu od nějaké šikulky. Stačí skrojit patky citronu a střed dát do vody na pití. Přeji krásné letní noci bez komářího štípání. Babi Jířa
Alinka píše…
Dobry vecer, Lucie, zkuste repelent z hrebicku. Funguje, jen par dni trva vyroba :(. Cely pytlik (nebo dva) hrebicku zalijte vodou pripadne lihem a nechte dva tydny odstat. Slijte, nalijte do lahvicky s rozstrikovacem a pouzivejte jako klasicky repelent. Drzim palce a preju klidne noci ;).
Mirka píše…
Po dnešní noci je to i u nás aktuální problém .Brrrrrrr !!!Vyřešila jste to skvěle,jdu hledat nějakou záclonu...
Veronika P. píše…
Dobrý den Lucie, tohle vyřeší sítě v oknech jednou provždy. Nemusí být ve všech, stačí ty bez sítí jednoduše v inkriminovanou dobu neotvírat. Ale zřejmě to u vás nejde, to už byste je asi měli, že? Ale s těmi záclonami jste to vyřešila moc pěkně, vypadá to skvěle!
V.
Anonymní píše…
Dobrý den,my máme v oknech i dveřích francouzského okna od jara do podzimu sítě,myslim,ze jdou nějaké dat do všech typů oken,n echci strašit,ale i komáři prý roznáší boreliózu nebo něco,kazdopadne je to úleva,zadny hmyz v domě a větrání i při rozsvícením svetle �� tak Preju ať nad komáry zvítězíte.
Anonymní píše…
Komáři jsou hrozná havěť, četla jsem, že štípou jen samičky.Už jen jejich pískavý, krvelačný bzikot - stačí jedna taková potvora v pokoji a je po spaní :-( Sítě do oken i fr. dveří různých rozměrů vám udělají special. firmy na výrobu žaluzií, rolet, sítí apod., stačí zapátrat na netu. Záclonka mně osobně by nepomohla, to bych musela mít i špunty do uší - po pravdě, když jsem viděla poprvé vaše bydlení v ďolíku a četla o potůčku, tak to bylo první co mě napadlo, že se tam musí dobře dařit komárům:-( zrovna tak všelijaká stojatá voda - různá jezírka, nádoby na pochytanou dešťovou vodu - to je doslova komáří líheň. Tak pevné nervy v boji s tou havětí, vám přeje Alena.
Anonymní píše…
Dobrý den..zkuste si taky sehnat rýmovník...stačí dát k oknu..mělo by to fungovat. Sice bydlím v paneláku,ale zatím neotravují jako v minulých létech. Roste velmi rychle a voní po pepermintu nebo eukalyptu. Dostala jsem doporučení od květinářky. Pěkný bezkomáří zbytek týdne Radka S.
Marie píše…
Luci já kupuji v TOP drogerii odpuzovač komárů,Conner Frech-DEO Liqid s olejovou esencí z jávské citronové trávy a Eucaliptu.Je tam takový tlustý knot a jen se povytočí víčko a vydrží 4 týdny za 49,90 Kč.Mě stačí jeden ,ale do baráku jich bude potřeba víc.
Marie píše…
Luci já kupuji v TOP drogerii odpuzovač komárů,Conner Frech-DEO Liqid s olejovou esencí z jávské citronové trávy a Eucaliptu.Je tam takový tlustý knot a jen se povytočí víčko a vydrží 4 týdny za 49,90 Kč.Mě stačí jeden ,ale do baráku jich bude potřeba víc.
Lucie B. píše…
Sítě do oken jsou určitě nejlepším řešením. A s tou boreliozou je to pravda, dcera ji měla od komára.
Anonymní píše…
sítě, nebo když větrat tak nesvítit v domě, aby nenalétali dovnitř.
Anonymní píše…
nebo http://www.babylife.cz/babylife/eshop/85-1-Sitka-proti-hmyzu-na-postylku/0/5/14833-AKCE-Emitex-Sit-na-postylku-140x70cm-cerna

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...