konec léta...

...čas svetrů 

Přeji krásný pátek!


Jaký byl start nového školního roku?

U nás pohoda, až na malou Adamovu nehodu se zelenou barvou:-).
Po návratu ze školy, jsem vzala prcky na zahradu, Andy si leze po trávníku a studuje ho velmi podrobně a Max si vedle kopal se dvěma balóny najednou, byl takový klídek a pohoda, že jsem se pustila do likvidace džungle, která vznikla v záhonu na přední zahradě.
Ale nestihla jsem vytrhnout ani tři plevele, když se s brekem přiřítil Adam a obě ruce měl po lokty zelené od nějaké barvy.
Adam ječel, že to nejde dolů a že už mu to zůstane a že prý promiň já zničil kuchyň, když jsem to šel mýt jarem!
Chvíli jsem měla strach, že má pravdu, ale nakonec to dolů šlo, našla jsem aceton, ale v kuchyni mi to vyčistilo spolu se zelenou barvou i potisk dlaždic na tapetě za dřezem :-))).
No a když jsme večer ostříhali nazelenalé nehty úplně nakrátko, tak měl Adam ručky jako z alabastru :-).


Ale Adam byl pak celý den moc hodný  a dokonce si všechno i připravil do školy a sám.
A já si večer ještě stihla vyjít s kamarádkami, rozšouply jsme se daly jsme si pivo bez alkoholu, kafe bez kofeinu a mojito bez rumu :-).

Ale já chtěla dnes napsat, jak se vždycky v tomhle období těším na svetry.
Stejně je to super zařízené, že je ten rok poskládaný tak, aby měl člověk vždycky s koncem jednoho ročního období , chuť na to další.
Alespoň já to tak mám.

Svetry jsou v tomhle čase můj oblíbený kousek šatníku, hlavně ty na rozepínání (správně asi cardigan), které se dají po teplém dni k večeru jen tak hodit přes nějaký ten letní outfit.


A vlastně pro mě je to celoročně první věc, kterou si ráno beru na sebe, ještě na pyžamo.
Pokud nejsou opravdu tropické dny, tak i v létě si v něm dávám venku svoje první kafe (a taky pokud mě děti nechají :-)) .
V mém šatníku, tenhle typ svetru nahradil župan:-).


A i když jich mám hned několik, většinou přírodní neutrální barvy, tak v obchodě po nich stejně vždycky pokukuji.


Často mají i tu výhodu, že když je během dne někde sundám, v autě nebo na procházce a ne zrovna "ladně" uložím na sedačku  nebo pod kočár, tak i když si je pak zase hned vezmu na sebe, to že místo jejich uskladnění by se dalo srovnat s ústy přežvýkavce, není vůbec znát :-).


A tak pokud bych někde viděla pěkný, světlý, možná s nádechem do růžova, tak asi neodolám :-).


A co vy a svetry ?
Taky už se na ně těšíte ?




Mějte pěkný, pořád ještě letní víkend!



fotky PINTEREST

Komentáře

Anonymní píše…
Chi,ja už mám prichystaný obrovský čiernobiely pléd-kohútia stopa-vlna hodváb:-)
S tými tapetami-kachličkami a acetónom-tu niekdy sa zrodil môj industriálny štýl-nezničiteľný, žiadna kašírka!
Anonymní píše…
PS: Svetre moc pekné, aj ja by som si dala povedať na tú púdrovú pink:-)
Unknown píše…
Práve som v týždni kúpila kardigan, síce čierny bez zapínania ...a hodaci ku všetkému..ale pink by som brala ...milujem svetríky, pončá...
Káťa píše…
napadlo mě, jak žijete docela bez blízkých sousedů a nebyli jste místní, kamarádky máte mezí místníma,nebo ty z minula někde z města? jestli se dá odstěhovat na odlehlejší místo a najít tam kamarádky?:)
Andrejak diary píše…
Já už se nemůžu dočkat, až se aspoň trochu ochladí. Miluju podzim, ranní mlhy, kaštany, padání listí a samozřejmě i svetry :) snad už se brzy dočkám :)
Amelie píše…
Svetr mám zrovna na sobě, podzimní období mám také ráda.
Janet píše…
jojo tzv. sweater weater, to já můžu .)
Ahoj Lucka, v prvom rade sa musím priznať, že som úplne závislá na tvojom blogu a chodím sem pozrieť asi každý deň :) a čo sa tých svetrov týka,prvú vec , ktorú som si teraz ako tehotná kúpila, bol sveter :D :D velký biely, ale mám rada veľmi aj pončo, tých mám tiež niekoľko :)
Radka píše…
Jsem na tom podobně jako vy. Dlouhé svetry miluji. A ten na první fotce mě doslova uchvátil. V pondělí jedu pro vlnu :-)
Lucie Living píše…
Káťo kamarádky mám i mezi místníma, ale to si zajdem spíš na kafčo k sobě navzájem. Vyrazit jsem si byla s kamarádkama se kterýma se známe cca 25 let a vídáme párkrát do roka. Dá se najít , ale čplověk musí mezi lidi i když třeba ze začátku úplně cizí. Krásný dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...