s podzimní...

...náladou!





Přeji krásný pátek !

I když zatím,to tak venku nevypadá, dnes by mělo skončit nádherné letní počasí.
Ale já mám podzim ráda a už se na něj těším:-).

Měla jsem docela strach jak to zvládnu, když mi hlídací teta odjede na dovolenou, ale musím říct, že už to docela jde.
Pokud všechno klapne Max bude chodit od příštího týdne na dvě dopoledne do školky a až jednou vyexpeduju do nějaké školky i Andy, můžu jít z fleku pracovat do nějaké spediční firmy jako koordinátor logistiky :-))).
Myslím, že matky mají pro tuhle práci všechny předpoklady a zkušenosti a čím víc dětí tím líp :-).

Mám radost , že se mi daří tak nějak motivovat Adama k tomu správnému postoji ke škole.
Rozhodně se nevrhá do učení s nadšením, ale tak nějak mám pocit, že pochopil, že boj je marný a že spolupráce bude lepší a efektivnější.
Občas mi sice řekne, že ho moje dotazy na školu a na učení otravují, ale lepší se to.
Tak třeba už si zapsal do sešitu na úkoly, že příští týden píšou test.
Sice si nenapsal z čeho a už to neví, ale dnes má za úkol to zjistit:-))).
Trochu si taky říkám, že když venku nebude tohle super počasí, nebude mu tolik líto, že místo běhání po venku, bude psát úkoly.

My jsme na podzim připraveni a tak i doma to dostává trochu podzimní nádech...





...z venku jsem si donesla "podzimní" kytici...




...zapálila jsem si svíčky ...



...rozlila si na stůl ranní kávu :-)...


...a na naaranžovala podzim .


Ovšem netrvalo dlouho a můj "nej" pomocník mi byl v patách...


...no vlastně byl v mžiku na stole...



...a očuchával, jestli to voní :-) a když jsem mu nedovolila ochutnat kytici, tak mi alespoň štípnul jablko:-).


Já jsem si teď hodně spravila náladu, kterou jsem měla poslední dobou trochu na nic tím, že jsem se pustila do "dodělávání".
Funguje to úžasně, snažím se dokončit plno načatých věcí, které nejsou nijak lákavé a jsou pracné a i když ta práce na nich, není skoro nikde vidět, tak pocit, že to je hotovo, je seuper a o to jde!
Je hrůza, kolik takových "prkotin" mám všude kolem sebe ať už jde o vyklizení mrazáku, nebo roztřídění hraček a přeházení  věcí z jednoho dětského pokoje do jiného. Nebo skříňka plná "pokldů", které tam vlastně vůbec nepatří a nepatří ani k sobě a po jejich uklizení na správná místa zjistím, že mám vlastně jednu volnou skříňku. Taky jsem se vrhla na liché ponožky a v koši s prádlem plus šuplíkách, jsem jich našla 37 ks !!!
Ale vždycky když jednu takovou "prkotinu" zprovodím ze světa, mám pocit, jako bych kus hory přenesla :-))).

Těším se na dny se zapálenými svíčkami, na topení v kamnech pak na večery se svařákem nebo horkou čokoládou u nich, na přikládání, na dlabání dýní, na první narozeniny naší holky, na procházky podzimní přírodou, na těšení se na vánoce a tak vůbec :-)

Máte rádi podzim? 

Mějte krásný, ještě letní pátek a taky pohodový, už trochu podzimní, víkend!

Komentáře

Ansi píše…
Miluju podzim
...a taky zimu, jaro a léto :)
Pohodový pátek milá Lucie
A
Anonymní píše…
Já bych to léto ještě pozdrzela.Deti můžou běhat nahate,bosky a bez plen��
Anonymní píše…
Milá Lucie,
ani nevíte, jak mě vaše poslední příspěvky uklidňují. Já si totiž donedávna myslela, že buď Vy jste superžena nebo já jsem totálně nemožná. Ale jak jste nedávno psala, že Vaše cestování na Lipno byl stres, který skončil hádkou s mužem, nebo teď o těch poztrácených ponožkách, tak si říkám, že třeba zas tak úplně nemožná nejsem, že se tyto "jevy" třeba fakt vyskytují všude:o)
A k vaší otázce: líbí se mi, že je ještě teplo a dá se večer sedět
na terase, ale na ten pravý podzim se moc těším, protože ho miluju a to ze stejných důvodů jako Vy. Zdravím Vás, Hana
Martina BARABASCA píše…
Lucko krásné podzimní. Podzim miluju a těším se...i když letos léto nebylo tak horké, tak se mi i léto líbilo :)
Martina
Barevným laděním jsem rozhodně podzimní typ, ale podzim je u mě vždy o únavě a touze po odpočinku. I letos už mi bliká "low batery" :-) Ale až poprvé škrtneme v kamnech (to mi připomíná že letos v létě jsme vůbec nepřitápěli jako roky před tím, kdy se vždy na pár dní razantně ochladilo) a já si dám svařák a zachumlám se do deky :-)
Hana píše…
Lucko moc krásný příspěvek- dostal mě Maxík jak s obdivem " laská "kytici na stole...máte doma skvěle k podzimu našlápnuto,tak ať dny plynou podle Tvých představ.....
Těším se na podzimní dny - mám ráda každý den, který se povede....Hanka
Siraelxy píše…
Podzim je mým nejoblíbenějším obdobím. Miluji zapálené svíčky, pošmourno, kdy s knížkou v ruce usrkávám kávu a poslouchám déšť za oknem. Budu muset napsat článek o podzimu....
Daniela píše…
Ó jé .. ten poslední odstavec o dodělávání rozdělaného mi mluví z duše :) Právě jsme po sedmi letech vydláždili garáž a já se těšila, jak to všechno, co jsme vystěhovali na zahradu postupně vytřídíme a zaklidíme jen to, co opravdu potřebujeme ... A co? Blížil s déšť, takže v garáži je opět všechno a zítra to na nás čeká :) Jo a podzimu, svíček dýní a horké čokolády se nemůžu dočkat :) Daniela
Marie Tomšů píše…
hmmm, ten koš plný ponožek a ty liché, mé nekonečné černé svědomí
Anonymní píše…
Pekné a so všetkým súhlasím (hory tie zdolávam doma, nie v Tatrách:-)),
len tie labilné svietniky a zapálené sviečky niéé, och....u nás už dávno nefungujú ako podčiarknutie pokojnej atmosféry:-), skôr nepokojnej :o(....no Milo bol okrem iného aj pyroman!
Drzá Zuzana píše…
Ta dekorace ve váze na stole je nádherná!
A liché ponožky, to je kapitola... Mně se často stane, že se mi při praní nějaké zamotá do rukávu nebo nohavice, a pak ji zaboha nemůžu najít.
Krásná atmosféra!!
Lucie Living píše…
Já se vždycky těším na to další období, stejně je to super zařízeno :-). Krásné dny!
Luci, podzim rada mam a uz se tesim, az si to doma patricne vypodzimnim. Hezky den. M.
Lucie Living píše…
No to je sice pravda :-))), ale přírodu asi nezadržíme.
Lucie Living píše…
Hanko , moc díky, ale určitě je to u nás jako všude, možná kdyby se našel někdo komu se ty ponožky neztrácí, mohl by dávat lekce jak na to :-))). Krásné podzimní dny!
Lucie Living píše…
Martino, přesně, letošní léto mi taky moc vyhovovalo. Krásný dny!
Lucie Living píše…
Andreo , tak "low batery " já mám poslední dobou stále a je pravda, že i když celkově nebylo léto tak horké , taky si nevybavuju že bychom topili a vlastně jsme ještě stále v kamnech ani neškrtli a to už je druhá polovina září. Ale na podzim se těším i tak :-))). Krásný dny!
Lucie Living píše…
Hanko moc díky, Max je opravdu "všudybyl" a sápe se po všem, ale už ví , že co je ve váze může očuchat a pak dělá obdivné pohledy jak je to jako hezký :-))), má te'd období kdy mi hrozně pčipomíná krtečka. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Hmm tak svíčky si zapálím, ale kávu většinou hltám a knížku mám v ruce když tak nějakou dětskou :-), ale i tak mám podzim moc ráda. krásné podzimní dny !
Lucie Living píše…
Danielo, tak to je přesný. Kvůli dešti a náhlému schovávání věcí jsme kdysi úplně zazdili prostor pro posezení před domem, pak nebyl čas to přebírat a vlastně už se do toho bince jen přidávalo...po dvou letech jsme se do toho na jaře vrhli a posezení zase vydolovali, tak doufám, že se zadařilo binec zavčas uklidit ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
nejlepší byl náš Adam, nabíl se že je klidně odnosí, prý mu neva když bude mít každou jinou :-)))
Lucie Living píše…
oj Alenko! Tak Adam tu měl jednou taky kámoše s tímhle "hobby" a načapala jsem je jak si rozdělávají ohýnek přímo u domu!!! Maminka mi pak potvrdila, že prý na něj bacha, tak jsem ve střehu když jsou u nás. Krásný podzimní dny a teda i bez svíček.
Lucie Living píše…
Aneso, tak kdyby byly ty ponožky v nohavici nebo rukávu, tak se to časem najde, ale ty naše prostě mizí ze světa :-))). Krásné dny a děkuji!
Lucie Living píše…
Olívko,moc díky. Přeji krásné dny !
Lucie Living píše…
Marcelko díky a krásné dny!
Anonymní píše…
Děvčata můj současný manžel, který žil 16.let sám , tvrdil, že jsem divná... že se nám ztrácí ponožky. tak jsem ráda, že nejsem sama :-D hezké dny JP

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...