Inspirace ...

 ... k životu.



Tak přesně pro tu si chodím do lesa. Taky pro rovnováhu.

Vždycky když se sejdou náročné dny, hodně práce, starosti se kupí, taky nenadálé události se hromadí a plány které člověk v jednu chvíli má jakž takž sesumírované v hlavě se bortí a to nemluvím o tom jak je stresující, když máte ty plány napsané a místo uspokojivého odfajfkování kroužkujete priority a přesunujete plány sem tam .

Poslední dobou se mi daří dobře vycítit kdy mi tyhle situace začínají přerůstat přes hlavu. Do života se vkrádá chaos a každá další maličkost se zdá být větší problém než vlastně je. Třeba jen dorazíte do horkem rozpáleného bytu s rukama plnýma týdenního nákupu, víte že teď zabere alespoň 20 minut to vše roztřídit a po zemi se válí chuchvalec prachu a člověku se najednou chce skoro brečet.

To je ta chvíle kdy je na čase uklidit ten nákup  a vše ostatní co jde odložit a zajet do nejbližšího lesa a prostě se nechat vtáhnout přírodou do klidu. Mně se tohle už mockrát osvědčilo a 2 hodiny v lese jsou nejlepší lék na přicházející úzkost, stres nebo začátek deprese.

A protože já to dnes už cítím dost předem, že bych se mohla dostat za hranici vlastních možností, tak si tyhle pobyty plánuji i preventivně.

Sbalím deku termosku s čajem nebo kafem, svačinu, zápisník a jdu. Jdu sama a bez konkrétního plánu. Po lese chodím podle toho jak se rozhlídnu a kam mě to zrovna táhne, často jsou to místa kam z dálky dopadá slunce na mech .



Beru s sebou zápisník, protože někdy stačí vysypat všechno co má člověk v hlavě na papír, prostě jen tak sedím a vždycky když mě z pozorování přírody odvede nějaká myšlenka tak si to její téma napíšu, jsou to právě většinou všechny ty starosti a věci , které je třeba řešit, ale protože je toho najednou moc nastane zácpa a člověk vůbec neví kde začít. Píšu si to bez ladu a skladu a až doma tomu dávám nějaký řád  :-). V tu chvíli mi to jen uvolňuje místo v hlavě :-).



Pokud mám v dohledu kameny, neodolám a zkouším je postavit. Je to jako meditace a ne vždy jsem v rozpoložení  že to jde. Ale když jo je to velmi uspokojivý pocit. Je to jako důkaz, že něco co vypadalo jako že to nejde, tak nakonec stojí samo a stejně tak se pak dívám na ty svoje starosti:-).Pokud se moc snažím a tlačím na to ba stál, pokud spěchám  tak se to nepodaří, potřebuje trpělivost , klid a mojí pozornost a pak to jde. Přesně jako každá životní situace.





A nakonec les je plný inspirace. Tolik zajímavých detailů. Je jedno kolikrát jsem na tom místě byla, je to prostě vždycky trochu jiný a vždy krásný a uklidňující.










A tentokrát jsem si ustlala na místě kam chodím, když v meditaci slyšíte " zavřete oči a představte si krásné a bezpečné místo" :-)

A jak často zavítáte do lesa vy? 

Mějte pěkné poslední letní dny.


Komentáře

Anonymní píše…
To je úplně úžasný. Moc obdivuju a tleskám!
Marketa píše…
Krása...moc ráda vás sleduji
Anonymní píše…
Krásné mám to podobně a jsem ráda,že po mnoha letech trápení jsem se dopracovala na popodobnou cesstu
Anonymní píše…
Luci, vy jste tak tvůrčí bytost, že je naprosto jasný, že jste velice vnímavá (to znám z vlastní zkušenosti), kdy vnímavost a empatie člověka hodně vyčerpají. Ale bude zase líp, nadechnete se a budete dál tvořit. Užívejte babí léto, les a přicházející nádherný podzim, to vám určitě dobije baterky. A taky ti Vaši tři kousci Vám tu energii nejen berou ale taky dávají. Moc zdravím!
Anonymní píše…
Krásná inspirace - od lese a hlavně od Vás Luci. Člověk si musí uvědomit, že bez mraků slunce nesvítí a to je někdy těžký. Přeji hodně energie a nadhledu
Anonymní píše…
Pohlazení! Děkuji moc, Lucie.
Anonymní píše…
Moc pěkný příspěvek. Taky ráda chodím po lese. Mám ho kousek, takže když si potřebuji vyčistit hlavu jdu tam.
Pohodový den !
Hanka http:// bavi-mne-to.blogspot.com
Marta píše…
U nás dost na stres a úlevu od vyčerpání u dětí pomáhají antistresové hračky, se kterými si ale pravda také čas od času já jako maminka hraju. Ono to celkově člověka uklidní asi jako joga.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023