velmi teplá sobota
Tak dnes to tedy na práci na skalce opět nevypadá, neboť bych se asi uvařila. Tak jsem alespoň doplnila obsah do vázy v obýváku...
... a udělala rychlou čínu. Moc mi chutná a je to hrozně jednoduché jídlo...a snad i celkem zdravé.
Suroviny:
kuřecí nebo krůtí prsa (ale asi jde použít jakékoli maso, či soja)
lžička solamylu
sojová omáčka (já používám sladkou)
lžička vegety nebo já teď používám podravku NATURA
pórek (na 3kuřecí prsíčka mám 2 pórky)
olivový olej na smažení
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky zasypeme lžičkou solamylu a lžičkou podravky, zalijeme sojovou omáčkou cca 3pol. lžíce , ale může být i víc, nechat chvilku uležet (ideální je cca 1-2 hodinky před přípravou na lince -přikryté). Nakrájet pórek na kolečka cca 1cm silná.
Rozpálit pánev s olivovým olejem a osmahnout maso, když už je z venku hotové, přidat pórek, promíchat a když pórek jen lehce začíná vadnout, přidat ještě trochu sojovky podle chuti. čína je hotová, když se kolečka pórku začínají po poklepnutí vařečkou sama rozpadat. Pozor - pórek by měl mít svěží zelenou barvu a měl by křupat - aby to mělo tu správnou chuť.
Příloha: vařená rýže, ale dá se to jíst i s čerstvým chlebem.
K pití se asi spíš hodí bílé, ale měli jsme od včera rozdělané červené a taky nám to šmakovalo :-)
Pokud to někdo vyzkoušíte dejte mi vědět zda se povedlo a jestli to chutnalo:-) Díky.
Tak krásné, horké odpoledne...musím se jít "zchladit" :-) Muž právě zprovoznil zavlažovací systém celé zahrady, takže u nás velká radost.
Komentáře
Přeju príma večer a ať se dílo daří!
Vivi
RECEPTÍK MÁM SKORO PODOBNÝ. MÍSTO PÓRKU POUŽÍVÁM RAJČATA A PAPRIKU. PŘÍLOHA TĚSTOVINY.
S PÓRKEM VYZKOUŠÍM.
PŘEJI PŘÍJEMNOUZ NEDĚLI.
BOHDA
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie