říjnový víkend, ...

...překvapení a zajímavé poznání :-)

Přeji krásný nedělní večer blogerky!

Takhle to u nás vypadá v polovině října...k tomu plnobarevnému podzimu už je to kousíček. V pátek jsem se šla po práci projít...



...a svítilo krásně sluníčko...ale už nehřálo...zato jsem měla stín jako obr !


Na obrázku je i část té naší terásky...ale zatím nám tam ještě trčí ze země různé dráty :-)

Ohledně toho překvapení...která má můj muž moc rád :-)))
 V pátek nám přijeli na týden děti ( dvě instantní:-))


Adámek měl obrovskou radost a sobota byla ve znamení bowlingu...jedno kolo jsem vyhrála !!!


No a v neděli vzal můj muž děti do aquaparku a protože jsou všichni "vodníci", občas máme v koupelně potopu ...to většinou když Adíka při koupání hlídá taťka :-))), strávili tam opravdu celou neděli.

Já jsem se mohla věnovat svým "oblíbeným" činnostem:
žehlení
praní
utírání prachu
leštění
vysávání
vytírání...a tady jsem učinila během dneška zajímavé poznání:

Vždycky jsem upřednostňovala hadr a koště místo mopu. Naše babička (moje maminka) si na různé nové "mopy" všeho druhu potrpí a tak si pořizuje mop s provázkama, mop s proužkama , mop s kyblíkem (co se rád převrací uprostřed místnosti:-)), mop....atd...
Nicméně po narození Adámka jsem si zjednala po na radu svého muže "paní na úklid" . Paní byla mladá prima holčina a používala na vytírání mop, který jsem si pak pořídila také...když ho má profesionál, tak musí být výborný, že!
No , používala jsem ho doposud s trochu zaťatými zuby , protože hadřík na konci tyče se vždy super namočil, pak rychlým otáčením vyždímal...ale jaksi když jsem to otáčení chtěla zastavit tak se celý ten mechanizmus nějak "vyvlékl" a já musela rukama do kýblu ...mechanizmus nasadit. 

Mám ho asi  4 roky  a dnes jsem přišla na to , že když tu tyč skloním dolů, to otáčení se zastaví aniž bych pak musela něco opravovat a nasazovat!
Hurááá po 4 letech jsem se naučila zacházet s mopem!!!
(už se přestávám divit vtipům o blondýnách)

Každopádně během dnešního poklidného dne, jsem si vzpomněla , že se blíží vánoce a že budeme zase se svou sestrou a neteří péct cukroví. V počítači  jsem našla fotky z prvního pečení, tenkrát jsme si plánovaly napsat kuchařku byl to rok 2002...ještě jsme se k tomu nedostaly, ale od té doby společně pečeme každý rok...už z toho máme rituál a baví nás to:-)))



Přeji všem pohodový večer a ještě pohodovější start nového týdne!




Komentáře

Lezarts píše…
Kdy že vyjde ta "kuchařka vánočního cukroví"?
A i na mop se musí někdy študovat :o))
Jana píše…
To cukroví vypadá nádherně! S mopem je to u nás tak, že máma se s mopem neskamarádila a pořád tvrdí, že nejlepší je zakleknout a vytírat ručně. Já tvrdím, že když je po vytírání mopem voda v kýbli špinavá, tak ta podlaha prostě musí být čistá. A tak vedeme nekonečnou diskuzi :)
punkveruska píše…
Ahoj Luci,
podzim Vám krásně vybarvuje okolí.
A cukroví? Hned bych ochutnala :-D
Krásný den
Věrka
Januška píše…
Krásné fotky,mopy nemám ráda, vše dělám růčo a kolenačky :)A na pečení se už taky těším a doufám, že si to letos užiju - vloni mi napekla maminka a kamarádka, protože jsme bourali jádro a kuchyň nebyla funkční...jsem ráda, že to máme za sebou.
Unknown píše…
Juuu, to vypadá báječně, to cukroví, a i jinak máte krásné fotky. Jsem tu dnes poprvé a ráda se vrátím.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023