stromeček...

...vánoční

jaký asi letos bude?



Díky blogu ,už mě chytá velmi vánoční nálada...tedy trochu stres...ale beru to pozitivně, třeba se mi letos podaří nakoupit vánoční dárky včas!

O výběru stromečku u nás již několik let rozhoduje muž...který mě rád překvapuje (někdy mile...někdy méně mile...a někdy mě dohání k šílenství :-))

Když jsme měli první vánoce v našem "renovém" domě...bez ptaní dovezl obr strom....no tenkrát... alespoň tu bylo něco, nábytek jsme neměli ještě žádný :-)


...rok 2008...opravdu čerstvý obývák (dlažbu jsme si pokládali sami 13.12.) a já tenkrát nevěřila ...že ty vánoce oslavíme...bohužel celý strom nikde nemám ale měl asi 3,5m! Ozdoby a světýlka byly asi jen na jedné třetině stromku. 





Další rok jsem doufala v menší stromek...protože přeci jen s tím měl i můj muž dost práce, tak jsem myslela, že se poučil...








....nepoučil!
Tenhle měl až ke špici 4,5 m!
Ozdob jsem měla stále málo a jejich výběr byl velmi nenáročný...kupovala jsem v obchodě , který funguje nonstop, co se dalo... hlava nehlava... v tomto případě koule nekoule! A ještě jsme s dětmi použili Adámkovi plastové kuličky-takové ty, na hraní v bazénku plném kuliček ...hodně jsou vidět ty modré, žluté a oranžové :-)


Ovšem tyto velké stromy se těšily velké oblibě u naší kočičky Pupu!



Dnes už na tyhle stromky koukám jinak...ale tenkrát to byly nervy! Kolem domu staveniště...tedy v době přesunu stromku zvenku dovnitř - samé bláto...asi si to umíte představit...no a jehličí z vánoc se u nás nacházelo ještě v létě :-)

Minulý rok...to mému muži nevyšlo (nebo se konečně poučil)...


..takže pro rok 2010 to byly pouhé 3m! Ozdob už jsem měla dost a tak jsem ho ladila do červeno-zlata :-)


No a co nás čeká letos....to se nechám překvapit :-)

A co vy , blogerky...už to máte s stromkem vymyšlené?


Mějte se moc krásně ...venku to na vánoce ještě nevypadá !

Komentáře

Lezarts píše…
Právě jsem se rozhodla co to bude u nás, Vánoce jak z "kanafasu", na chalupě v Tyrolech.
Vidím, že u vás to bylo, občas, na stavění lešení ke ozdobení "stomečku":-)
Já mám zase tolik ozdob, že asi budu otevírat půjčovnu s ozdobama:-))), Kdyby ti chybělo, můžeš zaskočit, určitě by jsi si vybrala.Viz. článek, zloňského roku, na mém blogu.
René píše…
Ahoj Lucko! Díky za pobavení, trošku se ti škodolibě směju a zároveň ti za tak velké stromky závidím. My měli vždy košťata. Ještě ti musím pochválit pokoj Adámka. Ten námořnický styl je super nápad! Dám ti typ. Teď mají v Tchibu ve slevě námořnické povleky na poštářky. I poštovné teď mají za polovic. Už jsem si o něj napsala Jéžiškovi:) Krásné dny! René
Susie píše…
Lucíí ahoj :-)) děkuji za pobavení :-)) u nás to bylo vždy naopak, to já chtěla velký strom a vždy jsem ho i zajistila haháá nezapomenu na ..., ale to snad jinde.. třeba Vánoční mini vyprávění u mě na blogu :-)).. Držím palečky, ať Tě tento rok manžílek mile překvapí*** :-)a.. už začínám nasávat vánoční atmosféru .-) a těšit se :-)
karinszaubereien.blogspot.com píše…
hallo wunderschöne bilder zeigst du da da bekommt man lust auf vanoce hezky tebe zdravim karin
Room of karma píše…
Härliga julen är snart här?:)!

kram CC

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023