Výlet do Švédska,...

...kterým mě minulý týden překvapil můj muž ,byl super rychlý ,ale jak jinak než úžasný. To že jsem prolezla všechny obchůdky s bytovými doplňky asi nemusím moc zmiňovat :-)...škoda že jsme s sebou neměli náklaďák ...všude plno krásných vánočních nápadů...tak jsem si alespoň nakoupila spoustu časopisů pro inspiraci :-)



Podařilo se nám navštívit naše přátele, kteří žijí někde uprostřed Švédska a byli moc milí a pozvali na nás na párty , kterou pořádali...a tak jsme se úžasně najedli a napili a pobavili :-)

Miluju ty domečky , kde v každém okně svítí svíčka, lampa nebo lucerna :-)
Naši přátelé jezdí často do Čech, protože se jim tu líbí a moc jim chutná česká kuchyně a my jezdíme ze stejného důvodu do Švédska :-)

Můj muž tam byl o pár dní dřív než já , pracovně...proto ten náhlý nápad a i přes to, že jsem se musela rozhodovat hodně rychle ...bylo to velmi jednoduché rozhodnutí! 
Švédsko je mou nejoblíbenější zemí.



Ovšem velmi zajímavou jsme měli cestu zpět!
Let který měl trvat asi 1,5 hodiny se nám protáhl na hodin cca 6,5...a to proto, že v Praze řádí již několik dní  ( a podle předpovědi ještě několik dní řádit bude) inverze a v mlze byla viditelnost méně než 300 m.

Nejprve jsme kroužili asi hodinu někde nad Prahou...létání snáším dobře , ale už jsem si připadala jako pasažér takových těch letadélek ,co krouží na provázku v hračkářství, jen mě trochu znervózňovalo, že ten provázek nám chybí :-)...po hodině vyhlídkového letu nad bílými mraky nás poslali přistát do Karlových Varů...no alespoň zkušenost , tam bych asi jela jindy raději vozem ! Po dlouhém čekání asi  tak 6x původně slíbených 10ti minutách přijel autobus a vezl nás na letiště do Prahy...ve tmě a v mlze...od tamtud jsme jeli ještě asi další hodinu a půl , každý svým autem , ve tmě a v mlze (husté tak, že by se dala krájet..pořád jsem čekala že dojedem k Brčálníku a navštívíme Rákosníčka :-)) domů...po příjezdu jsme měli oči jako králíci ...uf!

Bohužel jsem musela zrušit ten večer plánovanou návštěvu divadla...a tak musím honem vymyslet nějakou jinou, kde užiji svou novou garderobu :-)

Každopádně i na tomhle děsivém počasí je možné najít něco krásného...


...navštívil nás "dědeček Mrazíček"


Přeji krásné mrazivé dny a moc moc děkuji za milé komentáře a návštěvy u mě...a už se těším až si zase v klidu sednu a prolistuji vaše milé blogy!







Komentáře

Unknown píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown píše…
Lucko, Svedsko, tedy presneji Stockholm, stoji hodne vpredu na mojem seznamu na pristi kratkou dovolenou. Akorat dam asi prednost jaru nebo letu :o) Doufam, ze se to pak obejde bez tech leteckych lapaliji. Mej prima den, Katerina
Lezarts píše…
Vítej ve zdraví z výletu! Už se těším na výsledky ze skandinávské inspirace:-) Já zatím jezdím do Švédska přes "Ikea", jsem hrozný pecivál. O to víc, si ráda o cestování druhých počtu!
Monika píše…
Mila Lucko, vylety na posledni chvili jsou vetsinou ty nejlepsi. Ja bych nejspis v krouzicim letadle silela, kdyz opravdu nemusim, neletam :)
Moc hezke fotky, ahoj Monika.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023