to je práce...

...na zahrádce!


Krásný nedělní večer přeji blogerky!

Doufám, že jste měli pohodový a odpočinkový víkend!

Jako my :-)))!

Ale odpočívali jsme prací, měli jsme totiž půjčenou techniku a tak se dělala drážka v zemi, na kabel, který vede k zahradnímu domku, pracovali jsme na to m všichni i Adam...



... a taky jsem založila svou zeleninovou zahrádku:-)



Místo na záhony ještě rozhodně není finální, ne že bychom měli málo místa, ale  rozhodnout se kam co dát do toho nového volného prostoru, to není žádná legrace...
...naopak ...
...když si dáme dohromady co všechno bychom tu chtěli mít, tak ten prostor bude možná i malý :-))).

Krokusy v trávníku už pomalu odkvétají, zato mini narcisky...


...ty jsou v plné síle a vypadají hrozně roztomile:-)

Technika v samém finále zklamala a tak se muselo i opravovat...



...a to hrozně moc baví Adama:-)!



Teď k mojí zahrádce...



... nechtěla jsem se pouštět do ničeho velkého, spíš to zahradničení vyzkoušet a při prohlížení fotek, krásných, zeleninou zarostlých, dřevěných, vyvýšených záhonů, vzpomněla jsem si, na paletové nástavce - dřevěné ohrádky ve kterých občas vozili dodavatelé materiál a pár jsme jich dokonce měli doma a tři muž dokoupil, jedna stojí ani ne 100,-.
Je to velmi snadné na postavení protože mají v rozích panty a tak se ohrádky jen rozloží, naplní zeminou a můžeme zasít:-))).

Je pravda, že když se teď dívám na tu svou mini zahrádku z okna, je to opravdu hodně mini :-))), ale uvidíme jak se nám bude dařit !

A taky mi poprvé vyrostly a zdá se, že i vykvetou vlastní tulipány na záhonku...


...který je taky takový můj hokus pokus...
...aneb od všeho trochu!


Tak tolik z našeho "zahradnického" víkendu. Mimi si zatím spokojeně, přes den chrní a přes noc řádí  a vůbec to nevypadá , že by se mu chtělo ven :-)

Mějte krásný večer a zítra prima start nového týdne!

Komentáře

Anonymní píše…
Dobrý večer,Luci :)
ty mini záhonky jsou prima, moc se mi líbí.. držím palce ať se daří a zelenina roste.
Hezký večer a klidnou noc, pokud mimi dovolí.)
Petra
Unknown píše…
Ahoj Lucko,
co bych dala I za takovou pidi zahradku jak tt pises.Urcite se ti to tak zalibi a zadari jako vse, ze budete pridelavat:-)
Moc zdravim!
Unknown píše…
Lucie je to krása, jak jste rychlá, něco sem hodíte, že si to vyrobíte a najednou je to tady:D
Jen k těm rámům, zjistěte si zda jsou bez chemického ošetření, palety se ošetřují proti různým houbám a škůdcům, tak možná i ty rámy, aby vám pak do zeleninky nešly nějaké sra.....
Jedná se o palety s označením MB ošetřeno Methylbromhydem ty nebrat, nevím jestli se to týká i rámů. Také vím, že je fumigace touto látkou v ČR zakázána. Takže mrkněte na razidla a budete mít jasno. Hádám, že ty rámy budou bez chem. ošetření.
Ale pro jistotu to píšu.
Tak hezké zahradničení
Pavla
Carolina Mia píše…
Luci super a hlavně smekám před Tvoji vitalitou pár dní před porodem...to stojí za uznání. S tím prostorem jsem se musela usmívat...na horách, kde začínáme stavět je širý lán skoro hektarový a můj chlap pronesl, že to je tak tak :-))) prý uvidím za pár let, že to není moc :-))) přeji krásné dny a prima zahradničení...Věrka
Unknown píše…
Milá Luci presne takové záhonky chci udelat na zahrade na Morave, jdu tuším poslat otcovi inspiraci. Jsi úžasne akcni, supeeer.
Bára píše…
Téda, vy jste pracanti, ale když přiloží ruku k dílu všichni, tak se pak lépe koná'! ;-) bára.kára
Unknown píše…
Dobrý den, Lucko chodím k Vám už delší dobu,ale zatím jsem nehodila žádný komentík tak činím.Jste moc šikovná a plná elánu v poslední fázi těhotenství .Mám takový dotaz,o víkendu jsem také tvořila záhonky do výšky,ale matroš co byl okolo chaloupky už došel a měla jsem úplně stejný nápad jako vy s tím rozdílem,že já ty nástavce nikde nesehnala,všechno se pohybovalo okolo Brna.Dáte mi prosím tip kde je Váš úžasný manžel koupil?Děkuji mnohokrát.Přeji ať Vše zvládnete v pořádku,krásný slunečný den.Mikeška
Lucie Living píše…
Petro moc díky, noc byla jedna z těch klidnějších...asi mě ta práce zmohla tak, že ani cvičící mimčo nevadilo :-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Vlaďko, díky za důvěru, ale zrovna zahradničení....to je trochu moje slabá stránka:-))). Sama jsem na to zvědavá jestli si na něčem pochutnáme:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo díky za upozornění, to mě ani nenapadlo, ale myslím, že ošetřené ničím nejsou, jsou tam razítka ale nic co by bylo blíuko MB. Myslím, že výrobce nabízí možnost ošetření formou IPPC , ale ty by asi byly potom i dražší a asi by museli mít taky nějaké označení.

Sama jsem zvědavá jak a co se nám urodí:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Věrko díky...doufám, že mi vitalita vydrží i po porodu:-). Jojo ten prostor je vždycky relativní :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Tak přeji ať se zadaří a ať máte velkou sklizeň!!! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Báro, přesně tak! Hlavně Adam je nepostradatelný pomocník :-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Romano , moc díky! Muže se zeptám a připíšu sem ...dnes už spí ...narozdíl ode mě se mu spí celkem dobře :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Takže my máme nástavce z "výkupu palet", bývají často kolem silnic. Tenhle je u Kutné Hory, ale myslím, že o cedule u silnice není nouze, tak zkuste tam. Mějte se !

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...