22 února 2015

od plotny...

...tak by se dala shrnout naše neděle!

Přeji krásný večer!

Tak teď nevím čím začít.
Povedlo se mi pustit se do jednoho nového receptu. Pokud máte rádi maso na sladko, tak mohu doporučit. Je z jedné staré obrazové čínské mini kuchařky z roku 1988 a ta jídla jsou tam taková zajímavá. Tak jsem něco zkusila.




Ale ještě než vám dám recept na tuhle dobrotu, tak se musím podělit o kuchařské umění Adamovo...



...krabička s dortem krtka, se mi tu povalovala už delší dobu, když tu se Adam chopil iniciativy a vše potřebné si připravil a chtěl jen kontrolovat, jestli to dělá dobře...


...sama žasnu jak mu to jde výborně, já jsem téměř nezasahovala , jen pokud šlo o ochutnávání šlehačky :-))) , jo a vydlabala jsem korpus :-))), to mě přímo šéfkuchař zaúkoloval...



...hotovo a radost! 
Ani nemohl dočkat ty tři hodiny co se to má chladit :-).
Dělá mi hroznou radost vidět ho, dělat něco co ho moc baví a pak má radost z výsledku:-).
A to mi ještě pak asistoval při přípravě polévky, protože chtěl:-).



No a já jsem se konečně vrhla taky na něco nového, něco co splňuje požadavek "jednoduché" a pak dobré.





Kuře na červeno:

ingredience:

1kuře naporcované na více než 4 ks
2 lžíce octa
4 lžíce sojové omáčky
3 a půl lžičky cukru
1 lžička zázvoru
půl lžičky soli
cca 3/4 l vody
cca 5 lžic oleje na smažení

postup:

Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále obracejte. Vodu, kterou maso pustí nechte vysmažit. Až bude v kastrolu jen syčící omastek, přilijte ocet, opět ho nechte vysmažit a pak přilijte vodu (tolik aby bylo maso ponořené).
Vařte cca 10 min na prudkém ohni.
Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou. Duste dalších cca 10 minut, občas kontrolujte , aby se nepřipálilo a vody by mělo zbýt v kastrolu právě tolik aby bylo na přelití porcí.
Až kuře přendáte na bílý talíř nebo rýži zjistíte proč se jmenuje "na červeno" :-).




Dobrou chuť!

Mějte krásný večer  a zítra pěkný start nového týdne

15 komentářů:

  1. Mmmhm-to kuřátko vypadá náramně. Sladká masíčka mám ráda,řekla bych,že je i docela často dělám,ale toto se zázvorem neznám a určitě vyzkouším. No a krtkův/Adamův dort byla také určitě dobrota.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Tu fotokoláž by mohli natisknout na krabičku s dortem:)

    OdpovědětVymazat
  3. Umí upéct dort,umí cizí jazyky.....Adam se rozhodně neztratí a že občas splete i/y,,,,,no bóže :o))))
    Věřím,že jste na něj pyšná.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to krásně, obojí. Nejhorší je, že je půl desáté večer a mě teď bude honit mlsná. Adam je moc šikovnej, vyroste z nej dobrej chlap. Hezký příští týden, Aneta

    OdpovědětVymazat
  5. Adam je moc šikovný, krásně se mu dort povedl a i ten recept vypadá krásně..Díky za tip a přeji krásný klidný a úspěšný nový týden..Inka

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, vy jste tak strašně šikovní! Žasnu, co Adam umí :-) Ten bude pěkně na dračku u holek :-))) Recept masa na sladko si opíšu, takové mám moc ráda. A znovu koukám na ty broušené skleničky. Já mám s tímto vzorem pivní soupravu po babičce a moc ráda bych měla i ty na víno... nevíš náhodou, jestli se to ještě dá někde koupit? Děkuju. Mějte se hezky. P.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tento recept určitě vyzkouším a možná že už zítra,děkuji za inspiraci,a přeji další prima vaření s Adámkem,šikula...dae

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Lucie
    Na Adámkovi je vidět,že má fortel a mění se před očima.Zravím a těším se na každý váš příspěvekAlena

    OdpovědětVymazat
  9. To musím vyzkoušet. Děkuji za inspiraci. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. To se to vaří, s tak šikovným pomocníkem...

    OdpovědětVymazat
  11. Adam je šikula! Recept na kuře určitě zkusím, trošku mi totiž připomněl jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Pro inspiraci posílám recept http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/847-pikantni-kureci-stehynka-marinovana-v-zazvoru-a-teriyaki-omacce-se-sklenenymi-nudlemi/ Je to fakt skvělé, rozhodně doporučuju vyzkoušet! Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Z Adama roste super chlap ... Pamatuji si, jaký to byl na fotkách malý chlapeček ;). Jinak skvělá dokumentace!

    OdpovědětVymazat
  13. Ty máš šikovného pomocníka!

    OdpovědětVymazat
  14. no...já mám pocit,že to vaření má prostě v krvi,třeba se tomu bude v dospělosti věnovat profesionálně. A ještě je tak pěkně vedený pohodovou mamkou.

    OdpovědětVymazat
  15. Lucinko,díky za zveřejnění receptu na kuřátko. Minulý týden jsem jeden den nevěděla co uvařit.....pak jsem si vzpomněla,že jsem tady četla jak na kuře se zázvorem. Kuře doma bylo,skočila jsem pro zázvor který zrovna došel a .......než jsem stihla udělat fotku jak se porcičky kuřátka pěkně vybarvily,fotila bych jen KOSTI :-)))
    Chutnalo to doma VŠEM !!!!
    Martina

    OdpovědětVymazat