radosti...

...a starosti uplynulého týdne




Přeji pěkný pátek!

Tento týden měl Adam jarní prázdniny a přestože se o něj pokoušely nemoci, v sobotu úspěšně odjel na hory.
Tak jsem si malovala plány na to, jak si tenhle týden odpočinu a užiju.
No a docela jsem si užila :-))).

Z pondělí na úterý měl Max záchvat laryngitidy, od dvou hodin v noci na nohou, po zkušenosti z loňska jsem s ním jela raději rovnou na pohotovost, chtěli nás tam nechat, ale když zjistili, že si budu muset dovézt ještě jeden tříměsíční kousek, tak jsme dostali kortikoidové prášky na cestu a hurá domů.
Během druhého dne ještě dost sípal, ale po další dávce prášků ho to přešlo, tak se mi ulevilo.
Ale ne na dlouho, v noci opět nespal, něco ho trápilo a jeho způsob jak si ulevit mě přiváděl k šílenství.
Klekne si v postýlce a začne se pohupovat a pěkně v rytmu bez ustání opakuje něco, nejčastěji mama, ma-ma-ma-ma-ma-ma......, dokud nevstanu neotočím ho, dám dudlík, krtka , přikryju ho a spí se.
Po půl hodině znova!
Do toho se občas ozve Anička, že má hlad.
Ráno jsme jeli na kontrolu s tím, že sípání je fuč, ale měl zvýšenou teplotu.
To nejlepší ovšem přišlo až po dopoledním spánku, kdy se probudil hodně brzo a tváře rudé a na teploměru 40,1.
Takže Adamovi zabíral nurofen, šup s ním tam, ale nic, teplota se nehnula a když, tak ne směrem dolů.
Tak dvakrát zábal.
Zase nic.
To už ale Max jen ležel a těžce oddychoval a já mírně panikařila, protože Adamovi teplota snad nikdy nevyšplhala takhle vysoko a když už byla kolem 39, tak mu stačila jedna dávka sirupu a teplota klesla a tím to skončilo.
Zatímco Adam by tyhle sirupy mohl snídat každý den, Max je absolutně nechtěl.
Tak naštěstí mi ještě v lékárně poradili paralen jako čípky.
U Maxe pak trochu zabrala další dávka, tentokrát paralenu.
Ale jen na chvíli po pár hodinách se teplota zase šplhala k výšinám a Maxovo ma-ma-ma-ma.... nabíralo na intenzitě.
Večer už jsem byla opravdu pološílená, protože on prostě nespal a nespal a teplota ne a ne dolů a on ne a ne zavřít na chvíli pusu a mlčet.

Po další noci, kdy spánek v kuse nepřekročil hodinu, jsem měla pocit, že si na to asi zvyknu, že prostě spát nebudeme a jediné co budeme doma poslouchat  bude ma-ma-ma-ma... .
Ale během dne se teplota pomalu rozhodla, že už nahoru nepoleze a k večeru i Max zmlknul.
Když se vrátil muž z práce, lekl se, protože u nás bylo naprosté ticho.
Max zabral a já si to ticho užívala tak moc, že jsem ani myčku raději nezapla:-).



V noci jsem ještě vstávala každou hodinu, ale spíš pro svůj klid, že je Max bez teplot a občasné zavrnění už nemá s ma-ma-ma-ma.... nic společného.

Hurá dnes je to konečně zase naše veselé a usměvavé dítě, sice má obr kruhy pod očima, ale to já taky:-).

Takže maminky, pokud máte víc dětí a případně jich i víc najednou marodí...
...máte můj neskonalý obdiv, že to zvládáte.

Ale i tak mám pár radostí tohoto týdne:-).


Na stole kytice...


...tulipány z Billy, větvičky z venku :-).

V podkroví dveře...


...z těch mám opravdu velkou radost:-).

A dnes jsem si trochu neplánovaně pořídila kabátek...


...nebo dva :-), je kašmírový a oboustranný.
Vždycky když jsem pokukovala po podobných kouscích, nevěděla jsem jestli se mi víc líbí šedá nebo velbloudí.
Tady je to vyřešeno :-).


Max si trochu pospal a teď si spokojeně hraje, po tom týdnu si toho teď opravdu vážím 
a půjdu udělat nějakou dobrou večeři.

Mějte fajn pátek a užijte si pěkný víkend!



A pokud ho slavíte , tak i krásného Valentýna !

Komentáře

Nádherná kytice i kabát. Zasloužíš si oboje za ten výkon!
Anonymní píše…
Maxík je neskutečně roztomilý:) Je moc dobře, že už je zdravý:) Dveře - zvlášť do toho prostředí - jedním slovem dokonalé! Lucka
Lezarts píše…
...krásné blolestné:-) Přeji klidný we!
Zdeňka píše…
Máte můj obdiv. Děti ještě nemám, moc se na ně ale těším. Ale z těch dětských nemocí mám už teď hrůzu.
Fotkami z jídelny a podkroví jste u mě opět zabodovala. A kabát je krásný. Něco takového už dlouho sháním. Můžu se zeptat na tip, kde hledat? :) Pevné nervy a zdraví celé rodině. Z.
Luci, moc preju, at je dobre. Tohle marodeni je pro maminy, ale hlavne pro prdolky, desive a narocne. Mne staci vyssi teplota deti a uz jsem vic nez nesva. Syn miva taky 40ky, nespim pak, trpim. Tak at uz je dobre. Uplne citim, jak se vam ulevilo, uzijte si zaslouzene trochu pohody. Kyti, kabat, dvere super. Marcela
My Home Style píše…
Luci, jak ja ti rozumim. Meli jsme to stejne o tyden driv nez vy. ALe ted uz jsem zase moudrejsi (ty asi taky) a uz se jen modlim, aby se to nevratilo (pokud mozno nikdy). Kabatek je nadherny a prakticky. Drzim palce, at jsou vsichni prckove zdravi a uzivate slunicka. Petra
Anonymní píše…
Nám na vysoké horečky pomáhalo sprchování teplou vodou ve vaně - tak akorát, aby to nebyl velký skok. Jedno dítko to rádo nemělo, ale druhému se to moc líbilo a pomáhalo. Moc přeju, ať jste už všichni zdraví! H.
Barb píše…
Doufám, že víkend si užijete trošku v klidu a pohodě a všichni už budete v pořádku :) Květiny vypadají božsky a ten kabát! Pefektní, sama bych takový nějaký potřebovala! Přeji krásný víkend Lucie! :)
Anonymní píše…
Souhlas, vlahá sprcha, spíš teplá, aby nebyl velký šok. Okamžitá úleva.
Ela píše…
myslím na vás, momentálně si to užíváme dost podobně, tak at jste brzy ok :-)
Anonymní píše…
Zdravím,kabátek je skvělý....a hlavně zasloužený za ten léčitelský maratón"u nás nějak podobně(((".Přeji moc moc zdravííííí a pohodový víkend.Pa,Šárka
Anonymní píše…
Znám to moc dobře... byt děti byly poměrně zdravé , ale 25 krát píchané obě uši od 5-10 let, laryngitida, astma, zlom. kl. kost, osteosyntéza...radosti.. K tomu jsem poměrně brzy nastoupila do práce, muž často v práci i v noci. A jako bonus klasický boj s penězi, oprava domu, kroužky... Takže radost pro mě bylo to, že se máme, jsme zdraví..max. návštěva sekáče. nelituji. Nevím zda bych to vrátila zpět, cítila jsem se štastná....A další kapitola byly prázdniny aneb kam s dětmi když ještě nemohly být sami doma...Hezké dny JN Držte se!!!!
Amelie píše…
Krásný kabát a i kytička. Malému brzké uzdravení, tobě hodně sil.
Svatava V píše…
Ach, tak to je síla, četla jsem to a trpěla za Vás, Lucie! Tak ať je lépe! Nemocím zmar! :-)... jo, a ten kabátek se super. Svatava
Anonymní píše…
moje děti na brufenové léky taky moc nezabíraly (např. Nurofen ...), doktor poradil spíše paralenové léky - Panadol a po těch jim bývalo opravdu lépe. Jinak chladíme studenými obklady nohy, hlavně chodidla a ruce. Děti mám také tři, nejmladšímu jsou čtyři měsíce a nejstaršímu devět let. :) Držte se ...
Simona
Anonymní píše…
Všechny mámy si s dětskými nemocemi užily své,je to zničující a únavné,bezbranné a křehké dětské tělíčko trápící se nemocí.Znám to a chápu to vyčerpání a bezradnost. Přeji méně nemocí a více šťastných dětských tváří.
Kytička i kabátky jsou krásné. Svaťka
Anonymní píše…
Dobrý večer, přeju Vám ať je zase lépe. S nemocemi u dětí jsme si také dost užili.Radosti si dělat musíme. Máte krásné dveře, také zrovna vybíráme. Můžete mi prozradit výrobce? Jsou krásné pomohlo by mi to při výběru.Dívala jsem se na Porta Doors.Moc děkuji Libuše
barajanosova píše…
Hlavně, že už jsou zdraví, znělo to strašně... :(
Pavla píše…
Luci,
tak to ti fakt nezávidím,ale jak píší ostatní přede mnou, dětičky prostě marodí. Co já se najezdila s mladší dcerkou po doktorech s bříškem- Musela i do nemocnice, kde ji rozháněli "slepák", než se za několik let zjistila potravinová alergie.
At uz je jen lip, Luci!! Kabat je top a dvere dokonale:-) Pa a drz se T.
P.S. Ted mne jen napads, ze jak porostou- bude to snad tezsi a tezsi- uz se nikdy poradne nevyspime- pockej az budou chodit vecer za zabavou.,,, ja si kolikrat rikam- ze ty probdele noci kvuli teplotam, kaslum a zoubkum, byly stokrat lepsi nez je probdit s jinymi strachy a okamziky, ktere uz ale vzbec nemam ve svych rukou....
Anonymní píše…
Svatá pravda :-D
Monika píše…
Úplně se m vybavilo to zoufalství, když jsem ve 26 letech měla 2 děti 15 měsíců po sobě... Nekonečné rýmy, kašle, bolení v krku. Když se z toho jeden dostal, druhý začal. Měla jsem pocit, že už nebudu nikdy žít :) Když se za 12 let narodil nejmladší, konečně jsem si užívala mateřství :)
Ale zase bylo fajn, že když trošku povyrostli, byl parťáci, nejmladší je teď jako jedináček a chybí mu společnost.
Vydržte (co jiného zbývá), bude líp! Monika
Anonymní píše…
Ráda čtu vaše příspěvky, a když se dlouho neozýváte, tak tuším něco nekalého...Podobné starosti má moje dcera se třemi malými dětmi, ale naštěstí má poblíž obě babičky. Kabát je krásný, jestli to není tajemství, odkud je? Přeji všem brzké uzdravení a klidnou neděli. Iva
Unknown píše…
Lucinko máte můj obdiv!Hlavně že je již Maxíkovi lépe.To by jeden nejraději přenesl tu nemoc na sebe,hlavně aby dětičky netrpěli.Opatrujte si všechny a hlavně Aničku,je ještě hodně malinká.Naší vnučce Aničce je dnes již půl roku..strašně rychle ten čas letí.Tak se Lucinko držte ! Přeji pěknou a hlavně klidnou neděli.Anna.
Anonymní píše…
Milá Lucie,zdravím a obdivuji,jak vše zvládáte. Hlavně,že už je to s dětma v pořádku a užíváte si klid a pohodu,užijte si krásného Valentýna,hodně lásky od nejbližších a kabát i dveře,paráda !!! Zdraví Zdena
Pajpajka píše…
Dobrý den,
můžu se zeptat, odkud máte kování (kliky)? Sháníme na stejný typ dveří a tyto by se mi líbily.
Děkuji! Zdravím, Jana
Blogger píše…
Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

Obchod odkudkoli Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...