že by první vlaštovka...

...do penálu  :-)))



Pěkné pondělí!
Už sice skoro končí, ale asi jsem dnes vypila moc kafe a teď bdím i když děti spí.
Už teď vím, že toho budu litovat:-).

Z dovolené jsme si dovezli kromě kamínků, kusu dřeva a jiných pokladů , taky několik peříček a jedno pořádně velký.





Že s ním budeme psát bylo jasný hned, ale nebyl doma inkoust ani tuš a upřímně, já jsem s nákupem tohoto materiálu nespěchala.
Z vlastní zkušenosti vím jak to dopadá, když se člověk snaží tyhle lahvičky nerozlít a věřte , že i bez nich každý den něco tak 3x vytírám :-).

Dnes ráno jsem ale dostala spásný nápad.



Stačilo vzít nůžky a jednu propisku (tohle je tedy trochu barbarství, ale jinou než Tine K tohoto typu, tu zrovna nemám :-))

A kupodivu náplň tam pasovala.



A tak je Adam spokojený a já taky.
Už se ptal jestli si tuhle propisku může vzít do školy a hned i něco napsal, sám, jen tak.
Tak pokud by si tím byl schopen sám napsat úkoly, tak mu podobnými klidně vybavím celý penál :-))).


Ale tak nějak tuším, že na ten inkoust nebo tuš, stejně nakonec dojde :-).

Mějte se krásně !

Komentáře

Anonymní píše…
Prosím, tuž je tuš.
HelenaBucharova píše…
Skvělý nápad, moc se mi to líbí! :)
ByLucky píše…
Máš za kloboukem:). Palec hore!
Anonymní píše…
Adamko drzi pero presne ako moj Adam (17). Nevedeli sme ho to odnaucit...pani učiteľka nebola spokojná....vasej to neprekáža? Mária
Anonymní píše…
Asi mě tady Ti "och to je úžasné", nebo "máte perfektní rodinu" atd... ukamenují, ale tento nápad je totální nesmysl. Již dávno bylo prokázáno, že psaní brkem je nevhodné, zvlášť pro děti školou povinné. Už na fotce je vidět, jak hodně špatně to pero drží. Pokud bych byla tak "skvělá matka", určitě bych tento nápad zavrhla již v počátcích a ve Vašem případě bych se raději soustředila na to, aby Adam ve třetí třídě téměř nepropadal. Monika.
Jana K. píše…
Myslím, že každý nápad, který dítěti pomáhá překonat odpor k plnění školních povinností je pozitivní. A co se týká uchopení psacího nástroje...není to jedno??? Hlavně že MU to vyhovuje...je 21. století a psaní rukou si už asi dnešní děti moc neužijí, vždyť i my, jejich rodiče, dnes už převážně píšeme jen do PC, nebo diktujeme své poznámky do mobilu. Jana K.
Lucie Living píše…
Moniko, věřím, že většina čtenářů pochopila že moje slova o použítí brka jako školní psací potřeby, jsou vtip a nadsázka. Doufám, že i ta nejprudérnější paní učitelka by unesla to, že si dítě o prázdninách píše brkem :-). A já si myslím, že je jedno co dělám, pro svoje děti budu ta nejskvělejší matka až doby, kdy bude opět jedno co budu dělat, ale budu ta nejnemožnější matka a budu dofat, že se to pak zase vrátí trochu k té skvělé matce :-). A jestli se na něco soustředím, tak na to aby byl Adam sám se sebou spokojený a to o známkách fakt není a můj názor je , že výledky na zš jeho budoucnost v vůbec neovlivní, ve chvíli kdy on sám bude chtít mít je lepší, bude ochoten pro to něco udělat a já mu ráda pomůžu. Mě těší, že i přesto, že známky nejsou nic moc, když se ho dnes zeptáte, jestli se do školy těší, tak i na rozdíl od některých jedničkářů, řekne že jo. Hezký den.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...