Zdobit netřeba...

...příroda si poradí:-).


Včerejší ranní mlha byla opravdu kouzelná...



...na terase byla ráno snad na všem jemná pavučinka s rosou ...



...tohle dokáže opravdu jen příroda...



...a když mezitím začalo za mlhou zpoza zarostlého kopce vycházet sluníčko...



...neodolala jsem a snažila se ten okamžik zachytit...


...je totiž fakt , že tyhle momenty jsou pomíjivé a za pár minut je všechno jinak...



...ale i to je na tom to krásný.


Já bych teď jen potřebovala, aby pomíjivá byla i bolest zad, která mě trápí od noci z neděle na pondělí.
Dokonce mě to probudilo.
Sice jsem měla za uplynulý půlrok asi 3x na chvíli bloklá záda, ale vždycky přišel muž , pohnul se mnou a bolest byla pryč.
Pak jsem si vždycky řekla , že musím začít na ty záda nějak cvičit, ale...
...znáte to.
No a teď mě bolí pořád, ať sedím, ležím, stojím nebo chodím.
Ráda bych se vyhnula návštěvě obvodního lékaře a pak následnému objednání na nějaké odborné pracoviště.
Ale vzhledem k tomu, že po dvou dnech bolest stále nepolevuje, spíš mám pocit , že si na ní zvykám, budu muset situaci nějak řešit.
Tip na nějaké zázračné řešení asi nemáte ? 

Kdyby jo, tak sem s tím :-).

Mějte se prima a hlavně buďte zdrávi!

Já jdu zase změnit polohu, to funguje alespoň na pár vteřin, hned po tom co se bolest na chvíli zhorší.



Komentáře

Anonymní píše…
Já myslím že by bylo dobré aby Vám někdo doporučil dobrou fyzioterapeutku, bud ona vám od bolesti pomůže, nebo řekne cviky, nebo vás pošle dál. Ortoped je na kosti, fyzioterapeut na svaly,....Pokud vás ale nebolí záda od ledvin, zánětu moč. měchýře atd....to by zas bylo na toho obvodáka a rovnou s močí...držím palce.
Z ezoterického hlediska bolest zad signalizuje že toho máte naloženo na zádech dost - je třeba přestat, zvolnit a cvičit.
Marie Tomšů píše…
cvičit a masáž
Petra píše…
Lucie,mě chytly záda pár měsíců po porodu.Nemohla jsem sedět, ležet, stát...Ohýbat se pro malou bylo nepředstavitelný.Den ode dne horší a horší.Kamarádka mi doporučila fyzioterapeutku.Ta mě prohlédla,zhrozila se a začaly jsme spolu cvičit.Musela jsem samozřejmě i doma alespoň pět minut denně.Měla jsem hnutou plotýnku,což následně potvrdil i doktor,ke kterýmu jsem stejně pro jistotu zašla.Na fyzioterapii nedám od tý doby dopustit,po čase problémy naprosto ustoupily.Dostala jsem rady,jak správně stát,protahovat se a celkově zacházet s tělem při pohybu.A moc mi pomohly ze začátku dlouhý procházky s kočárkem....jestli to jsou teda záda a ne třeba ledviny...já bych se těm odborníkům raději nevyhýbala :-)
Janet píše…
Super fotky! <3
To znám u 4 dětí - mám to úplně stejně! Člověk je rád, že večer najde svojí postel...a někdy do ní doleze doslova po čtyřech :-D
Jednostranná námaha - chtělo by to zvolnit, ale to se lehce řekne a hůř dělá u 3 malých dětí, že?
Přeji brzké uzdravení - mně pomáhá každodenní masáž (z manžela se stal praxí slušný fyzioterapeut) nebo se ráno aspoň protáhnout, zkusit třeba tibeťany či pozdrav slunci ;-)
Anonymní píše…
Nádherné fotografie !!!!! Návštěvu lékaře neodkládejte - jakýkoliv problém se řeší líp na počátku - později trvá odstranění potíží mnohem déle. Zkuste ležet na kožešině - někdy to pomůže. Přeji vám, ať jste brzy fit a můžete se starat o vaše kouzelné děti a dávat na blog články, které jsou tak čtivé.
Maki píše…
:) takové "prasácké" řešení, které nemám vyzkoušené na sobě, ale maminka to po měsíci bolestí zkusila a zabralo. 4dny po sobě 3x denně dvě tabletky acylpyrinu. Pokud zabere po třech dnech tak stačí tak.
Ať jste brzo fit :) M.
JitkaP píše…
Moje zkušenost se zády: 1.zajít za doktorem a zjistit, zda se pohnula plotýnka nebo je to jen svalové. protože když je to jen svalové,
pak
2. cvičit cvičit cvičit - samozřejmě ze začátku pod dozorem fyzioterapeuta
A když je hnutá plotýnka, tak stejně platí bod 2, jen se musí trochu opatrněji a víc odborného dozoru.
Opravdu stačí 5 minut denně, za pár týdnů se uleví, tak začnete to cvičení flákat a ono to jde I bez cvičení - hurá - a pak jednoho rána zase nevstanete z postele a kajícně - až ty nejhorší bolesti poleví - se vrátíte k dennímu cvičení. Protože zvolnit a víc odpočívat se mi začíná dařit až teď, kdy děti už jsou dospělé a jednou nohou z domova. Tak držím palce, ať to překonáte. Zdraví Vás Jitka
Anonymní píše…
Určitě bych doporučila návštěvu fyzioterapeutky, tak zjistí, kde je problém, pomůže a dá cviky na doma. Doktoři v bolestech zad moc nepomůžou, bohužel. Ale cvičení se nevyhnete, to je základ, fyzioterapeutka Vám poradí, jak cvičit, ale zbytek je na Vás, je potřeba to fakt dodržovat. A není problém tyto cviky dělat doma. Za mě ještě doporučím jógu, ale s tak malými dětmi je mi jasný, že to je asi zatím sci-fi.)
Anonymní píše…
Jinak i plotýnky se dají cvičením prý zasunout na správné místo - nevím, co je na tom pravdy, ale jedna masérka v Mladé Boleslavi to tvrdí, ale viděla jsem to u mamky, lidi jdou někdy radši na operaci, než doma cvičit:( Ale Vy jste mladá, tak se na to nevykašlete a někde zajděte k fyzioterapeutce, dnes jich je všude plno:)
Martina BARABASCA píše…
Krásné fotky..zarámovat :)
Luci já mám permanentní bolesti 5 let a víc než cvičení a změna postoje těla při chůzi, sedění...prostě změna všeho..bohužel nepomůže.. Doporučuji najít dobrého rehabilitačního lékaře, který ti řekne kde jsou svaly přetěžovány a které naopak posílit, abys ulevila těm bolavým místům.

Jako teorie dobrý, praxe horší, však to znáš..v jednom kole....

A až ti trošku bolest poleví a začneš posilovat, tk doporučuji pilates....lehčí forma a hlavně pomalu a postupně!

Přeji hodně energie a důslednost :)
Unknown píše…
Luci doporučuji jógu. Mam 3 deti a nejmenší má pul roku. Taky me bolivaji záda - skolioza. Jóga mi vzdy pomůže. Bohužel ted to vůbec nestíhám, docházet na lekce. Ale aspoň si doma dam par pozdravu slunci a je líp.
Unknown píše…
Luci doporučuji jógu. Mam 3 deti a nejmenší má pul roku. Taky me bolivaji záda - skolioza. Jóga mi vzdy pomůže. Bohužel ted to vůbec nestíhám, docházet na lekce. Ale aspoň si doma dam par pozdravu slunci a je líp.
Marie píše…
Luci teplo,suché teplo.Nejlepší je kočka a nahřátá plínka žehličkou.Také si přečti něco o Hanákových stélkách do bot.Nosím je už půl roku,nejdříve hrozná bolest a teď neuvěřitelná úleva.Fotky jsou jak z pohádky.
Fotky uzasne.
Jinak co treba masaz? M.
My Home Style píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
My Home Style píše…
Luci, fotky nádhera! O bolesti zad se říká, že má člověk moc naloženo - tak praví staré přísloví a nebo psychosomatici:)) Mně pomáhá masáž nebo jóga, ale velkou bolest jsem nikdy nezažila - spíš vždy krční páteř (to zase bývá ze stresu). Ať jsi brzy fit !!!
Erika píše…
Dobrý den,paní Lucie, reaguji velmi vzácně a Váš blog je milý a laskavý..na bolavá záda si dovolím doporučit cvičební metodu McKenzie....ve vašem okolí určitě bude školený terapeut a tahle metoda dokáže s bolavými zády zázraky..vím o čem mluvím, mě zachránila před operací páteře.dají se najít i videa na netu. zde je odkaz.....http://www.mckenzieinstitute.org/cz/cs_CZ/o-nas/jmenny-seznam-2/
Anonymní píše…
Skvělá je také Dornova metoda. Manžel je truhlář, takže bolavá záda řeší dost často a vždy to pomohlo...
Carolina Mia píše…
Luci, fotky nemají chybu...skutečná pecka. Jinak co se týče zad, mám číslo na jednoho skutečně skvělého chiropraktika, žijícího na západu Čech, který léčil i nevyléčitelné. Pokud bys chtěla, napiš mi do emailu. Věrka
Anonymní píše…
Dobrý den,

mě kdysi velmi pomohl výborný pan Kabát z Předklášteří u Tišnova. Vždy když je bolest zad tak nesnesitelná, že to nemůžu vydržet, jezdím k němu pro úlevu �� Ovšem je to už starší pán a nevím jestli ještě stále ordinuje. S pozdravem Markéta
Monika píše…
Lucí, ty fotky jsou neskutečné! Nádhera!

Záda se musí posilovat, celé posturální svalstvo, které nás nese. Plavání, cvičení, jóga.
Barbora Rákoczi píše…
Jsem také za fyzioterapeutku... krásné fotky:-)
Newblack píše…
Lucie fotky krásné, jako obvykle, chodím k Vám jako do galerie :-), bolest zad znám důvěrně, ideální by bylo kdybyste mohla zůstat v klidu :-))))), no to vím že asi nepůjde, tak potom zkuste suché teplo - až horko, používám takovou tu lampu - horské slunce a vždy si to max. nahřeju, v kombinaci s tím klidem to fakt pomáhá. Cvičit až v okamžiku, kdy největší bolest pomine. Držím palec. Kateřina
U Karly píše…
Úžasné fotky, opravdu nádhera!
Co se zad týče, bych volila fyzioterapeuta, jak už někdo psal výše. Já mela v lednu takový kašel, že jsem si blokla úpon na žebru a vyskočila mi bránice. Fyzioterapeut byl jediný, kdo pomohl, abych se mohla zase nadechnout.
Jana1.3. píše…
Lucie fotky krásné,i když nesnáším pavouky a vlastně ani jejich výtvory.Zkuste Magnesium,pokud jsou to svaly,pomůže.A osvědčily se mi hřejivé náplasti.Krásné dny bez bolesti přeji.
Domov188 píše…
Dobrý večer,
jestli můžu poradit, výborné jsou cviky podle dr. Smíška tzv. SM systém. Cviky a videa najdete na netu. Já mám velké problémy se zády a toto cvičení mně pomohlo ze všeho nejvíc (cvičím ve skupině s cvičitelkou).
Fotky jsou úžasné!!!
Přeji hezký večer. Jarmila
Unknown píše…
Krásné fotky, jooo příroda ta to umí:) Mějte se hezky a záda ať nebolí! Petra
InkaFej píše…
Doporučuji hlavně sucho, teplo a na mazání svatojánský olej - olej z třezalky. Vážně to pomáhá...natřít a zabalit do teplé deky..a neohýbat se aniž by si člověk dřepnul a nedávat si nohu přes nohu..Je toho moc co jsem vyzkoušela..ne vždy s rychlým účinkem:o(...Luci, držím place, ať to brzy přejde. Jinak fotky jsou nádherné...Inka
pafcasim píše…
Vzhledem k tomu, odkud Lucie jste, tak v okolí dvě ověřená řešení: MUDr.Cibulka v Kolíně, primář na RHB odd. Dřív byla vcelku možnost si u něj "vyčekat" přijetí i bez objednání, poslední dobou se mi to nedaří, ale za optání nic nedáte. A další ověřené Fyzioterapie Kutná Hora (fyzio-kh.cz). Tam mi pomohly i akutně. Ráno jsem zavolala a večer už šla na rychlou pomoc.
Anonymní píše…
Lucy u dcery to samé,má dvouroční dcerku.Máš toho hodně.
Fotky dělá příroda a hlavně ty.Zachytila jsi nám tu nádheru.Díky.Alibabka
Lenka Hložková píše…
Lucko nádherné fotky.Na ty záda mě osobně pomahá cvičení.Vojtova metoda a pravidelné cvičení několikrát za den po pěti minutách.Jde o pravidelnost už mám na tom závislost.Ale u tebe je jasné,že tě záda bolet budou,já to mám z práce.Dvě malé děti,vždyť to musí být makačka jako blázen.Držím palce ať tě to přejde.Lenka
Anonymní píše…
Dobrý den, Lucie. Manželovi pomohl Veral. Je volne dostupný v lékárně. Nedavno ho záda hodně zlobila a jak to tak bývá, hodně prace a na nějakou terapii nebyl čas. Při očkování to řekl lékaři a ten mu ho předepsal, ale jen aby prý nezapomněl název;), jinak ze se da koupit. Třetí den pocítil ulevu a do týdne bylo dobře,ani balení nedobral.
Domluvili jsme se, že az bude klid v práci, někam si dojde a začne to řešit poradne.
No a co myslíte, jak to dopadlo, záda nebolí, tak se nikam nejde.. ze prý v 59 letech záda zlobi každého ��
Lenka od řeky
Anonymní píše…
Nebo Martina Miklovičová Nymburk
Matelka71 píše…
Bez cvičení to nejde, posílení zádových svalů je důležité! Pro okamžitou úlevu doporučuji akupunkturu a baňky...úžasně mě to zabralo...
Unknown píše…
Dnes bylo podobně mlhavo u nás. Se synem do školy jsem jela ráno skoro krokem. Lehce se tu mlha držela celý den a teď už zase zahaluje okolí čím dál víc...asi jsem jedna z mála, ale to sychravo-mlhavo zbožňuju... :-)
PS: Doufám, že záda už povolila! Sama jsem si zažila trápení až až...
Jana píše…
Mne pomohlo posileni brisnich svalu, pry to zada hodne ovlivnuje. Ale jako ty, jakmile se mi to dalo do poradku na cviceni jsem se vykaslala a uz je zase zacinam citit.
Lenka píše…
Nádherné fotky! A ať je brzy lépe!
Lenka
Anonymní píše…
Zkuste kliniku MONADA v Praze...Specializují se na pohybový aparát už řadu let a mají skvělé reference. Mám i osobní zkušenost a vřele doporučuji! :-) Jana L.
Překrásné snímky :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...