Frčí u nás knížky "o lese"!

Krásný den přeji!

Tak přesně tenhle podzim mám tak ráda.
Příroda dostává krásný barvy a ze zamlženého rána se vyloupnou krásný teplý podzimní dny.
Trávíme je venku, snažíme se načerpat tu energii ze sluníčka a v lese, tam to jde nejlíp!




Ač chodíme do lesa často, letos je to s houbami bída, rostou málo a navíc se v lese děje tolik jiných věcí, že je asi ani nestíháme hledat:-).

Ale tyhle krásky se přehlédnout nenechají.






Navíc první co v lese hledáme, nejsou ani tak houby jako místo na svačinu:-))).




Mekáči asi  les konkurovat nemůže, ale šlape mu na paty :-).


A dokonce i Adam , který se vždycky před odchodem do lesa tváří jako ztělesněná nuda, v lese vychvaluje jak je tam krásně  a že vlastně neví proč se mu tam nechtělo.
Tohle je docela zajímavá otázka, protože spoustě lidí se do lesa nechce i když je to tam pak baví a přináší jim to dobrý pocit a lepší náladu, raději dají přednost sezení doma na gauči u telky nebo počítače a pak jsou z toho ještě otrávení. 
Když pominu to, že lepší zdraví a psychika je jen vedlejší účinek toho, že si jdu do lesa čistě sobecky užít ten pocit, pohled, vůni, je to tak jednoduchý.



Děti to v sobě mají, jdou nadšeně ven bez ohledu na počasí a jdou s takovou chutí, která je nakažlivá.


Je to jedna obrovská herna kde najdete všechny možný prolézačky, houpačky a bludiště a zadarmo.



A těch pokladů co najdete.

Ráda bych napsala, že taky zahlédnete spoustu zvířátek, ale protože naše banda je trochu hlučnější, tak jich většina uteče včas:-).

A protože mravenci neutečou jsou podrobeni zkoumání.
Max už má dotazy hodně do hloubky a abychom při jejich zodpovězení nemuseli rýpat do mraveniště, kupujeme knížky, kde se všechno dozvíme.



Tohle jsou nejnovější úlovky.
Někdy přijdou hodně vhod, třeba zrovna stavba mraveniště.

Tak jen ať nám tohle počasí ještě chvíli vydrží!
Máte vy nějaký tip na knížku o lese ?

Mějte krásný dny!

Komentáře

Hana Šlechtová píše…
Tento příspěvek nemá naprosto chybu !
Krásné dny!
Hanka
Hana píše…
Nádhera- tvoje děti se mají skvěle a krásně si vychutnávají ty chvíle ,kdy se mohou rozeběhnout do lesa.
Naše to taky milují a zpátky mají nacpané kapsy pokladama ....♥♥♥
Jitu píše…
Knížky o lese máme moc rádi. Asi hlavě proto, že do lesa od nás musíme autem a svobodně si ho užíváme jen na chalupě, kam se dostaneme párkrát do roka :(
Pro praťata máme obrázkovou knížku V lese (z řady Objevujeme přírodu - mají i louku a rybník) a perfektní hledačku Rok ve lese od Emilie Dziubak (k té se rádi vrací i předškolačka a prvňák). Pak rozkládací V našem lese, ta je překrásná. Pod stromeček mám nachystanou Slyšíš, jak mluví stromy. A pak samozřejmě Hravouka :)
Anonymní píše…
Krásný článek...taky miluju les...máme to štěstí, že ho máme hned za barákem :-) Chodíme na procházky, na houby...naše princezna ale taky hledá všechno možné :-) pak tahám z kapes šišky,kamínky,kytičky apod...a s tátou rozpoznávají stopy zvířátek a kde se co rochnilo :-) Tyhle knížky jsou dobrá inspirace na Vánoce. Děkuji.. :-) tuhle sice nemáme,ale vypadá dobře
https://www.knihcentrum.cz/les-navod-k-pouziti
Hezký den přeje Lucka
Anonymní píše…
Les, to je nádhera,hned za domem,a jsem tam denně,kam se hrabe televize...nádherné fotky máte z lesa a děti jak jsou nadšené,knížek jsme měli několik ale ted jsou uložené,co děti odrostly,vzpomínám si na knížku Tomík objevuje přírodu,tu měly hodně rádi,pak jí donesly do školky ukázat a byla pryč,a já ji horkotěžko sháněla po antikvariatech ale sehnala jsem ji,mějte krásné lesní dny a at nám sluníčko ještě vydrží,dae
Unknown píše…
Úplně stejně jako u nás :) Rok v lese malinkej nepustí z rukou, stále nás "zkouší" z jednotlivych zvířátek:D a Slyšíš, jak mluví stromy jsem původně taky brala dceři pod stromeček, ale nakonec jsem to prostě nevydržela a zařadila jí mezi naše "učebnice" v DV jakože prvouku :D a už teď vím že musím dokoupit další od stejného autora
Unknown píše…
Taky jsme spokojení majitelé jednoho výtisku Roku v lese. Jenže knížky u nás většinou dostanou místo, až když je venku lezavo a a zatopíme v kachlácích, takže letos ten rok v lese prožíváme zatím spíš venku naživo. Ještě mě napadá knížka "Stromy" autor Piotr Socha, tu u nás přinesou vánoční skřítci pod stromek.
Anonymní píše…
Dobrý den, Lucie, to je taková krása! Vypínám počítač a jdu do lesa:-) Mějte se krásně! Eva
Anonymní píše…
V lese si krásně uklidním nervy. Bohužel u nás na Vysočině díky kůrovcové kalamitě mizí lesy před očima a je to opravdu hodně smutný pohled.Ráz krajiny se změní a kouzlo je pryč. Bude to mít nedozírné následky. Docela mě to děsí. Krásné jsou knížky o skřítkovi Medovníčkovi, je jich několik a jsou moc pěkně napsané-Příběhy skřítka Medovníčka,Medovníček detektivem atd.
Přeji krásné dny.I.N.
NESTO píše…
Taky miluju les, ale štvou mě klíšťata. Teď, když už nejsem těhotná, tam konečně zase můžu. Jinak to počasí vážně nemá chybu. Je nádherně.
V lese vypnu, vyčistím si hlavu, dobiju baterky, miluji to tam a s přibývajícím věkem stále víc :)
Taky jsme toho moc nenašli, ale doufám, že příště už bude líp :-) jinak jsem tu po dlouhé době a moc mě to mrzí, zase skvělé čtení a relax :-)
Barbora píše…
Luci já les taky miluju a procházky v něm ještě při takovém počasí to je pohlazení po duši. Mému muži se ale vždycky taky nejdřív nechce a pak je šťastní že šel a říká, jak je tam krásně :-) Zvláštní, taky to nechápu :-D Moc Tě obdivuju a líbí se mi, jak si tu přírodu s dětmi umíte užít :-) Miluju Tvoje fotky, ať už z bydlení, zahrady, nebo třeba lesa. Vždycky mi dobijí baterky :-) Díky :-)
Marie píše…
Luci děláme skřítkovu cestu lesem.Namalujeme mapu cesty na které čekají různé úkoly jako např.házení kroužků na větvičky smrčků,pak se do kroužku trefujeme šiškama atd.Na konci cesty je vždy poklad v podobě maličkosti, který se musí najít podle mapy.Cestou stavíme domečky a postýlky pro skřitky.Zrovna teď mají v Kika malé skřítky pro které stavíme.Les milujem,neb máme chalupu přímo u něj.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...