Tabule v kuchyni...



...může mít více významů...dnes tedy nejde o prostřenou tabuli... ale, oprášila jsem své kutilské dovednosti a přidělala na zeď v kuchyni, vedle sporáku, tabuli (IKEA), kterou už mám pár dní doma opřenou o zeď společně s rámečky na fotky ...ale na ty dojde někdy příště ...





...sice je kuchyň provizorní, ale i tak se snažím tu a tam o nějakou dekoraci , přestože nevím jak ta finální kuchyň bude vlastně vypadat :-)



Tady je tabule i s "receptíkem"!


O mých oblíbených špagetách s česnekem  a jablky, už jsem psala a teď přidávám i receptík...je to opravdu velmi jednoduché jídlo, takže  proto ta zdrobnělina :-)






Ingredience:

špagety
jablka
česnek /dávám 5 stroužků na jedno jablko/
olivový olej
sůl
pepř
parmazán (pravý, pokud nemáme celý kus, kupuji již strouhaný v pytlíčku)

postup:

Špagety klasicky uvaříme a promícháme s olivovým olejem - hodně oleje. Na jednu porci dávám 5 velkých stroužků česneku, nakrájených na plátky a jedno jablko, neoloupané nakrájené na kostičky cca 1x1cm. Na oleji si lehce osmažím cca 1/2 množství nakrájeného česneku a když už to pěkně voní a česnek začíná hnědnout, přidám jablka, osolím a opepřím a smažím když jsou jablka naměklá a lehce karamelizuje cukr z nich na jednotlivých kostičkách, přidám další polovinu česneku a pak už jen chvilinku aby česnek neztratil chuť....ideální je , když se dělá méně porcí, přidat i špagety a společně tu porci osmahnout. Pozor...jablka nerozvařit!

Pak už jen posypat parmazánem a vybrat k tomu dobré italské víno :-)

Dobrou chuť!


Krásný nedělní večer a zítra start dalšího týdne!




Komentáře

Unknown píše…
Luci, tak tohle vypadá zajímavě. Možná se odvážím vyzkoušet. Krásný nový týden i Tobě ... Věra
EvikHolik píše…
jj taky jsme ji kdysi chtěla, ale v bílé..než jsem se rozhoupala, tak už se nedělala :-)
Lezarts píše…
Mňam...:-D
Unknown píše…
Juu, skvělý nápad! Jídlo vyzkouším k obědu, tohle asi drahá polovička jíst nebude, ale já se nabaštím! :) Mám ráda sladkoslané kombinace.
Vivi píše…
Luci,
tahle jednoduchá jídla miluju!
A Ikea tabuli taky. Už bych se bez ní v kuchyni neobešla. Musím říct, že ve tvé kuchyni to vypadá překrásně.
Moc zdraví Vivi
Monika píše…
Ahoj Lucko, tabule je moc hezka, nasla jsi ji v kuchyni pekne misto :) Receptik vypada lakave, urcite vyzkousim,diky. Preji pohodovy tyden a zdravim, Monika.
Unknown píše…
Luci, tabule vypada super a bude urcite i prakticka. Tvuj recept me zaujal, my muzeme spageti na vsechny zpusoby a tento vypada lakave. Hezky den, Katerina
rêve de vivre píše…
Lucka, my sme takisto milovníkmi špagiet a tieto Tvoje vyzerajú skvelo. Určite vyskúšam. Andrea
marecka píše…
Lucka, povaľoval sa mi doma parmezán, tak som to riskla a urobila tieto tvoje špagetky. Sú vynikajúce a pochválil ich aj môj mäsožravý a na jedlo mimoriadne vyberavý muž. Talianske víno nebolo, ale dôstojne ho zastúpil mikulov. Vďaka sa skvelú večeru :)
Amelie píše…
To vypadá dobře. Tu tabuli bych taky chtěla, jen do IKEY mě nikdo nechce vzít už 10 let.
Susie píše…
Miluju tabule, dají se tak perfektně využít.. a oživí interier*** super.. a navíc skvělý recept, vyzkouším .-)
krásný den Lucinko
wacklodge píše…
Děkuji moc za užitečné rady. Já když potřebuji nějaké rady nebo tak, hledám nejčastěji na internetu a to na něm mám velice ráda. Internet je neuvěřitelně veliká studna všemožných rad a návodů. Jeden z nich je i ten Váš, který mi vyřešil problém s mou tabulí a kuchyní:) Děkuji!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...