Rebarbora...

... v kuchyni!

Krásný večer přeji !
Moc děkuji za milé komentáře a slibuji že na dotazy v komentících i v mailu brzo odpovím!



Poprvé jsem pekla koláč z rebarbory, byl to trochu pokus...


...ani nevím jak má vlastně chutnat...


...Adík poctivě pomáhal, použila jsem recept jako na drobenkový ovocný koláč  ,  jen jsem se dočetla, že je rebarbora kyselejší, tak jsem tam navíc přidala skořicový cukr...část do těsta... část do drobenky (přiměřeně :-))) )...






...a povedl se! A že tomu moji kluci rozumí!

A jak používáte rebarboru v kuchyni vy? Nemáte nějaký dobrý tip?




Krom koláče, se mi opět po dloooouhé době, povedlo zlikvidovat hromadu prádla na žehlení a tak si užívám pohodový večer :-) 


Taky si taky užívejte...večer a hlavně zítra neděli!




Komentáře

Unknown píše…
Jé, Luci, přesně tento jsme pekli minulý týden i my! Je fakt luxusní. Moje babička je rebarborová specialistka, má ji na zahradě, takže každé léto peče do úmoru. Jamie Oliver má príma recept na creme brulee s rebarborou, ale ještě jsem to nedělala. Jo, a předevčírem jsem 3 stonky rozvařila s 2 nektarinkama, vanilkovým cukrem, 2 lžičkama krystalu a skořicí, a naplnila s tím pak palačinky. (tak na 4 - 5 kouskůú to vyšlo, a bylo to mňam.) pěknou neděli, :)))
Amelie píše…
Vypadá to dobře. Rebarboru jsem nikdy nepoužila.
Vivi píše…
Lucí, Adík je šikula, vím, že ho v kuchařský zástěrce občas vídám a hned bych nějaký jeho výtvor ochutnala. Něco z rebarborky bych si dala okamžitě ;-).
Vivi
Jana - mercedeska7 píše…
Zdravím a máte krásný blog - chodím k vám s kakaem se pokochat a snít.
Dala jste mi sílu, se nebát i po 50-ce hledat dům svých snů a nebát se třeba i samoty
a blízkosti lesa.
Přidávám svůj recept na výborný rebarborový koláč, který miluje můj muž - rozplívá se úplně na jazyku.

Erotický rebarborový koláč.
Těsto:300g pol.mouky,80g cukru,200g másla,2žloutky,citrónová kůra. Náplň:3 šálky mladé rebarbory nakrájené na kousky,1 šálek cukru,1 lžíce mleté skořice,1 vanil.puding-nevařený,nastrouhaná kůra z pomeranče,nebo kousek nakrájené kandované kůry. Těsto rychle zpracujeme,necháme chvíli vychladit a rozdělíme na dvě části-jednu trochu větší,tu dáme do koláčové formy.Na ni navršíme rebarborovou náplň a přikryjeme druhou rozválenou části(rozvaluji na peč.papíře-aby se pěkně přenesla),propícháme vidličkou a pečeme v troubě 10 min.na 225 a dopékáme na 175 asi půl hod.Necháme po upečení trochu vychládnout a pocukrujeme-je vynikající.
http://foto.dama.cz/img/359/359762.jpg

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...