jak to bylo...

...kdysi u nás!

Krásné čtvrteční ráno blogerky.

Díky moc za komentáře, vidím, že schopnost držet se práce je asi individuální a každá to máme trochu jinak...
...Adam byl včera celý den bez teplot, ale do školky pofrčí pro jistotu až v pondělí, takže do té doby mám o rozptýlení postaráno:-)

Často se mně ptáte, jestli se u nás ve mlýně nebojím...
... s lesy za zády.
Dnes, po téměř 9ti letech, už ne...
...ale když jsme se před lety nastěhovali do našeho "nového" starého  domu, uprostřed přírody...




...mívala jsem často nahnáno a to jsem měla jednak strach z té samoty a dalším zdrojem strachu, byli pavouci, kterým se tady v té nezkrocené přírodě ohromně dařilo:-)...

...jednou jsem zůstala sama doma, krátce po tom co jsme se nastěhovali, směrem k lesu, který díky křoví začínal hned za domem, nebyla tenkrát žádná okna, jen na toaletě bylo odvětrání  a tam jsem taky zaslechla podivné zvuky...
...takové podivné chrchlání...
...hned začala fungovat moje představivost...
...kupodivu mě nenapadlo , že by tam bylo něco nebo někdo s důvodem ohrozit mě, ale říkala jsem si, že třeba šel někdo na procházku  a ztratil se a třeba je nemocný a už nemůže mluvit a ani chodit a tak tam třeba leží a vydává poslední zvuky co může, před tím než tam třeba do rána zemře, zatímco já si budu spát pár metrů vedle v posteli...
...v obýváku ani v ložnici jsem nic neslyšela, tak jsem chodila kontrolovat na toaletu jestli ještě chrchlá, nebo jestli už dodělal...
...s touhle představou bych se ale stejně nevyspala...
...takže pěkně po vzoru těch "blbců" z horrorů, kterým jsem vždycky u telky radila NECHOĎ TAM...
...vzala jsem baterku a šla se TAM podívat...
...tenkrát to byla udržovaná jen malá zahrádka...


...když jsem se srdcem téměř v kalhotách vyšla na hráz a posvítila na dvorek ...
...v jedné ruce baterku a v druhé ruce připravený mobil...
....který měl tenkrát, při troše štěstí a stání na správném místě, dokonce i signál :-)...
...posvítila jsem prudce na zahradu a tam...
...se v plné kráse vztyčil srnec a protože jsem ho asi vyděsila, velmi rychle odhopkal do lesa...
...to se mi ulevilo...
...a šla jsem v klidu spát:-)

Dnes už se většinou nebojím, jen občas mi chvíli trvá přiřadit  k něčemu neidentifikovaný zvuk...
...třeba praskání krovů už mě neděsí, želva která uprostřed noci skáče šipku v akváriu a svým krunýřem bouchá do stěn akvária, taky ne a tak když něco zaslechnu snažím se rychle tomu přiřadit nějaký reálný důvod:-)

A co vy bojíte se?

Včerejší dodávka kabelu mě zklamala, závada bude asi jinde, takže fotky z foťáku stále nedostanu:-( Budu se muset obejít se svým starým foťákem :-(


Pozdrav od maroda nemaroda a Adinky!



Mějte krásný čtvrtek!






Komentáře

rêve de vivre píše…
Luci, tak to ja som iný strachoput. Ja by som sa pokakala od strachu. Obdivujem Ťa, ale na druhej strane to miesto, ktoré ste si vybrali pre svoje žitie stojí za to. Andrea
Unknown píše…
No Luci,to ja te taky obdivuji,ale zas myslim,ze vic nebezpeci hrozi pred zlodeji a jim podobnymi asi ve mestech,tam u vas vas asi navstivi spise ta zviratka.
Me bohate staci,ze ziji na malem meste a jeste v dost klidne az moc,ulici,a hodne odstaveny barak od ulice,takze si take vzdy predstavuji,ze by me ani nikdo neslysel volat.
No a kdyz k tomu pridam prosklene steny,kterymi by na me nekdo na zahrade kraaasne videl a ja jeho ne,pokud nemam rozsvicene jezero,tak to neni prijemny pocit.
Ale je fakt,ze ta krasna priroda stoji za to,mate tam nadherne.
Mery13 píše…
Lucko to Ťa fakt úprimne obdivujem. Páááni ale ta príroda stojí zato. Ďakujem za nádherne fotky ktorými si nam približila predstavu o tom mlyne, naozaj som po tom túžila aj ja fotku tak z dialky ako to vyzerá u vás rozsiahlo. Neviem síce ako ďaleko je dedinka, ale ja by som mala veľký problém, ja skratka potrebujem veľa ľudí okolo seba. Málokedy zatúžim po samote, no stáva sa mi aj to, ale fakt veľmi malokedy :-)
Inak mate to tam veľmi, veľmi romantické a hlavne tak zeleno, proste si viem predstaviť že by som si na toto vedela aj zvyknúť, tak ako Ty :-)) Prajem nádherný piatok a príjemne prežitý víkend.
Reny píše…
Poetické, romantické místo, to vaše bydlení. Já bych se ale strachy po... :)) Nás hlídá bernardýn a stejně...:) PS. Daný už doma taky s horečkou :/
Carolina Mia píše…
Hezké psaní. pro mne velmi přínosné, neboť když pán Bůh dá a já v to pevně věřím, tak mě za pár let čeká to samé. Zvuky na samotě u lesa... moc se už ale těším. Věrka
Lucie Konečná píše…
Ty pocity znám. Na chalupě bývám sama na samotě, metr nad mojí postelí běhá kuna po půdě ... už jsem taky naučila rozlišovat zvuky v černočerné tmě. Signál mizerný, nedovolala bych se ani mobilem, ani řevem.
Lucie, to místo je překrásné, můžete někdy napsat, jak jste k němu (a mlýnu) přišli? A kde je? Vím, že určitě nechcete přesně ale aspoň přibl. Neumím odhadnout. Moc zdravím!
Iri píše…
Přiznám se, že mě tahle otázka taky napadla. Ale ta příroda a krásné prostředí asi všechno vynahrazuje. A historku jsem četla s napětím:) Musela být krása srnce spatřit!
Janka20 píše…
Luci, ja by som sa od strachu po ... :-) Určite by som mala divné pocity nielen v noci , ale aj cez deň, hoci prírodu mám veľmi rada. No skrátka, sama by som tam nezostala ani hodinu - som bojko. Stále by ma prenasledoval pocit, že sa cez tie veľké okná niekto na mňa zvonku pozerá :-)
Jana
Maja píše…
Pánečku, pridávam sa k ostatným, ktoré by sa báli. :) Ale ja by som si veru v hlave zosnovala predstavu, že ma chce zamordovať dáky psychopat. :D Prípadne, keby to bolo na Slovensku, tak že tam bude medveď. (A v Amerike grizly :D)
Ale je to krása. Keď popustím uzdu fantázii a snom, predstavujem si podobné miesto bývania. Máte to tam nádherné.
ZdravíM.
Lucie Living píše…
Andrej , taky bych to do sebe neřekla:-) Ale klídek tady je a do lesa bych mohla čučet klidně hodiny:-)
Lucie Living píše…
Katko díky, jo a je pravda, že večer ani nezatahujem závěsy ale na terase musím mít rozsvíceno . U jiných oken co nejsou u země mi tma nevadí , ale u toho na terasu jo :-).
Lucie Living píše…
Mery , vyjdeme kopec a jsme ve vsi ...pár set metrů a na jednu stranu na domy i vidíme, naštěstí to není úplně odříznuté od světa ...to bych asi nedala bydlet uplně mimo...ale ta příroda fakt stojí za to! Krásné dny !
Lucie Living píše…
Reny, ono toho řádí teď hodně, naštěstí zdá se, že jsou to jen rychlovky. No a romantika ...to tady je, občas šmrcnutá komedií, občas tragikomedií a někdy až psychothrillerem :-))) Přeji brzké uzdravení Danymu!
Lucie Living píše…
Věrko , tak to držím palce! Zvuky člověk rychle nacvičí :-)))
Lucie Living píše…
Lucie , tak o to m jak jsme k němu přišli někdy napíšu a místo je co by kamenem dohodil od Kolína :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Iri , vynahrazuje...a spatřit tenkrát srnce byla hlavně obrovská úleva :-)
Lucie Living píše…
Janko, tak naštěstí přes den se tu nebojím vůbec...načtestí do vsi je to kousek a na okna už jsem si taky zvykla:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Majo, právě ...tady si člověk musí tu fantazii pouštět jen tím správným směrem :-) Krásné dny!
Reny píše…
Rychlovka to úplně nebude, je to angína. Tak vy už jste snad zdraví :)
Luci tak teď jsi mě pobavila :-) Já teda fantazii mám na ty horory:-) Jsi dobrá, že jsi vyšla ven! :D Mějte krásný večer a příjemný víkend :-) Mé děti neštovičkují, tak se ještě nestíhám posadit ven a dát si kávičku :-) Papapa Eva
Lucie Living píše…
Aha Reny, tak je mi líto, tak ať je brzo fit. My to máme naštěstí většinou rychlovku...no kašel ještě je, ale bez teplot, tak doufám že do pondělí se zbaví i kašle. I tak hezký víkend!
Lucie Living píše…
Evi zdravím, tak ať to mají děcka brzo za sebou, neštovice jsou taky naštěstí už za nami a užili jsme si je kdysi v parném létě, naštěstí Adam je tak moc neřešil, do 3 let ho trápil atopický ekzém tak ho potom ty neštovice asi nijak nevyvedly svěděním z míry :-). Pěkný víkend a ať se brzo dostaneš na tu kávičku ven!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...