dřív to tady...

...vypadalo jinak!

Krásný večer blogerky!

Tak už je jasné, že pár následujících dní si terásku určitě užívat nebudeme:-)))

Ale dnes, jsem trochu zapátrala a našla obrázky...
... jak se  unás během let pracovalo...

...začalo to v roce 2004, kdy jame dům koupili...




...po tom co jsme párkrát kopli do svahu za domem, který byl zarostlý a někde dole mezi křovím byl náznak potoka...
... našli jsme překvapení...



...a to ne malé...



...byly to desítky kontejnerů s odpadem různého původu a stáří ...





...ale dohrabali jsme se konce, zjistili jsme že se rozrosteme a začali jsme nanovo...


...fotka nahoře je ještě z počátečního stadia rekonstrukce domu, ale zato celkem konečného stádia reprodukce u mně :-)...


... v září 2009 se dělala fasáda a bylo to závěrečné období zkoužky nervů, trpělivosti, odolnosti jak celkově v rodině, tak vůči rekonstrukci samotné, například při vzpomínce na kompletní pčedělávání uchycení oken, těsně před doděláváním fasády,  během našeho bydlení uvnitř, mi ještě dnes naskakuje...
... husí kůže a možná i vyrážka :-))) ...


...v lednu 2010 už byla fasáda hotová, ale lešení ještě kolem domu...
firmě , která ho půjčila, přes zimu nechybělo a nikdo ho nechtěl v mrazech rozebírat :-)...



...no a pak už je tu stav z loňska , kdy jseme se snažili svah u domu sami nějak osázet, ne moc úspěšně...




...no a po všech peripetiích jsme nakonec zvolili nejjednodušší cestu...


...fotka je z dnešního večera...
...ještě nejsme zdaleka u konce...
...ale už to dostává čím dál tím víc finální podobu!

No a teď koukám, že nezbývá, než popřát dobrou noc!

P.S. Moc  veliké díky za Vaše komntáře a mailíky, které mi vždycky během dne zvednou náladu a vlijí do žil další elán k práci!!!


Komentáře

Amelie píše…
úžasná rekonstrukce, hezky zaznamenáno. Moc vám fandím, máte to doma nádherné.
Všednodennosti píše…
Tak ty fotky od začátku přestavby jsou super reportáž o tom,jak jste si mákli!Ale máte to krásné u Vás doma!Hezký nadcházející víkend přeji!
Binna píše…
teda klobouk dolů, makáte jak šroubečci,Luci! Ale domeček je nádherný!!!
Anonymní píše…
Hezkýýý, u nás jsme na tom podobně, když se ohlédnu zpět, tak si říkám, že jsme dobří, jak jsme to při těch dětech zvládli, ale také nejsme pořád hotoví. A vy jste udělali kus práce a máš to krásně nafoceno. Představuji si ty poklady, co tam asi na začátku byly?! Slávka
Janeathome píše…
Luci, obdivuji vás, že jste do toho vůbec šli...ale výsledek stojí za to. My jsme koupili poměrně dobře vyhlížející dům, ale když jsme do něj kopli bylo to podobné překvapení jako u vás...těch kontejnerů, ale u nás spíš z půdy, kterou jsem moc chtěla. Krásný víkend, i když nám počasí nepřeje:((
Janka píše…
Jsem nějak žila v domění,že jste na samotě a podle fotky to vypadá,že máte sousedy :-)
Jde Vám to pěkně od ruky :-) Hed bych se nastěhovala J.
Susie píše…
Lucinko, přidávám se ke všem výše uvedeným komentíkům a za sebe ještě dáávm body navíc za červenozelenou kabelku na fotce ve Tvém pokročilém stádiu... :-)Udělali jste skutečně velký kus práce a máte to nádherné.. ani se nechce věřit, že to někdy vypadalo jinak... a terasa se skvěle rýsuje :-))moc vám fandím*** a přeji krásné dny
Unknown píše…
Máte můj velký obdiv. Když jsem byla malinká cca 3 roky tak si moji rodiče též koupili dům nebo spíše chalupu... z fotek to byla hrůza... na zahradě stál starý autobus. Vše bylo zarostlé... Majitelka domu prvně poskládala skříň a potom stavěla kůlnu, ve které skříň měla :)... no hrůza... Každý říkal, že tento dům mohli koupit jen blázni. Vše vysekat, vybourat stěny, rozšířit okna, střecha, plot, no práce kopec... Bylo by snadnější stavět nový. Na podzim začali s rekonstrukcí a na jaře byli práce hotové. S postupem času je to už 20 let, je to krásný dům, interiér sladěn do bíla s krásnou velkou zahradou a dvěma zahradními chatkami na vesnici na kopci. A věřte mi, neměnila bych! Jsem do bydlení blázen jako každá jiná. Vždy je co zdokonalovat, ale to vy víte. Hold krásné. Držím palce a fandím Vám! Krásný pátek. L.
Alena píše…
Máte pořádný kus práce za sebou. Dům vypadá fantasticky.
Pro mě jste hrdinové, že jste se do toho pustili...tolik práce, ale výsledek za to stojí. A pořád se nemůžu vynadívat na okolí Vašeho domu, překrásné! :)
zuzana286 píše…
Luci teda klobúk dolu, toooooooooolko námahy ale určite to stojí zato, už sa teším na ten rybník :) pekný aj ked upršaný víkend papa
Ilona Ř. píše…
No,
pěkný kus práce je za Váma !
Mery13 píše…
Lucko mate aj môj velikánsky obdiv, je tam kus obrovskej poctivej driny...keďže aj my sme začínali v roku 2008 s podobným domom tak preto viem o čom hovoríš a fotky mi čerstvo pripomenuli aj naš v začiatkoch. Bŕŕŕŕ...mam husiu kožu ako to u nas vyzeralo.
Ale keď teraz napíšem že sme pred par mesiacmi so synom kúpili "ďalší" taký dom a ideme rekonštruovať od znova to isté, teraz pre syna a našu firmu tak mi asi neuveríš :-)))
A ešte by ma veľmi zaujímalo Lucko čo je ta veľka kopa pred domom zasypaná na pol štrkom? Krásny aj keď upršaný víkendik prajem.
Unknown píše…
Luci,mas i muj obdiv,ale z vlastni zkusenosti vim,ze prace a cas se u starych mlynu a staveni vyplati a odvdeci duchem domu a okoli.Nas stary domecek ma za sebou vic jak 100 let a jsme nakonec opravdu radi,ze pamatkari za nas rozhodli dilema,zda jej zachovat ci nikoliv,protoze bez nej si nas pozemek neumim predstavit.Neslouzi sice jako zatim obytny,pritel si v nem vybudoval neco mezi klubovnou a dilnou,ale zachoval stare tramy a zdi a bydleni mame postaveno v zadni casti pozemku.Takze ver,ze vim,co obnasi zachovat a zrekonstruovat stary dum a to i s puvodnimi okny,dvermi dlazbou a podobne.Proste vse jsme dali do kupy a nevidhodili ani cihlicku a to je kouzlo starych staveni.
Lucie Living píše…
Amelko, moc díky!
Lucie Living píše…
Marcelo, to je fakt, ale ještě nejsme u konce...ještě si máknem :-)Moc díky a přeji také krásný víkend!
Lucie Living píše…
Moc díky Binn, doufám, že malý pěkně roste :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Slávko, jo o poklady všeho druhu tady nebyla nouze :-) Moc díky a přeji ať vám práce taky jde rychle od ruky!
Lucie Living píše…
Jani, díky...ale přesně stojí to za to, hlavně to místo :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Janko, "sousedi" je byl starý mlýn (museli jsme ho zbourat loni v říjnu), který jsme vlastně museli také dokoupit, měl jiné majitele a když jsme se přijeli podívat na tenhle zjistili jsme, že cca 5m od něj je rozpadající se mlýn, pokud bychom ho nekoupili měli bychom poměrně blízko sousedy. Moc díky a přeji krásné dny!
Lucie Living píše…
Zuzí moc díky, ale body zase odeber...je to jen sešit s poznímkama co je potřeba udělat a zkontrolovat a tak :-) Moc díky a měj se taky krásně!
Lucie Living píše…
Lucie , moc díky! JO stavět nový to by byla pohodička. My jsme se trochu museli utrhnout přírodě, moýná je z první fotky znát jak tady už les začal doslova ten dům od toho jednoho rohu požírat, majitelé byli staří a už neměli sílu na to se bránit :-). Byly to nervy , ale to místo to vynahrazuje tisíckrát!! Taky bych neměnila ! Ještě jednou díky a krásný víkend!
Lucie Living píše…
Aleno, moc děkuju!
Lucie Living píše…
Jani moc díky, a ani já se nemůžu vynadívat, jsem ráda , že jsme do toho šli!
Lucie Living píše…
Zuzano, díky ...a stojí...a na rybník se taky těším:-) krásné dny!
Lucie Living píše…
No, Ilono...a ještě pěkný kus práce před náma :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Mary, chápu to...s jídlem roste chuť :-)))
Ta kopa je terasa, a terasa je vlastně původní hráz rybníka , který tu býval a z té druhé starany je kamenná a tak jsme ji zachovali a dodělali, ale z druhé starny byl jen svah, který se musí udržovat...takže prozatím je tam kamení, ale časem dojde i na nějaké osazení.
Krásný víkend přeji!
Lucie Living píše…
Katko díky moc. Náš dům je vlastně původní pekárna, starý mlýn jsme chtěli původně taky zrekonstruovat, ale po někalika návštěvách různých statiků musel dolů...to mi bylo hodně líto, ale zase se mi ulevilo, mlýn byl v opravdu špatném stavu a Adam začal prozkoumávat okolí a docela jsem se bála aby se tam nezatoulal. Krásné dny!
M.A.R.K.I píše…
Luci, teda, klobouk dolů .... udělali jste ohromný kus práce .... ta proměna je úžasná .... Marki

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...