pindasaus...
...neboli satesaus...
...česky arašídová omáčka!
Krásné páteční ráno blogerky!
Krásné páteční ráno blogerky!
Tak té jsem propadla, hned po prvních návštěvách v Holandsku.
Pobavil mě název, ale holandsky se arašíd řekne pinda, což je u nás poněkud hanlivý výraz.
Ovšem to nic nemění na tom, že jsem si zejména ke grilovanému masu, ale třeba taky ke kuřecím špízům oblíbila tuhle pochoutku.
Dnes se dá pořídit už hotová, ale u nás asi ne, zato arašídové máslo už nebývá problém a tak pokud by jste si, zejména teď v období grilování, chtěli udělat nějakou novou variaci k masíčku, tak tady je návod jak si připravit vlastní:
ingredience:
4 velké vrchovaté lžíce arašídového másla (nejlépe hrubé s kousky ořechů)
1 malý hrnek mléka
1 malý hrnek vody
1 velká lžíce třtinového cukru
2-3 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
sůl, pepř
postup:
Do rendlíku nalijeme vodu a mléko a přidáme cukr, propasírovaný česnek, sojovou omáčku a začneme zahřívat, když je ,vše co má být, rozpuštěné, začneme přidávat arašídové máslo, za stálého míchání přivedeme k varu a chvíli povaříme až je konzistence omáčková, pokud je to moc husté, přidejte vodu, pokud moc řídké, přidejte arašídové máslo. Nakonec dochuťte pepřem a solí.
A teď už jen dobrou chuť!
(pokud nemáte alergii na arašídy)
Pokud to někdo vyzkoušíte dejte mi vědět jestli vám chutnalo!
Zdá se že venku dnes bude sice trochu vlhko, ale zato chladněji...
...hurá!
Mějte krásný den a pěkný start víkendu!
Zdá se že venku dnes bude sice trochu vlhko, ale zato chladněji...
...hurá!
Mějte krásný den a pěkný start víkendu!
Komentáře
Děkuji za prodloužení večera a nové holand slovíčko .-) :-))
Krásný večer přeje uchechtaná Susie
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie