velký...

...kluk!



Krásné pondělní ráno blogerky!

V neděli udělal muž Adamovi obrovskou radost. 

Nejenom díky malému bráchovi, se z Adama opravdu stává velký kluk.
Jednak jsem nedávno zjistila, že zase vyrostl, což znamená, že najít v šatníku kalhoty a mikinu, s odpovídající délkou nohavic a rukávů,  je opět čím dál obtížnější :-) a od táty dostal neobvyklý dárek...
...vlastní motorovou pilu:-))).

Tak jasně , že ji nemá na poličce u postele a nehraje si s ní sám před spaním :-))), ale pěkně s tátou, pod dozorem, postupně čistí stráně kolem domu.
Pracovali celé nedělní dopoledne a Adam byl nadšený...










...odpoledne jsme byli něco nakoupit , dali jsme si s mužem kafe  a Adam celou dobu opakoval, že už chce jet domů PRACOVAT !!!
Škoda, že tyhle chutě jednou děti přejdou :-))).


A když už jsme byli v obchoďáku, tak jme si taky zdokumentovali místo, kde to začalo...
...tedy aby jste to nepochopili špatně, nešlo o sex na veřejnosti :-)))...
...ale tady ...



...jsem seděla a čekala až otevřou drogerii DM 10.4.2014, když se Max rozhodl, že se chce taky podívat :-)...
...a já začala místo nákupního seznamu řešit úplně jiné věci :-))).


Mějte krásné pondělí!!!










Komentáře

Carolina Mia píše…
Milá Luci, nádherný příspěvek...ani nevíš, jakou jsi mi udělal jím radost....jsou na světě tátové, které učí syny mít práci rádi...luxus.... I u nás to tak bylo od mala ..a dnes říkám díky Bohu.Syn bude příští týden maturovat na gymnáziu, ale za práci umí vzít jako málo kdo. A bonus k tomu: má práci rád. Vše začalo tím, že mu můj muž kupoval dětské nářadí...tak jako u vás.Vyřiď mužovi, že tleskám a smekám...super ... jednou, až bude Adámek maturovat, vzpomeň si na tato slova...bude šikovný pracant...díky tátovi a celé skvělé rodině.Krásný sluníčkový den.Věrka
Carolina Mia píše…
PS.: viz. můj předminulý příspěvek ...
Lucie píše…
Luci, moc Ti to sluší!!! A teda čučim na "dětskou" motorovou pilu (je to fakt dětské, nebo prostě jen nějaká malá verze pro kutily???). Klobouk dolů, že Adamovi něco takového dáte do ruky - i když - v osmi letech - co by ne. A přesně, jak píšeš - kéž by dětem to nadšení z pomoci rodičům vydrželo!!!
Anonymní píše…
Dobré ráno .
Luci, moc vám to sluší, jste kočka:)
A teda,klobouk dolů před Adamem,že tu pilu vezme do ruky, já bych se bála. Je to super,jak ho táta učí .. a jak píšete,kéž by mu ta nadšenost vydržela i do budoucna:)
Krásný den,
Petra
andy píše…
Poslední fotka je moc pěkná, sluší vám to. Měli jste výborný nápad s tou pilou. Nikdy mě nenapadlo, že existuje taky menší verze. Já mám před motorovkou respekt a hrozně nerada se pohybuju v její blízkosti. Zato Vojta taťkovi asistuje kdy může. Možná by stálo za to ji pořídit. S dozorem zkušeného by to byla užitečná zkušenost. Mějte se krásně. Andrea
Andrea píše…
Moc pěkný příspěvek a Vám to, Lucko, opravdu moc sluší! Ta malá motorová pila mne také zaujala, vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje. Opatrujte se a ať je jen lépe a lépe (kojení atd.).
Majka píše…
No Luci, já už jsem si teda fakt myslela, že tam to všechno začalo.........................................jo jo,
a ta pila, to je super, musí být Adam opatrný, to je jasný, ale věřím, že tohle by se naší Simonce taky líbilo, s dědou řezat dřevo.
krásný den Majka
Unknown píše…
Ahoj Luci, ta malá motorovka je bomba ... to by se našim klukům taky líbilo.
Krásný nový týden ... Věra
Hana píše…
Luci...moc krásný příspěvek ........v první řadě moc ti to sekne - mateřství tě udělalo ještě krásnější a spokojenější - vypadáš skvěle .
A ti tvoji chlapy- to je úžasné ...Adam má štěstí, že má takového tátu. Vyroste z něho správný a pracovitý chlap. Ví, že nic se neudělá samo a za tou krásou kolem vás ,je taky kus dřiny .... buď na ně pyšná. Moc zdravím a přeji krásné dny Hanka
Arwen píše…
Tak ten je šikovnej! Snad mu nadšení pro práci vydrží :) A malej je roztomilej
Táňa píše…
Lucie, když byl můj syn ve věku Adama, zrovna tak s nadšením pracoval v lese se sekerou. Obula jse mu vysoké holínky a celé dopoledne po něm nebylo vidu. Jen pod strání bylo vidět rostoucí hromadu pokácených suchých smrků. Vzpomíná na to dodnes.
Unknown píše…
Luci..
..tedy ja se bojim ohledne pily i o dospele natoz o deti,takze toho by jsem se ja bala,ale to jsme my maminky,muzi to mají jinak,ale je to super.Chapu ze ho to tak bavi.Preci jen ja mam doma tri lete,tak nevim jake to je mit starsi deti..O obleceni me ani nemluv..kupovat vse najednou dvojite každých téměř ctvrt roku me ani neva,ale kam s tim pak..to me nejvic desi.Musim najit nejakou charitu pobliz.pa
Marie píše…
Mě se líbí jak je důležitej,lesák malej.
Anonymní píše…
Milá Luci tak to je super příspěvek, ta pila je naprosto dokonalá. Šikovný táta i syn.Foto před DM krásné rodinky. Sluší vám to všem. Zdraví Dae
Lucie Living píše…
Věrko díky, taky jsem za to ráda, že spolu kluci pracujou a že je to spolu baví. Je mi líto když vidím kolem sebe případy , kdy to tak není a ba naopak a bohužel jich není nijak málo. Taky jsem se dočetla, že jste si ale nakonec prima tátu našli, tak to je super, ne vždycky to tak dopadne. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Luci moc díky! Motorovka není dětská, jen malá. Já bych se to Adamovi do ruky dát neodvážila, ale tatínek je v tomto směru akční :-), no a jak dlouho mu to vydrží...to jsem sama zvědavá:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Petro moc díky, no já mám sama z motorovky taky respekt, ale zase Adam je z toho nadšenej a ví že může jen s tátou:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Andreo, taky se držím od motorovky (a taky cirkulárky) dál, ale zase jen ať se chlap učí :-), ale jasně že jedině pod dohledem!!! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Andreo, je to jen malá pila. Muž si pochvaluje , že s tou velkou nařeže veliké kmeny, ale včechnu tu práci s ořezávání menších větví pak zvládne hravě s tou malou...hlavně lehkou. Moc díky. krásné dny!
Lucie Living píše…
Majko :-)))!!! No je fakt , že nejen kluky tyhle věci lákají a jako malá jsem se taky motala na chalupě kolem vyloženě chlapských prací :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Věrko je super, musí se s tím opatrně, ale nadšení z práce a chuť pomýáhat je hned větší! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Hanko moc děkuji :-), a na kluky pyšná jsem! Doufám, že bude platit "co se v mládí naučíš....." :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Arwen, přesně ...taky doufám :-))). Moc díky! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jojo, sekera se mu taky moc líbí :-))). A je to lepší nějaká počítačová hra :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Katko , já se taky bojím, ale pamatuju si , že když jsem byla malá tak mě to taky hrozně lákalo :-). No jo a kupovat všechno dvojmo ... no a pak s tím na charitu nebo nechat pro mladšiho sourouzence :-))) krásné dny!
Lucie Living píše…
Jo to zase jo, bylo vidět jak se cítí velkej :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Dae moc děkujeme, všichni :-). krásné dny!
Veronika píše…
Luci, Adámek je moc šikovný. Je super, že se učí vnímat práci jako něco normálního, neboť mám pocit, že spousta lidí bere práci jako nutné zlo, jako něco, co se musí nějak přežít /ošidit, jen aby se už mohlo odpočívat. A přitom jak práce, tak i odpočinek jsou důležité. I já sama mám občas s plněním povinností problém nejspíš proto, že jsem to vnímala a stále ještě vnímám, jako něco nepříjemného. Tak přeju, ať synkovi to nadšení z práce, navíc na čerstvém vzduchu a s tátou, vydrží.

P.S Ta motorovka je super nápad. Jasně, bezpečnost je třeba, ale přehnaná úzkostnost taky nikomu
nepomůže.

P.P.S A aby té chvály nebylo málo, má moc hezké jméno. Adam, Tomáš a daniel jsou favorité pro mého potenciálního syna.:-)
Veronika píše…
Milá Lucie, museli jsme si se synkem (5 let) najít tento starý příspěvek, protože pořád mluví o tom, že bude dřevorubcem (už v roce uměl neskutečně napodobit zvuk motorovky, měl takovou "hračku" - reklamní otvírák na pivo ve tvaru pily - a s ní všechno a všechny řezal). Dnes celé dopoledne štípal dříví. No a já mu neprozřetelně povídala "o klukovi, co dostal od táty malou motorovou pilu" a on pořád škemrá, že ji chce taky. Tak mu ukazuju fotky a on mi tu smlouvá, prosí, žadoní. Pilu chce červenou. Máme to zkusit do zítra zařídit. ;-) Argumenty o finanční náročnosti nezabírají, prý si mám vzít svoji i tátovu peněženku nebo si koupit peníze v bance. :-))

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...