a co jsme o víkendu...

...naplánovali?

Ani se neptejte:-))).

Práci!

Jediná věc, která se dá nazvat "plánem v dohledné době", je předělávka (dodělávka) ložnice:-).

Už jsem tu o ní párkrát psala. Moc fotek z naší ložnice tu nemám. Jsou pro to dva důvody.
Jeden je ten, že naše ložnice je teď v místnosti, která vůbec ložnicí být neměla.
To jestli a jak dlouho jí zůstane je ve hvězdách, stejně jako další plány dodělávek u nás doma.
Další důvod je ten, že je tam skoro pořád tma, oproti klasice, kdy většinou bývá ložnice v horním patře, naše je v suterénu.
V podstatě jde o to že dům je stavěn v terénu, v návaznosti na  bývalou hráz rybníka a spodní pokoje bývali kdysi sklepní prostory a dílna. Vzhledem k tomu, že mají okna jen jedním směrem a to na sever,  přišlo jejich využívání přes noc vlastně tak nějak automaticky.

Když už tedy ten pokoj používáme jako ložnici pěknou řadu let, rozhodla jsem se, trochu ji prosvětlit.

Je to pár let, co jsem dostala darem mega postel, která je sice náramně pohodlná, ale vůbec ne můj styl. Dala jsem jí šanci a říkala jsem si, že si zvyknu, že jí přizpůsobím ostatní vybavení, ale nejde to.
Jeden z  důvodů, proč se mi v ní spí dobře je ten, že když v ní ležím,
 tak nevidím ani jedinou kytku :-))). 


Postel měla být bílá patina, ale holt není:-).
Takže první co půjde na řadu bude nový nátěr postele, květiny asi budu muset obrousit, tak uvidím jak to půjde, pokusným králíkem mi bude noční stolek.

Prosím, zkušené natěračky a renovátorky nemáte nějaký tip jak dostat kytky dolů?

Pak bude postel bílá a noční stolky taky.

Další věc kterou neustále zvažuji a přehodnocuji, je natření stropu.
Dřevěné trámy a prkna jsou sice krásný, ale kdyby byly bílé tak určitě celou místnost mnohem víc prosvětlí.

A na podlahu přijde nějaký světlý koberec. Dlažba je sice vyhřívaná, ale zase moc tmavá.

Asi nám to nepůjde raz dva, ale doufám, že brzy budu moci ukázat nějaký posun:-).

A samozřejmě ještě pár tipů, jak by se mi to móóóóc líbilo...







...z pinterestu.

Tak dobrou noc.


Mějte krásný start nového týdne !


Komentáře

Bára píše…
Je pravda, že ta ložnice je taková temná, možná by stačilo ty trámy jen přetřít světlejší a přiznat léta, aby nebyly úplně bílé ;) ale určitě bych natřela tu rouru, co tam máte :) Světly koberec to také zvedne a možná nějaká lapma, hm? bára.kára blog
Radka píše…
Takovy styl postele take neni muj salek kavy ( i kdyz na nejake chalupe by se vyjimala). Takze jsem pro natreni na bilou, mozna i tramy (aspon bilou patinou). A potom ta dlazba vola po koberci, nejakem chlupatem, svetlem :) A urcite bych popremyslela nad nejakymi zajimavymi lampickami. Mozna zkusit i vetsi svetlo. A na steny par obrazku.
Anonymní píše…
Lucie, my jsme natírali trámy a prkna na strop ještě před podbitím, protože natírat to na stropě....ufff, ruce by mi upadly.Ale postel bych natřela taky, je to vidět, že je to jiný styl, než máte teď. Máme to stejně, dům děláme postupně a taky bude vršek víc bílej než spodek:DAle to už k tomu patří. Natírat budu zhruba ve stejnou dobu dveře a skříně do podkroví, tak si na Vás vzpomenu!:D
Jinak váš dům miluju!!!
Mějte se a hodně zdaru přeju!!!
P.
Anna píše…
Ahoj Lucko, nedala si detailní foto, takže jen hádám, že květiny jsou jen kresbou, žádná ubrousková technika nebo něco podobného. V tom případě bude stačit nátěr bílou barvou. Neboj, první vrstva květiny neschová, ale druhá, případně třetí určitě. Lehké přebroušení před nátěrem ale určitě nebude naškodu, barva tak k podkladu lépe přilne. Já mám dobré zkušenosti s barvou značky ETERNAL (vyrábí se v MATu i LESKu, občas používám i Balakryl, ale s Eternalem se mi pracuje o něco lépe). Obě barvy jsou vodouředitelné, nesmrdí jako syntetické barvy, dá se s nimi natírat všelicos - od dřeva, přes kov, až třeba k betonu aj. materiálům. Ceny jsou příznivé.

Každopádně těším se moc na výsledek. Ložnici to určitě moc pomůže. Určitě hodně udělá i plánovaný světlý nátěr dřevěného stropu. Dovedu si představit klasický nátěr krycí barvou, ale určitě by své udělala i jen patina barvou či lazurovací barva (ta ovšem jen tehdy, není-li tam nyní bezbarvý lak, pokud ano, musel by se před lazurováním obrousit, aby lazura dobře chytla).

Světlý kobereček a pár dalších světlých doplňků budou pak už jen třešničkami na dortu. Stejně jako Bára bych ale natřela tu rouru, co vám vede pod stropem. Když už budeš mít štětec v ruce.... :-)

Ať se dílo vydaří!

Anička
http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/
Šárka píše…
Lucko ta postel až bude v novém bílém kabátku bude nádherná , byla by jí škoda . A na podlahu spíš bílou plovoučku nebo prkna na bílo , ale koberec bych tam nedávala . Já teda koberce nemám nikde , nenávidím vysávání :))) . Ta roura by se dala skrýt do sádrokartnu . Těším se na proměnu , u vás se mi líbí vše :) , krásný den ... Šárka
Anonymní píše…
U vás je vše tak nádherné,jste moje favoritka.Však vy si jako vždy poradíte.Alena
Monika píše…
Moc se mi líbí ta široká prkna co jsou na těch pinterestovských obrázcích, ale pokud už máte vyhřívanou dlažbu, tak vlastně nevím, zda se to může celé zakrývat ...ale nějaký huňatý bílý kobereček by se tam šiknul taky. Postel je super velká, ale máš pravdu, je to úplně jiný styl a hodil by se do jiného prostoru ....A taky bych byla pro nějaké obrázky na stěnu ... možná fotky? To říká ta, která v ložnici taky na stěně nic nemá :-D No, už se moc těším na nové fotky z nové ložnice :-D :-D
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie. Zřejmě tady způsobím svým názorem šok, ale mě se to líbí! Ta postel a stolky s květinami je úplně úžasná! Samozřejmě je důležité, aby se ložnice v celku líbila svým obyvatelům, za mne však palce nahoru:)
Hodně zdaru a mějte se krásně.
Andrea
Petula píše…
Moc se mi líbí 2. a 5. ispirační fotka, myslím, že k té vaší dlažbě by se to hodilo nejvíc. Až bude postel bílá, bude nádherná. Pak jen nějaký pletený přehoz a hezké polštáře.
Stejně jako Anička používám barvu Etermal a musím říct, že drží i na plastu :)
Držím vám palce, ať se dílo podaří a těším se na výsledek :) Mějte se krásně :)
Anonymní píše…
Postel je nádherná !! Brala bych ji hned !! Je tak originální!! Když se natře na bílo tak ztratí své kouzlo, škoda, ložnice bude vypadat jako většina ložnic na blozích o bydlení, nijaká, šedo-bílá, nic nevypovídající o svých majitelích. Severský styl, polštář s jelenem, bílá deka, parohy. A všichni budou oooobdivovat, jaké je to nápadité..... A teď mě kamenujte!
Linda.
Lucie Konečná píše…
Já bych taky dala postel jako středobod a k ní přizpůsobila vše ostatní. Je to originál, ložnice by mohla mít punc jedinečnosti. Ale asi bych si nechala poradit od designerů, protože tohle je větší oříšek, než všechno přetřít na šedo a bílo :)
Anonymní píše…
Zdravim, nedavno jsem nekde na jinem blogu nasla tip na super barvy od Annie Sloan. Koukala jsem i na jeji instruktazni videa, uzasny, da se s nimi pretrit snad vse - sklo, plast, papir, latka, drevo atd. a hlavne!!! nic se predem nemusi brousit, coz mi prijde super. Taky planuji barevne zmeny do nasi domacnosti a chystam se je pouzit. Daji se u nas koupit asi zatim jen zde http://www.patinahouse.eu/eshop/. Jsou drazsi, ale opravud to ma byt maly zazrak:-). Takze treba by to prekrylo i vase kytky a bez brouseni;-). Preji hodne zdaru, budu se tesit na vysledek. Za me urco bila postel a zesvetlit podlahu;-), nevim, jak daleko tam chcete zajit, ale nejaka pekna svetla laminatova v dekoru dreva - prken, to by bylo super - pro me, samozrejme tam ale budete spat vy:-). Hodne zdaru. Zdravi Marcela
Anonymní píše…
Dobrý den,Lucie,
můj šálek kávy to není ,ale pokud jí natřete na bílo, na podlahu bílej huňatej koberec, trámy na bílo, jiné hezčí lampy, tak by ložnice určitě prokoukla. těším se na proměnu.
hezký den,
Petra
Anna píše…
Lindo, nedá mi to a musím se ozvat. Nerozumím tomu, proč by Vás měl někdo kamenovat za odlišný názor. Každému z nás se líbí něco jiného. Vyjádřit veřejně, že zrovna vy to máte "jinak", přeci není hřích...

Pokud však čtete Lucčin blog pravidelně, nepřekvapí Vás, proč se tu ozvalo tolik hlasů, které ji nepřemlouvaly, aby postel nechala, jak je. Skandinávský styl je něco, co je Lucce blízké (aspoň já to tedy tak vnímám), nemá smysl "tlačit" jí do něco jiného.

Srážet tento styl pouze na šedo-bílou, polštáře s jelenem a parohy mi přijde nefér (byť tento styl nevládne naší domácnosti). Myslím, že skandinávský styl bydlení nabízí mnohem víc než jen to.

A že si v podobném duchu zařizují domácnost i jiná děvčata? Neříkejte, že ani Vás nikdy neovlivnilo ani trochu to, co se zrovna nosí...

Souhlasím s Vámi, že by to mohl být určitě krásný solitér do interiéru. Ale takového, který by byl laděn třeba do venkovského stylu. Třeba takový máte vy sama doma. A třeba se nakonec s Luckou domluvíte a postel od ní odkoupíte :-)

Mějte se hezky

Anička
Máca píše…
Dobrý den Lucie, souhlasím postel se vůbec nehodí do všeho stylu, ale má super tvar.Určitě jí stačí jenom natřít na jinou barvu a vzhledem k tomu že je ložnice na sever tak určitě co nejsvětlejší odstín je správná volba. Starý nátěr jde odstranit odstraňovačem starých nátěrů třeba tímto : http://www.bal.cz/zbozi/1vg-odstranovac-starych-nateru/1q. A pak už se stačí rozhodnout zda chcete aby byla vidět struktura dřeva (pokud je postel z masivu) nebo měla emailový vzhled.Dnes už je hodně velký výběr barev nebo lazur na dřevo. Můžete si vybrat odstín a nechat si ho namíchat. Také máme problém se světlem v našem domečku a dlouho jsem hledala inspiraci co udělat s tmavým stropem ze dřeva. Nakonec jsme trámy natřeli bílou venkovní barvou na dřevo a je to super. Náš předchozí majitel domku natřel trámy tmavě hnědou lazurou. Rovnou jsem zavrhla řešení lazuru z trámů obrousit na čisté dřevo. Máte výhodu protože můžete použít bílou lazuru a vytvořit jenom patinu. Mám ráda váš blog, chodím si k vám pro zlepšení nálady a moc vám fandím. Přeji krásný pohodový den Máca.
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie, postel je nádherná, ale máte pravdu- není to Váš styl. Pokud se Vám na ni dobře spí je to díky matraci a možná roštu. Tyto dvě věci bych si nechala, malovanou postel prodala a koupila novou ve Vašem stylu. To množství energie, které bude třeba na rekonstrukci bych věnovala jinam. Máte úžasný vkus, Váš dům je nádherný a všechno krásně ladí.
Natírání trámů je pěkná dřina, nedoporučuji.
Omlouvám se za razatní návrh, ale tak bych to řešila já.
Zdraví Milada
Lucie Living píše…
Moni podlahu měnit nebudeme, když tak maximálně koberec. Díky!
Lucie Living píše…
Andreo, přesně tak, ona vůbec není špatná, ale prostě to není ono pro mě a necítím se v tom. Díky.
Lucie Living píše…
No je pravda, že jsem o tom uvažovala a všřím že by to šlo, bylo by to originální, neokoukané, ale já bych se v tom necítia. Prostě mi z nějakého důvodu ty kytky vadí :-))) ale nevím proč.
Snad by i míň vadila originalita v jiné podobě, ale tohle by asi bylo prostě jen originální a vůbec ne o nás a tak raději zvolím obyč bílo-šedou. A musím uznat , že by mohlo být docela zajímavé jak by s tímhle poradil profesionál, tak mám brouka v hlavě .
Lucie Living píše…
Moc díky za tipy, kouknu na to a uvidíme do čeho se pustíme. Pravda je , že natírat trámy bude asi práce hrozná...možná se ještě kouknu po nějakém odborníkovi :-))). Krásné dny všem!
timeaa píše…
Holky přede mnou měly bezvadné návrhy ohledně koberce, lampy atd. Mně oslovily ty trámy, nic takového doma nemáme a jsou nádherné! Já osobně bych je na bílo nenatírala, mně se líbí přírodní. Maximálně oživit nějakou "barvou dřeva", ale bílé trámy už by byly podle mě moc. Krásný den! Jana
Anonymní píše…
Já taky nejdu hodit kámen, protože souhlasím, postel je originální a má své kouzlo. Jenže musí se v tom člověk cítit a Lucie má prostě ráda jednoduchost. Jinak s těma blogama - to je pravda, taky se blížím tomuto obrazu, bílá, šedá, béžová malinko černé, ale nejsem zas tak striktní, že bych všechno musela mít schované a chtěla se dívat jen na poloprázdné police, stůl z palet a na jeleny Pravdou je že skandinávský design nabízí mnoho, ale to člověk nesmí jen natírat na bílo a šedo(jako já:)já si to spíš uzpůsobuju, aby to bylo čisté, jednoduché na úklid a abych se v tom cítila dobře. Proto se mi nápad na natření líbí, tahle postel určitě nebyla levná, ale zase proč si jí nechávat takovou jaká je když se nehodí k ostatnímu vybavení. Otevírá se mi tu otázka, kdo je zodpovědný za to, že se mi vlastně tenhle jednoduchý styl - bílá dominuje líbí:)Lucie nevíte náhodou o tom něco???
P.
Anonymní píše…
Určitě trámy natřít na bílo. Aby byly samy pěkné, musely by být vyšisované jako na třetím ilustračním obrázku. A zateplit nějakým pořádným chlupáčem a závěsy a polštářky. Takhle mi to zatím příjde docela neútulné, což bude asi tou dlažbou, která je do ložnice/neložnice dost netypická. Přeju hodně zdaru a nápadů a těším se na výsledek ;)
Mirka píše…
Také bych natírala na bílo,třeba jenom bílou lazurou,ale rouru bych klidně nechala takhle přiznanou.Jinak je to celé takové každý pes jiná ves,takže by to asi chtělo vybrat to,co se vám líbí nejvíc a k tomu doladit zbytek.Ta postel je docela prima a jestli se vám v ní spí dobře,tak bych ji neměnila.Podle mě tam nejvíc ruší ta podlaha.Držím palce a těším se na výsledek.Mirka
Anonymní píše…
Lucia skúste posteľ obrúsiť klasickou domácou brúskou, síce to trocha dlhšie trvá, zato farba dobre chytá. Ja by som asi vymenila podlahu za drevenú. Samotná keramická podlaha vyvoláva pocit chladu. Viem, že je to finančne a pracovne náročné. No držím palce pri rekonštrukcii. Lenka.
Unknown píše…
Lucko jsem moc zvedava co vymyslis s posteli jestli ji budes natirat celou na bilo? Kdybys chtela poradit s tema kytkama tak napis medlova@seznam.cz uz mam nejake ty zkusenosti ;-)
pa Vladka
Anonymní píše…
Hlasuju pro natreni trubky a tramu na bilo. Postel a stolky urcite natrit, ale krome bile, ktera bude urcite super, bych taky uvažovala nad svetle sedou. Koberec bych urcite koupila na konec a sla bych zase do sede. Drzim palce, bude to hodne prace.
Anonymní píše…
PS. Postel bych urcite natirala na tento povrch. Se zroutem starych nateru nemam pri tahle velkych povrsich dobre zkusenosti. Tahle je to kompaktni a jen bude treba 3 vrstev.
Unknown píše…
Dobrý den Marcelo, chvíli jsem hledala a našla jsem dalšího prodejce, jsou v Praze v Karlíně - jmenují se Out of office. Stránky mají www.oookarlin.cz. Už se nám to tu pěkně rozrůstá takže barvy budou nyní snadno dostupné. Lůca
wacklodge píše…
No, my jsme o víkendu řešili nové postele pro děti a byl to tedy opravdový očistec :D Ty ceny za postele, to je něco příšerného... Nakonec jsme se rozhodli, že na postelích šetřit nebudeme a nakonec to vyřešíme tak, že prostě pořídíme ty, které nám přijdou za vhodné... Na čem se nám ale podařilo docela dost dobře ušetřit jsou péřové produkty z této stránky, tak se na to mrkněte, pokud něco takového vyhledáváte :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...