je na čase...

...začít plnit novoroční předsevzetí!



Přeji krásné, klidné, nedělní odpoledne.

Instantní děti dnes odlétají a doma zavládl zase ten zvláštní klid.


Pomalu uklízím vánoční dekorace, zatím hlavně ty červené :-), zimní  náladu si tu ještě nechám...


...aby nám dnes u večeře kluci nechyběli...


...budeme mít místo holandských kluků, holandské květiny :-))).

A hned zítra se vrhnu na novoroční předsevzetí.
Taky si je dáváte? A taky je pak porušujete a neplníte ? :-)))

Letos budu šetřit na jídle a jídlo.
Nepůjde o žádnou zásadní dietu, ale o to, udělat si nějaký systém v nákupech a pak následné spotřebě nakoupených surovin.
Upřímně, mám v tom dost "bordel".
Nakupuji moc často a bezhlavě a pak se toho dost zkazí a když už se chystám něco uvařit, tak mi zásadní,  jedna  nebo dvě suroviny chybí. 
Nesnáším chodit na nákup, chodím nakupovat téměř každý den a opravdu děsně mě to nebaví.
Takže zkusím na tom zapracovat, jen tedy chudáci ryby v potoce, přijdou o pravidelný přísun hromady potravy , pokud se mi to povede:-))).


Letos se taky dám zase do pohybu.
Ono vlastně, ne že bych měla málo pohybu, ale od doby co jsem otěhotněla, 
jsem přestala běhat a je to na mně znát.
Potřebuji se dostat zase do kondice. 
Vzhledem k tomu, že nemám možnost hlídání Maxe budu muset trochu zapřemýšlet jak na to, ale myslím, že delší procházka i s Maxem by se mi párkrát do týdne mohla podařit a zapracuji i na tom sehnat si hlídání pro Maxe tak abych se dostala alespoň jednou týdně do fitka nebo běhat ven.

Letos budu redukovat.
Hračky, šatníky dětí  a muže, zásoby všeho možného  v místnosti, která praská ve švech, dekorace všeho druhu (to aby Max mohl mít  bezpečný rozlet), kosmetika (vůbec nevím, kde toho tolik naberu:-))) )

Tak jo, teď to tu mám černé na bílém, to kdybych během roku nějak zapomněla:-).

Teď se jdeme vrhnout na nějaké zbytky dobrot z vánoc...


...ale naštěstí toho moc není,
 kluci se celkem slušně o všechny sladkosti i slanosti postarali :-)))

Mějte pohodový zbytek neděle a zítra prima start týdne!



Komentáře

NESTO píše…
Luci, já si předsevzetí nedávám, ale je fakt, že je tu pár věcí, u kterých si pořád říkám, že na nich zapracuju. S tou organizací jídla jsem na tom stejně. Musím zamakat i na vaření, trochu to ozvláštnit. Nákupy u nás naštěstí nejsou nic hroznýho, vozí nám je až ke dveřím do bytu, maximálně si dojdu do speciálního obchůdku. Jinak já bych se měla zamyslet nad hospodařením s penězma, dost jsem utrácela. Tak ať se nám daří! Lucka
Amelie píše…
Předsevzetí si nedávám, ale to s těmi nákupy mám podobně. Krásné fotky.
InkaFej píše…
Luci, nějak jsem se v tom článku poznávala, jen s tím rozdílem, že nemám ten rybník, tudíž jsme pravděpodobně vykrmovala krysy u kontejnerů..naštěstí s odchodem mých dětí je to ta nějak lepší anebo toho víc sníme:o)..ta redukce se týká doufám šatníku muže nebo jeho samotného?:o))..ať se ti tvá předsevzetí podaří splnit , já s léty už ta předsevzetí neřeším:o) Inka
Alča píše…
Luci, držím pěsti při plnění předsevzetí. Osobně si už jich moc nedávám a hlavně s nimi nečekám na nový rok :-) Pěkný den, Alča
UltimateChic píše…
Moc krásné fotky :-) a pro mne to je inspirace, jak nazdobím stůl na oslavu narozenin příští týden - myslím tím bílé tulipány a spousty svíček.

Maru UltimateChic
Akkarin píše…
To s tím jídlem je přesné. Mně připadá, že v tom mám nyní víc chaosu než kdy dřív. Stále chodíme na nákup, stojí to hrozné peníze a doma nakonec "nemám co jíst". Takže v tomto ohledu musím také jít do sebe :)
Monika píše…
Opět krásné fotky, ta zelená s bílou, je krásná kombinace! Co se týče předsevzetí, tak někdy si nějaké dám, ale málokdy do dotáhnu do konce, proto to letos neberu jako předsevzetí, ale prostě výzvu, zda to zvládnu :-D A jinak jsem tak trošku ráda, že v tom nejsem sama (co se týče nákupů, jídla a zbytků). Vždycky si vzpomenu na Slunce, seno, jak tam Růžičková spílá "co by za to dali v Africe...." když zrovna vyhazuji zbytky do koše. A jinak, jak čtu o tom redukování... zrovna jsem se přihlásila do takové "challenge" výzvy, kdy bych chtěla ve 14 týdnech přeorganizovat celý bydlení. Vyhazovat zbytečnosti, přeskládat - přerovnat - zorganizovat .... no uvidíme, určitě o tom budu psát na blogu, tak tam pak budou podrobnosti. Přeji pěkný večer!
jazmínna píše…
Ahoj Lucka.nádherné tulipány máš na stole.tiež som už zrušila vianočnú výzdobu,ale tú zimnú ešte nechala.novoročné predsavzatie si nedávam......sa poznám :).s nákupom jedla to mám tak narovnako,tiež by som sa potrebovala dáko usmerniť.pekný večer,jazmínna
minefelicite píše…
Lucinko, takovou ,,jedlíkovo -vyjídací skupinu,, bych potřebovala :-)) !!!
Anonymní píše…
Ahoj Lucko, v Tvém komentáři se poznávám, ale...... celý život jsem vařila pro 4 - 16 lidní, podle toho, kolik se nás sešlo, jak na tom byli zdravotně rodiče, měli jsme řemeslníky - takže teď vařit pro 2 případně 3 porce, aby měl manžel do kastrůlu - to je oooooooooooooooooobrovský problém. Občas mi od jídla vypomohou vnoučata / velmi rádi, jenže jejich mamina pak hartusí, že jedí u babičky a doma nechtějí/, občas zamrazím a po měsíci vytahuji z mrazáku a většinou dělám pouze minutky nebo něco podobného. Rajská se dá v malém uvařit, ale svíčková? A tak mám taky jedno velké předsevzetí - Umiňovat ve vaření. Situaci komplikuje muž, který chodí nadšeně nakupovat a není opravdu žádný troškař.
Prostě všude se s tím perou.
Přeji krásný večer. Zdena
Anonymní píše…
Mám předsevzetí - neutrácet za věci, které nepotřebuji. Týká se oblečení, většího množství kosmetiky a už žádné dekorace! Ušetřené peníze investovat do dovolené a kultury. S jídlem hospodařím, málokdy něco vyhodím. Vše si "odtahám" v taškách 2 km pěšky. To mám místo sportu :-) Přes víkend jsem zredukovala skříň s oblečením, přesto je stále plná...musím to dělat častěji. Doufám,že se Vaše předsevzetí podaří splnit :-)
Eva
H-ana-H píše…
Ahojky,

také mi to nedá a zanechám tu svou stopu...:) Já předsevzetí nemám, jen přání...ušetřit na svatbu a na nová okna. Možná, když začnu nakupovat sama a když nebudu na nákup posílat přítele, tak i něco malinko ušetříme. Babička má sice králíčky, kteří zbytek pečiva schroupou, ale co s těmi zbytečně zkaženými jogurty, ovocem a naprosto zbytečnou koupí - brambůrkami...?

Nesportuji, ale Vám přeji, ať to vyjde!

Hezký večer, Hanka
Majka píše…
Luci, musím se tu smát, jsem četla, že budeš redukovat muže............... Pak jsem si to přečetla znovu dvakrát a zjistila, že vlastně jeho šatník.
a s jídlem je to u nás stejné, pořád se nakupuje aby bylo doma všeho dost a pak se to vyhazuje, ještě že máme slípky. Ale zamyslím se nad tím.
krásný den a ať se ti daří předsevzetí plnit. Majka
Anonymní píše…
..redukovat hračky, šatníky, děti a muže .... při tom hltání tvého psaní jsem se lekla....vše dobré v novém roce vám všem do údolí přeje Vokopka

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...